Web Analytics
Jump to content

Fart, rett og slett fart


ToreFagerheim
 Share

Recommended Posts

Har merka etter kvart at det er eit stort tomrom i teknikken min på elgitar. Eg kan tremoloplukka reint og kontrollert med 16delar i om sånn ca. 200-210bpm, men med ein gong venstrehanda skal henga med, er eg nede på 130. Heile teknikken i høgrehanda raknar.

Det eg vil fram til er at eg har farten i begge hendene, eg kan tremoloplukka fort, eg kan sweepa fort (og reint, ja), og eg kan tappa fort. Eg vil då påstå at eg har koordinasjonen i orden til å spela fortare enn 130bpm? Det er rett og slett berre noko eg gjer feil i høgrehanda. Den glatte, avslappa og kontrollerte rørsla i plekterhanda går rett ut av viduet med ein gong venstrehanda skal samarbeida. Er rett og slett vanskeleg å forklara nermare, eg må kanskje ta opp ein liten video?

Og er det slik at eg rett og slett berre må setja meg ned med metronomen og øva vidare (sukk..) eller må eg vudera å endra ting teknisk her? Er det rett og slett urealistisk å kunna spela mykje fortare etter berre to år?

Link to comment
Share on other sites

Bare en ting å gjøre, øv sakte og bygg opp farten. Jeg synes det funker å øve på litt "klassiske" saker som paganini, bach, beetowen osv. arrangert for gitar. Men det er fordi jeg synes det er morsomt. Spiller selv kontrollert i 16 deler i opp til 160/170 ,over det blir jeg sloppy hvis fingersettingene blir kompliserte. Enklere løp går greit fortere. Metronom er en fin ting, eller et backingtrack du kan kontrollere tempoet på, f.eks i git pro.Hvis du vil ha noen øvelser/musikkstykker jeg synes er nyttig å øve på kan du pm'e meg.

Link to comment
Share on other sites

Tremoloplektring er simpelthen en annen teknikk enn det som kreves for å plektre mer kompliserte linjer på en ordentlig måte.

Du er nok nødt til å gå teknikken nærmere etter i sømmene ja. Kikk nøye på Guthrie Govan, Paul Gilbert og John McLaughlin og se om de gjør noe annerledes enn deg.

Det har aldri drept noen å bygge opp teknikken sin fra bunnen igjen selv om man har spilt en stund heller. Jeg hadde samme problemet, og endevendte på alt da jeg var 25 eller deromkring, og nå er alt-plektringen min på et nivå der dens mangler i liten grad står i veien for musikken jeg ønsker å spille.

Link to comment
Share on other sites

Apropo "enkle" ting.

Jeg fant ut at det var dritvanskelig å spille 3 noter opp og ned i økende tempo, så jeg øvde på det, og det hjalp koordinasjonen noe jævli.

---5-7-8-7-5-7-8-7-5-7-8-7-5-7-8-7-5-7-8-7-- for eks.

Edited by orsvend
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.