Web Analytics
Jump to content

Gitarsider


kadett87
 Share

Recommended Posts

Jeg har aldri montert gitarer av Warmothdeler selv, men har sett et par halser og kropper før montering, og jeg må si at det ser veldig bra ut en del av det som kommer derfra! Meget godt tilpassede deler, samt at de leverer utrolig flott treverk i en del tilfeller. Pluss også for at du kan gå på nettet og bestille nøyaktig den halsen eller kroppen du er ute etter. Du veit hva du får rett og slett.

En annen ting er jo at jeg regner med at fraktutgiftene blir noe mindre ved å ikke sende "hel gitar", for da sparer en jo noe inn på lengden på forsendelsen om ikke annet. Dette går jo både på vekt og lengde/bredde såvidt jeg har forstått. Det var ganske dyrt å få sendt ei gitarkasse fra U.S såvidt jeg husker, men absolutt verdt det i enkelte tilfeller :rolleyes:

Ebay har jeg litt større erfaring med, og har heldigvis bestandig handlet med seriøse folk. Hører et par skrekkhistorier om folk som har fått noe annet enn de hadde regnet med fra den kanten, men forhåpentligvis er det langt mellom dem?!

Ellers vil jeg bare si til trådstarter at jeg tror nok at det å kjøpe en gitar i deler vil gi deg like mye som å få en ferdig sammenskrudd. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror, men det er klart at det er UTROLIG VIKTIG å være særdeles pirkete med monteringen. Jeg har spilt på begge de før nevnte Warmoth gitarene etter at de ble ferdige (en kompis som bygde de for et par år siden) og disse gitarene er fantastisk gode instrumenter som ikke står tilbake for det aller meste av "hyllevarene" på en nesten hvilken som helst vanlig gitarbutikk.

Det tar litt tid i starten, men det er enormt lærerikt å skru sammen sin første gitar. Anbefales på det varmeste!!!

Og nå fikk jeg lyst til å gjøre et aldri så lite Warmoth-forsøk sjøl også gitt... hmmm... kanskje litt høst og vinterhobbyarbeide hadde gjort seg... :rolleyes:

Edited by Finger
Link to comment
Share on other sites

Warmoth anbefales på det sterkeste herfra også.

Har 3 gitarer som er satt sammen av Warmoth treverk.

Få en dyktig gitarbygger til å sette de sammen og tilpasse delene skikkelig så

får du en gitar som ikke trenger å stå tilbake for en Suhr, Anderson osv.

Link to comment
Share on other sites

....tilpasse delene skikkelig så

får du en gitar som ikke trenger å stå tilbake for en Suhr, Anderson osv.

Øhhhhh... nå blir det SÆRDELES personlig her... veit ikke om jeg er fullstendig enig i det med Anderson... :blink:

Men at det er veldig gode gitarer er jeg slett ikke uenig i... langt ifra!!

Link to comment
Share on other sites

Siden når ble det å sammenligne gitarer personlig? :ninja:

Men ja, får du henda i en warmoth eller musikraft-gitar som er sammensatt og justert av en med peil, er det på nivå med Suhr, vil jeg påstå. Det er ikke fritt for at du må gå over båndene selv, for å få de ordentlig gode, osv. Har spilt på både warmoth-gitarer, og suhr-gitarer. Har dog ikke prøvd Anderson, så kan ikke uttale meg om kvaliteten på disse, men vet det at er jobben med monteringa av en Warmoth strat gjort ordentlig, så er den absolutt på øverste hylle mtp kvalitet og spillbarhet.

Det er nok ikke så enkelt som bare å skru det sammen for å få en skikkelig tight gitar, men det er ikke langt unna. Har hørt rykter om at warmoth ikke har så godt båndarbeid som det musikraft har, men ikke vet jeg? Gjensalgsverdien er dog noget beskjeden på sånne delegitarer, det er sikkert...

Link to comment
Share on other sites

Neste gitar jeg kjøper tror jeg blir nok noe fra warmoth. Synes imidlertid fraktkostnadene der på småtteri virker urimelig høye. Et par pickguards blir 50-60$.. Mener å huske jeg fikk sendt en hel gitar til ca 100$ og da gikk det rimelig fort også.

Men hvorfor i alle dager ønsker du å ha alt bortsett fra elektronikk satt på plass..? Elektronikken må jo være det mest knotete, det andre er vel bare å skru sammen...

Link to comment
Share on other sites

Utrolig hvor mye ledninger som kan få plass inni en elektrisk gitar, ja :) Ikke bare bare å sette seg inn i, sånn helt uten videre... Finnes nok ingen mellomting, enten får du det i deler, eller så er det ferdig sammensatt ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke helt enig i at "ledningene" er så vansklig. Faktisk så er "elektronikken" i en vanlig gitar med kun passive komponenter latterlig enkel.

Delene i en gitar består jo kun av en pickup eller flere, en bryter, to variable motstander og en kondensator. Det er det hele.

Tilpassing av deler, særlig justering av hals, og ferdigstilling av denne, det som jeg sliter mest med. Noe av grunnen er jo at det ikke er "noen vei tilbake" etter at man har filt, slipt, pusset og polert.

Lodder man en ledning feil på en pickup, har man flere forsøk. Det er ikke noe som går i stykker. Dummer man seg ut, og filer ned feil bånd, må man skifte båndet, og det krever adskillig mer kunnskap og erfaring.

Selv om Warmoth- deler er av meget god kvalitet, forventer produsenten at du tar deg av den siste justeringen av halsen selv.

Mitt lille tips er at man øver seg på en rimelig gitar eller to eller tre, før man setter diamantfilen i en kostbar og lekker Warmoth- hals.

Link to comment
Share on other sites

Enkle greier i utgangspunktet, ja, men har du null erfaring med slikt, er det ikke bare bare... Husker første gangen jeg så undersiden av et plekterbrett, skjønte jo ingenting. Ledninger i alle retninger, og mange rare klumper :lol:

Nå burde jeg vel strengt tatt vite hvordan ting fungerer og er kobla under der, ettersom jeg har satt i gang med en Bachelor i elektronikk :unsure:

En ting er sikkert, uansett hva du gjør med komponentene i gitaren, får du dem ikke til å gå i lufta, så slikt sett er det relativt trygt å dælke med, og eksperimentere med forskjellige koblinger.

Link to comment
Share on other sites

Har dog ikke prøvd Anderson, så kan ikke uttale meg om kvaliteten på disse

Kom og prøv en da vel, og bli frelst du også :lol:

Men det var vel mer ment som en spøk fra min side i og med at du nevnte akkurat denne... men ja, for all del! Alle må få ha sin mening om hvilke gitarer de sjøl synes er best! Det er jo uansett til syvende og sist en smakssak... hvis ikke hadde det vel bare vært ett merke, og det hadde jo unektelig vært ganske kjipt det også!!

Fiber sier forresten en hel del glupt her! Øvelse gjør mester, og når det gjelder tilpasning av hals i særdeleshet så er det slett ikke dumt å øve seg på rimeligere instrumenter i starten. Det er forøvrig interessant den dagen du oppdager at det kanskje ikke er så mye som skal til for å få spillbare instrumenter av et ellers dårlig utgangspunkt.

Link to comment
Share on other sites

Øhhhhh... nå blir det SÆRDELES personlig her... veit ikke om jeg er fullstendig enig i det med Anderson... :blink:

Men at det er veldig gode gitarer er jeg slett ikke uenig i... langt ifra!!

Jeg har hatt flere Anderson gitarer og har fortsatt en Drop Top Classic.

Warmoth strattene mine er fult på høyde med de (liker de faktisk bedre, men det er en smaksak)

Warmoth er jo bare treverk som man må jobbe videre med (tilpassing, filing av bånd osv)

Det som blir avgjørende er jobben han som har satt sammen gitaren har gjort.

De gamle sagnomsuste Valley Arts gitarene er også satt sammen av Warmoth parts, det er det også

andre custom gitarer med dyyyre navn på headstocken som er.

Jeg hadde Lukather modellen til VA og den var tilogmed merker Valley Arts på undersiden av headstocken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.