Web Analytics
Jump to content

Gitarsider


kadett87
 Share

Recommended Posts

Det tror jeg du skal slite litt med å finne. Det kan ha sammenheng med at produsenten da må montere mekanikk og elektronikk, og så plukke det av igjen.. Skal du ha noe så ferdig, er det vel like greit å kjøpe en ferdig gitar?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri montert gitarer av Warmothdeler selv, men har sett et par halser og kropper før montering, og jeg må si at det ser veldig bra ut en del av det som kommer derfra! Meget godt tilpassede deler, samt at de leverer utrolig flott treverk i en del tilfeller. Pluss også for at du kan gå på nettet og bestille nøyaktig den halsen eller kroppen du er ute etter. Du veit hva du får rett og slett.

En annen ting er jo at jeg regner med at fraktutgiftene blir noe mindre ved å ikke sende "hel gitar", for da sparer en jo noe inn på lengden på forsendelsen om ikke annet. Dette går jo både på vekt og lengde/bredde såvidt jeg har forstått. Det var ganske dyrt å få sendt ei gitarkasse fra U.S såvidt jeg husker, men absolutt verdt det i enkelte tilfeller :rolleyes:

Ebay har jeg litt større erfaring med, og har heldigvis bestandig handlet med seriøse folk. Hører et par skrekkhistorier om folk som har fått noe annet enn de hadde regnet med fra den kanten, men forhåpentligvis er det langt mellom dem?!

Ellers vil jeg bare si til trådstarter at jeg tror nok at det å kjøpe en gitar i deler vil gi deg like mye som å få en ferdig sammenskrudd. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror, men det er klart at det er UTROLIG VIKTIG å være særdeles pirkete med monteringen. Jeg har spilt på begge de før nevnte Warmoth gitarene etter at de ble ferdige (en kompis som bygde de for et par år siden) og disse gitarene er fantastisk gode instrumenter som ikke står tilbake for det aller meste av "hyllevarene" på en nesten hvilken som helst vanlig gitarbutikk.

Det tar litt tid i starten, men det er enormt lærerikt å skru sammen sin første gitar. Anbefales på det varmeste!!!

Og nå fikk jeg lyst til å gjøre et aldri så lite Warmoth-forsøk sjøl også gitt... hmmm... kanskje litt høst og vinterhobbyarbeide hadde gjort seg... :rolleyes:

Edited by Finger
Link to comment
Share on other sites

Warmoth anbefales på det sterkeste herfra også.

Har 3 gitarer som er satt sammen av Warmoth treverk.

Få en dyktig gitarbygger til å sette de sammen og tilpasse delene skikkelig så

får du en gitar som ikke trenger å stå tilbake for en Suhr, Anderson osv.

Link to comment
Share on other sites

....tilpasse delene skikkelig så

får du en gitar som ikke trenger å stå tilbake for en Suhr, Anderson osv.

Øhhhhh... nå blir det SÆRDELES personlig her... veit ikke om jeg er fullstendig enig i det med Anderson... :blink:

Men at det er veldig gode gitarer er jeg slett ikke uenig i... langt ifra!!

Link to comment
Share on other sites

Siden når ble det å sammenligne gitarer personlig? :ninja:

Men ja, får du henda i en warmoth eller musikraft-gitar som er sammensatt og justert av en med peil, er det på nivå med Suhr, vil jeg påstå. Det er ikke fritt for at du må gå over båndene selv, for å få de ordentlig gode, osv. Har spilt på både warmoth-gitarer, og suhr-gitarer. Har dog ikke prøvd Anderson, så kan ikke uttale meg om kvaliteten på disse, men vet det at er jobben med monteringa av en Warmoth strat gjort ordentlig, så er den absolutt på øverste hylle mtp kvalitet og spillbarhet.

Det er nok ikke så enkelt som bare å skru det sammen for å få en skikkelig tight gitar, men det er ikke langt unna. Har hørt rykter om at warmoth ikke har så godt båndarbeid som det musikraft har, men ikke vet jeg? Gjensalgsverdien er dog noget beskjeden på sånne delegitarer, det er sikkert...

Link to comment
Share on other sites

Neste gitar jeg kjøper tror jeg blir nok noe fra warmoth. Synes imidlertid fraktkostnadene der på småtteri virker urimelig høye. Et par pickguards blir 50-60$.. Mener å huske jeg fikk sendt en hel gitar til ca 100$ og da gikk det rimelig fort også.

Men hvorfor i alle dager ønsker du å ha alt bortsett fra elektronikk satt på plass..? Elektronikken må jo være det mest knotete, det andre er vel bare å skru sammen...

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke helt enig i at "ledningene" er så vansklig. Faktisk så er "elektronikken" i en vanlig gitar med kun passive komponenter latterlig enkel.

Delene i en gitar består jo kun av en pickup eller flere, en bryter, to variable motstander og en kondensator. Det er det hele.

Tilpassing av deler, særlig justering av hals, og ferdigstilling av denne, det som jeg sliter mest med. Noe av grunnen er jo at det ikke er "noen vei tilbake" etter at man har filt, slipt, pusset og polert.

Lodder man en ledning feil på en pickup, har man flere forsøk. Det er ikke noe som går i stykker. Dummer man seg ut, og filer ned feil bånd, må man skifte båndet, og det krever adskillig mer kunnskap og erfaring.

Selv om Warmoth- deler er av meget god kvalitet, forventer produsenten at du tar deg av den siste justeringen av halsen selv.

Mitt lille tips er at man øver seg på en rimelig gitar eller to eller tre, før man setter diamantfilen i en kostbar og lekker Warmoth- hals.

Link to comment
Share on other sites

Enkle greier i utgangspunktet, ja, men har du null erfaring med slikt, er det ikke bare bare... Husker første gangen jeg så undersiden av et plekterbrett, skjønte jo ingenting. Ledninger i alle retninger, og mange rare klumper :lol:

Nå burde jeg vel strengt tatt vite hvordan ting fungerer og er kobla under der, ettersom jeg har satt i gang med en Bachelor i elektronikk :unsure:

En ting er sikkert, uansett hva du gjør med komponentene i gitaren, får du dem ikke til å gå i lufta, så slikt sett er det relativt trygt å dælke med, og eksperimentere med forskjellige koblinger.

Link to comment
Share on other sites

Har dog ikke prøvd Anderson, så kan ikke uttale meg om kvaliteten på disse

Kom og prøv en da vel, og bli frelst du også :lol:

Men det var vel mer ment som en spøk fra min side i og med at du nevnte akkurat denne... men ja, for all del! Alle må få ha sin mening om hvilke gitarer de sjøl synes er best! Det er jo uansett til syvende og sist en smakssak... hvis ikke hadde det vel bare vært ett merke, og det hadde jo unektelig vært ganske kjipt det også!!

Fiber sier forresten en hel del glupt her! Øvelse gjør mester, og når det gjelder tilpasning av hals i særdeleshet så er det slett ikke dumt å øve seg på rimeligere instrumenter i starten. Det er forøvrig interessant den dagen du oppdager at det kanskje ikke er så mye som skal til for å få spillbare instrumenter av et ellers dårlig utgangspunkt.

Link to comment
Share on other sites

Øhhhhh... nå blir det SÆRDELES personlig her... veit ikke om jeg er fullstendig enig i det med Anderson... :blink:

Men at det er veldig gode gitarer er jeg slett ikke uenig i... langt ifra!!

Jeg har hatt flere Anderson gitarer og har fortsatt en Drop Top Classic.

Warmoth strattene mine er fult på høyde med de (liker de faktisk bedre, men det er en smaksak)

Warmoth er jo bare treverk som man må jobbe videre med (tilpassing, filing av bånd osv)

Det som blir avgjørende er jobben han som har satt sammen gitaren har gjort.

De gamle sagnomsuste Valley Arts gitarene er også satt sammen av Warmoth parts, det er det også

andre custom gitarer med dyyyre navn på headstocken som er.

Jeg hadde Lukather modellen til VA og den var tilogmed merker Valley Arts på undersiden av headstocken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.