Web Analytics
Jump to content

Nylon strenger på kasse


ole_kristiant
 Share

Recommended Posts

Hei.

Detter høres sikkert kjempe dumt ut for dere gitar "guder."

Menm jeg har et enkelt spørsmål. Er det mulig for meg å sette på nylon strenger på kasse gitaren min? Uten at dette lyder for jævlig?

Er det mulig å bytte frem og tilbake liksom??

Thanks 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg antar at du mener bytte fra stål til nylon. Mitt svar er nei. En stålkassegitar er bygd for å tåle trekket fra stålstrenger, og treet vil bøye seg hvis du tar på nylon som gir mye mindre strekk.

Jeg ser ikke på megselv som en gitargud, så du får ta hva jeg har sagt med en klypesalt

Link to comment
Share on other sites

Det er vel i grunnen ikke så altfor skadelig mht. trevært/hals etc, men det låter som en nylongitar med alt for slappe strenger, selv om strengene er helt stemt. Fordelen er at det blir superenkelt å bende.

Link to comment
Share on other sites

Å skifte fra Stål til Nylon på en stålstrenger gitar burde jo faktist være mulig... selv har jeg aldrig prøvet så jeg vet ikke hvordan dette ville gå. Men både Mark Knopfler og Yngwie Malmsteen har nylon strenger på en av Stratocasterene sine, men om gitaren er bygget om førtst, vet jeg heller ikke. Gitaren din vil sikkert tåle det, men bytte fra Nylon til Stål på en nylongitar, det må du ikke finne på... da står du i stor fare for å ødelegge gitaren. En ting du muligens vil få problemer med er Action og Intonering og dette er vanskelig og justere på en akustisk gitar. Men for all del, prøv. Og det er fint hvis du kommer med tilbake melding.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er med på Goggen her. Prøv og fortell hvordan det går. Noen el. gitarer er bygget slik at den må ha strenger på for å holde seg rett, akustiske gitarer har generelt sterkere halser, går fint å skifte fra 013 sett til 010. Derfor vil jeg tro det går fint å sette på nylonstrenger, hvis du finner noen som passer. Lover ingenting, men prøv! :D

Link to comment
Share on other sites

Men både Mark Knopfler og Yngwie Malmsteen har nylon strenger på en av Stratocasterene sine, men om gitaren er bygget om førtst, vet jeg heller ikke.

Trodde ikke el-gitar pickuper kunne ta imot vibrasjoner fra nylonstrenger jeg... Kanskje man må ha egne pickuper? Eller så tar jeg feil...

Link to comment
Share on other sites

Når jeg først kom inn i gamet, skiftet jeg fra nylon til stålstrenger på klassisk gitar. (gammalt rask) Skulle teste å spille med slide, på jakt etter tøffere lyd etc. Spilte litt, satt den fra meg... halltime senere (så på tv) hørte jeg bare PJOING!PANG!KLANG! der lå hele mannskiten i en krøll på golvet... hehe, komisk når jeg tenker tilbake da :wink:

Såeh.. Anbefales ikke!

Link to comment
Share on other sites

Det funket faktisk ganske greit. Spurte en mann her i en gitarbutikk. han sa jeg kunne gjøre det, men, helst bytte over igjen til stål over natta. pga halsen ikke skulle bøyes.

Men, hvis noen andre har lyst til å prøve, så anbefaler jeg det.

Spesielt "Nothing else matters." Det var ganske rå lyd vil jeg si :shock:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.