Web Analytics
Jump to content

Dunlop Cry baby GCB-95


Martin.H
 Share

Recommended Posts

Hei!

Kjøpte meg den nevnte pedalen billig i Tyskland for noen dager siden. Jeg kom hjem og prøvde den, men syntes lyden var litt rar. Jeg trodde den skulle "skrike" litt mer. Det eneste den gjorde med lyden, var å gjøre den litt "rundere". Det var ikke så mye Wah Wah, hvis dere skjønner... Skal den være sånn? Kan det ha noe med AMP'en min å gjøre? (VOX AD30VT) AMP'en står på: UK 80's, ikke noe Mid, masste trebble, en del bass, volum og gain på fullt.

Og nå fungerer den ikke heller, mulig den er tom for batteri, men det 9V batteriet varer vel lenger enn to dager? Og kan noen tipse meg om andre adaptere jeg kan bruke enn den originale Dunlop ECB-003? :)

-

Martin

Link to comment
Share on other sites

Du mener altså i "pedalinngangen"?

Men nå skjedde det noe veldig rart!!! Jeg kjøpte nytt batteri, men ingenting skjer. Det er helt vanlig lyd i forsterkeren, har ikke noe si hva pedalen står på. Så prøvde jeg å trykke ned knappen under selve pedalen, men da kom det en høy pipelyd ut av forsterkeren?

Jeg har da koblet slik: Gitar---->Cry Baby---->Input på forsterkeren.

Den fungerte i går? Går det an å stille inn på den eller noe sånt, skjønner ingenting jeg nå.. :(

Link to comment
Share on other sites

Uansett hva jeg gjør, kommer det ikke lyd fra pedalen altså...Trebble og Mid på mediu.. Det er ingen spesielle innstillinger det er mulig jeg kan ha kommet borti da? Pedalen kan ikke bare bli ødelagt? Hvis jeg trykker den knappen hardt, så blir lyden borte, trykker jeg på den igjen, så kommer lyden tilbake... :unsure:

Edited by Martin-sama
Link to comment
Share on other sites

Uansett hva jeg gjør, kommer det ikke lyd fra pedalen altså...Trebble og Mid på mediu.. Det er ingen spesielle innstillinger det er mulig jeg kan ha kommet borti da? Pedalen kan ikke bare bli ødelagt? Hvis jeg trykker den knappen hardt, så blir lyden borte, trykker jeg på den igjen, så kommer lyden tilbake... :unsure:

Jeg har samme pedalen.. og har gitt opp hele oppleget.. jeg vet hva du mener med at lyden var liksom litt "blass" liksom ikke som du hadde forventet.. men dette er jo den billigste pedalen og den med "minst" effekt i. Den som Adam Jones bruker Dunlop Crybaby 535Q er det mer "juice" i... Dog mye dyrere...

Om du trenger mer hjelp så er det bare å plinge på :-)

Link to comment
Share on other sites

Men nå er det ikke problemet at lyden er blass? Lyden er borte, den gjør no absolutt ingenting.

Men det er jo den originale Wah wah pedalen, har hørt demoer av den, og det er ganske kult.

Men jeg tror det er noe galt med min. Som sagt, den lager ingen lyd..

-

Martin

Edited by Martin-sama
Link to comment
Share on other sites

Den pipelyden kommer av at du har kobla pedalen feil vei. Se oppå pedalen, der er det angitt hvilken inputjack som er til forsterker, og hvilken som er til gitaren. Bytt om på disse to.

Når det gjelder at du ikke får noe særlig effekt så skal jeg banne på at det har med null mellomtone å gjøre. Skru opp mellomtonene og skru heller ned på bassen om det blir for lite tight. Gitar er et mellomtoneinstrument, å fjerne mellomtonen er å drepe lyden helt, i alle fall i en bandmiks. Wah-wahen sitt "sweep" ligger nok også sånn ca. over mellomtoneregisteret (pluss minus).

Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for godt innlegg. Nå skal jeg til byen, skal prøve meg masse fram når jeg kommer hjem igjen. Hvis ikke det fungerer, så legger jeg ut mer info her hvis det skjer noe mer.

Det er vel sjeldent at pedaler bare blir ødelagt :P

EDIT! Fikk pedalen til å fungere, syntes det er bedre lyd i den nå enn det var da jeg testet den første gang ^_^

Takk for hjelp ihvertfall!

-

Martin

Edited by Martin-sama
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.