Web Analytics
Jump to content

Hvilke av Suhr modellene er bra allround?


Sorg
 Share

Recommended Posts

 • Replies 71
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

1) Allround gitarer er bare tull. Det er ingen som spiller jazz eller blues på en PRS.

2) Hvis det er PRS du sammeligner med ville jeg kanskje sett på en Standard med 2 HB og en SC i midten.

3) PRS'ene er jo ganske små så en Suhr veier nok mer...............

Link to comment
Share on other sites

Tenker på en som funker bra til metall, men også til jazz, blues, osv... Bra allround ala PRS altså. Vil veie disse to opp mot hverandre.

Hvis du tenker seriøst på å skaffe deg en gitar til ca 20k, som det jo fort blir for en Suhr her til lands, tror jeg du bør sette av minst et par måneder til research - les og bli kjent på hjemmesidene, forum, The Gear Page, - da får du etterhvert en noenlunde oversikt over hva som brukes til hva. Å kjøpe en sånn gitar usett/uprøvd på ebay uten å være en kjenner er kanskje ikke helt lurt.

Lykke til, men ikke svi av 15-20 tusen uten å være sikker på at det er et lurt kjøp...

Link to comment
Share on other sites

Nei, du har bare begrenset deg til å tro at det eneste Jimmy Page har gjort er rock.

Page har aldri spilt jazz.

Uansett, denne kommentaren må jeg si meg uenig med: "Allround gitarer er bare tull. Det er ingen som spiller jazz eller blues på en PRS."

Det går fint an å bruke en gitar til mange forskjellige stilarter. Fender Stratocaster er jo en gitar som har blitt brukt til det meste. Fra Malmsteens metal til Stevie Rays blues, for ikke å nevne Eric Johnson.

Link to comment
Share on other sites

Nei, du har bare begrenset deg til å tro at det eneste Jimmy Page har gjort er rock.

Page har aldri spilt jazz....

Han spilte ihvertfall jazz på det ene live opptaket jeg så, men nei, jeg kan ikke gi deg linken siden jeg ikker lagrer sånt i månedsvis...

Link to comment
Share on other sites

1) Allround gitarer er bare tull. Det er ingen som spiller jazz eller blues på en PRS.

Ikke helt enig. Klart du får kanskje ikke E-335 (eller hva den nå heter) lyd, men du kan få en god jazztone det kan du. En strat er kanskje bedre til blues, men en PRS kan funke godt den og. Tele er vel best til country, men jeg har sett mange spille fet country på PRS, osv...... Sjekk f.eks Jonny Hiland sin video av hans PRS signatur modell på youtube.com. Sjekk også guthrie Govans video på youtube. Er et klipp der fra en klinikk han bruker sin PRS CU 24. Har hele den videoen (på vel en time) og det er helt utrolig hvor mange forskjellige typer lyder han får ut av den gitaren. Ikke kom til meg å si at en PRS ikke kan brukes til flere ting.

Jeg liker lyden på PRS jeg. Og utseendet også, så det er også positivt. Har prøvd de. I tillegg er de kanskje noen av de gitarene en kan gjøre best dealer på på ebay, fordi det er så mange av de til salg der for tida.

Link to comment
Share on other sites

1) Allround gitarer er bare tull. Det er ingen som spiller jazz eller blues på en PRS.

Folk spiller jazz og blues på alt mulig rart, inkludert PRS. Hvorvidt disse er de som går for en mest mulig 'tradisjonstro' lyd, er en annen sak...

Link to comment
Share on other sites

Nei, du har bare begrenset deg til å tro at det eneste Jimmy Page har gjort er rock.

Page har aldri spilt jazz....

Han spilte ihvertfall jazz på det ene live opptaket jeg så, men nei, jeg kan ikke gi deg linken siden jeg ikker lagrer sånt i månedsvis...

fåkke sjekka no på jobb men prøv å søke på page pastorius ellerno på youtube

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.