Web Analytics
Jump to content

Andy Timmons tabs


Recommended Posts

da er det på tide å gjøre noe med det! Virker som om gitarister unngår å bruke øret sålenge det finnes tab. Jeg var også slik selv. Det var tilslutt det at jeg ikke fant tabs til låtene jeg skulle spille som tvang meg til å trene opp øret mitt.

Link to comment
Share on other sites

Gitarister spiller jo mye mer uten notasjon enn f.eks. de som spiller Bach. ;) Gitarister spiller kanskje for mye etter tabs, men det er jo ikke alltid nivået/interessen er der i stor nok grad til at man kan/vil plukke ting selv.

Nå vil jeg hastigt påpeke at det er kjekt å kunne plukke ting selv. ;)

Link to comment
Share on other sites

Gitarister spiller jo mye mer uten notasjon enn f.eks. de som spiller Bach. ;) Gitarister spiller kanskje for mye etter tabs, men det er jo ikke alltid nivået/interessen er der i stor nok grad til at man kan/vil plukke ting selv.

Nå vil jeg hastigt påpeke at det er kjekt å kunne plukke ting selv. ;)

Før vi sklir ut helt kan jeg si at jeg kan godt kan tenke meg en diskusjon om dette adskilt fra denne tråden. En klassisk uttøver vil ikke trenge det samme gehøret som en gitarist innen f.eks jazz. Dessuten er noter i seg selv så lett at en godt trent utøver ikke vil bruke tid på selve lesingen. Dette vil aldri skje med gitaristers syn på tabs. De fleste bruker massevis av tid på å lese/lære ting de egentlig ikke klarer å spille. Kanskje man kan si: hvis du ikke kan høre det, så ikke spill det? Innen jazz/pop/rock, hvor improvisasjon står høyt er det viktig og bruke øret. Så hvorfor ikke begynne nå med en gang?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.