Web Analytics
Jump to content

Morgangitarer


Spzh
 Share

Velge førstegitar fra Morgan  

23 members have voted

 1. 1. Hvilken gitar anbefales til en nybegynner, CG-10 eller WG-05?

  • Morgan CG-10 (nylon)
   3
  • Morgan WG-05 (stål)
   20


Recommended Posts

Halla!

Har bestemt meg for å kjøpe gitar nå, og er rimelig sikker på at det blir en av disse to:

Morgan CG-10 (nylonstrenger)

CG-10 serien er trolig landets mest solgte nylonstrengsgitar. Det er mange gitar lærere som har anbefalt denne til sine elever. Gitarene har en smekker, lettspilt og justerbar hals, god lyd og pent leleria-tre i sarg og bunn. I lokket er det gran med blank finish. Denne gitaren er perfekt både for en nybegynner, og for en som har spilt en stund.

Veil. pris 1495,-

Morgan WG-05 (stålstrenger)

WG-05-modellen kommer i år med et helt nytt design. Gitaren er designet for deg som krever god gitar til en fornuftig pris! Leveres med eller uten pickup/cutaway.

Veil. pris 1395,- uten pickup

Så, hva tror dere?

Har minimalt med erfaring fra gitar tidligere, og tenker å begynne på kulturskolen (musikkskolen) til høsten. Hvilken av disse gitarene er best å starte med? Nylon eller stål? CG-10 eller WG-05?

Jeg er fullstendig klar over at disse gitarene ikke er top notch, men med tanke på alt det andre jeg driver med på fritiden er dette så mye som jeg (foreløpig) vil satse på gitar... :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøp stål, i hvert fall ignorer de som påstår at nylon er best for nybegynnere pga ikke så hardt for huden på fingra; tar maks 1-2uker og d går finfint uansett! Møkklei av argumentet der...erfaringa mi er at nybegynnere heller slutter/gir opp om de spiller nylon, skal etter min mening mer til før d høres kurant ut på det, grep osv høres ofte drit ut i mine ører...

Dessuten vil jo det aller, aller meste av det folk vil covre på kassegitar være spilt av stål,ikke nylongitar. Jeg hadde ikke vært i tvil. Men Morgan hadde jeg ikke villet gått for da, anbefaler Ayersgitarer på det varmeste, får du heltre-gitar til en billig penge!

Link to comment
Share on other sites

:lol: Det er det dummeste jeg har hørt... Kjøp en av hver! Jeg har en WG-05, den har deilig lyd, men min har ett problem med halsen, så lyden er bare stygg nå. Det kan fikses helt gratis, men jeg gidder det ikke...
Link to comment
Share on other sites

Jeg har inntrykk av (utifra en tur på smart club) at man får mer lyd for pengene om man kjøper en nylonstrenger i den prisklassen. De hadde en nylonstrenger til 1300 som var brukbar, mens stålgitarene der var forferdelige. Allikevel vil jeg si meg enig i at en nybegynner antagelig vil få mer glede utifra en stålstrengsgitar. Det er lettere å få en pen tone i de om man ikke har spilt mye.

Du ville fått en veldig mye bedre gitar om du gikk opp en tusenlapp btw.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp stål strenger, det koster litt fingertupper i starten men da får du fortere hardhud på tuppene ;)

åsså er det finere lyd i stål kasse ;)

Edited by Kim
Link to comment
Share on other sites

Du skriver ikke hva du ønsker å spille...? Stemte stål, mest fordi jeg mener stålstrengsgitarer generelt har et mer allsidig bruksområde. Men om du ønsker å spille mye klassisk musikk, så er vel kanskje ikke stålstrengs å anbefale..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har inntrykk av (utifra en tur på smart club) at man får mer lyd for pengene om man kjøper en nylonstrenger i den prisklassen. De hadde en nylonstrenger til 1300 som var brukbar, mens stålgitarene der var forferdelige. Allikevel vil jeg si meg enig i at en nybegynner antagelig vil få mer glede utifra en stålstrengsgitar. Det er lettere å få en pen tone i de om man ikke har spilt mye.

Du ville fått en veldig mye bedre gitar om du gikk opp en tusenlapp btw.

Av hva bang for the buck angår stemmer jeg for stålstrengeren (som forøvrig har en viel. pris på omtrent 1000 kroner mer enn hva som er oppgitt første post). Den gir det mye bra for pengene den altså.

Nylonstrengeren er også ganske god for prisen, men jeg er ikke såå fan av den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.