Web Analytics
Jump to content

Bygge comboforsterker inn i topp


Recommended Posts

Hei! Har en mesa boogie combo, og ønsker å bygge inn forsterkeren i en topp (trekasse) av praktiske årsaker. Er det noen spesielle hensyn jeg bør ta, eller er det bare å lage en treboks med noen hull i?

Det er en slags aluminiumsfolie "over" elektronikken i comboen, bør denne også være i toppen? Jeg kan tenke meg at det har noe med skjerming mot støy å gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Stort sett bare å kjøre i vei. Det eneste som er litt greit å passe på er at du har kjøling av rørene - i form av luft :) Se hvordan det er gjort i komboen, og sørg for at du i alle fall ikke gir elektronikken dårligere lufttilgang enn det.

I en boks bør du også sørge for at alle metallflater som evt er eksponert utvendig har forbindelse med jord på strømstikket. Kappe på evt plugger og stikk du monterer bør ikke ha elektrisk kontakt mot metallchassis. PÅ samme måte skal ikke signaljord ha mer enn *en* sti til jord (felles jord).

Men om du kopierer layouten i komboen er det ikke så mye som kan gå galt, slike ting er stort sett allerede i orden ;)

Link to comment
Share on other sites

Det er egentlig bare et chassis med diverse, koblet til høyttaler og romklang, så ingen stikk eller andre finuerlige greier. Jord er kun koblet til chassiset. Skal forøvrig vurdere om jeg skal ha med klangen og, men bruker den lite, og den er tung.

Når det gjelder kjøling er den kun kjølt av 1/2-åpen bakside, men jeg tenker jeg setter på et gitter på toppen ala M/B Rectifier-toppene.

By the way, hvor lang tid tar det forresten for kondensatorene å lade seg ut? Jeg vil helst ikke få noen karameller når jeg jobber med det.

Link to comment
Share on other sites

Kommer litt an på - men det kan gå temmelig lang tid. Skaff deg en effektmotstand du kan lade de ut med, så er du litt mer sikker. Og et multimeter så du kan måle spenningen på de. Fås billig på Clas Ohlson ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Har tenkt litt, skissert noen tegninger med riktige mål osv, og kommet fram til at jeg har lyst til å bygge i litt ordentlig treverk, f.eks eik (med mye "mønster"), teak, mahogni, etc. Problemet er at jeg ikke finner dette på vanlige trevarebutikker. Trenger noe ala 19x265x2000mm, som jo ikke er så lett å få tak i. Noen som vet hvor man finner slikt "spesialtre"?

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg bestilt mahogni fra en lokal båtbygger. Skal beise og lakke det, så det kommer til å bli en knallfin topp ;) Fikk forresten tak i føtter og håndtak på Clas Ohlson.

Noen ideer til hvordan jeg skal fikse "grillen" under tonekontrollene? Jeg skal iallefall se om jeg får til en horisontal grill og montere på Mesa-logoen. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Da er jeg ferdig, og har noen bilder av prosessen hvis noen er interessert!

Målet med dette var å kunne ta med seg forsterkeren uten å drasse med seg hele comboen, fordi jeg synes den låter mye bedre på et lukket 4x12" enn på den åpne combo-høyttaleren. Men må også tilstå at jeg gjorde det litt for gøy og, og at jeg fikk en del hjelp av pappa. :P

1.JPG

Brukte Mahogny som ved, for å få en fin tre-finish. Kjøpte plankene fra en lokal båtbygger.

2.JPG

Plankene ferdig kuttet (dette var ikke lett da jeg ikke har "perfekt" sageutstyr).

3.JPG

"Grill" er satt på, brukte avstivere som du finner bak bokhyller, kappet dem og polerte dem med fin stålull. Ser veldig bra ut ;) Dere ser også at jeg brukte trepropper for å forsterke konstruksjonen.

4.JPG

Liming, med Mesa-logoen jeg har fra combo'en.

5.JPG

Første beising, ser nok litt mørkt ut på bildet, for jeg var ikke helt fornøyd, og beiset en gang til senere.

6.JPG

Ferdig å beise, og har lakkert 1 strøk. Begynner å se pent ut, hva? :P

7.JPG

Ferdig lakkert! Den er pensel-lakkert, som dessverre ikke blir like perfekt som spraylakkering. Er allikevel veldig fornøyd med resultatet.

8.JPG

Gummiføtter, bærehåndtak, bak-grill og forsterkerboksen er montert. Ferdig!

9.JPG

Sett bakfra. Bak-gitteret tok jeg bare fra comboen.

10.JPG

Topp + 1x12" kabinett :P

Må si at jeg er fornøyd med finishen, selv om man finner feil i lakken hvis man ser VELDIG godt etter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.