Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Jakob

Medlem
 • Innholdsteller

  153
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Jakob

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Bosted
  Nøtterøy
 • Interesser
  Musikk & Data
 1. Han er grei han, kjøpte en gitar av han i fjor. Kan se om jeg får tak i han. Det er knotter til Jazzbassen du trenger, ikke sant?
 2. Det spørs litt på hva du trenger... De fleste lydkort i 2-4000kr-klassen har 2 XLR-innganger, i tillegg til line-in's og digitale innganger. Lydkort fra 6000 og oppover har gjerne 8 XLR-inputs eller mer. Jeg har selv lurt litt på dette kortet: http://www.presonus.com/firebox.html Dette har 2 line-in og 2 XLR-in, og S/PDIF-innganger (kan kobles til andre lydkort så vidt jeg har skjønt.. Du kan jo også vurdere dette kortet: http://www.presonus.com/firepod.html Dette er 8-XLR-utgaven. Disse 2 fås for henholdsvis 3000 og 6000kr. Ellers er jo M-Audio Firewire 1814 også et greit alternativ, med 2XL
 3. Problemene kommer jo når du begynner å legge på VST'er osv, og jobbe med både opptak og avspilling av 8 spor. Når man er såpass "proff" at man trenger å ta opp 8 spor samtidig, har man ofte behov for litt albuerom i tillegg, etter min erfaring. Men jeg er enig i perottol, legg penger i lydkortet, det er der lydkvaliteten og mulighetene ligger.
 4. Ja, hvilke spesifikasjoner har det, og hvilken prisklasse er det i? Jeg er nemlig på jakt etter et kabinett til amp'en og 4x12 synes jeg er litt for overkill.
 5. Skal du ta opp 10-12 spor samtidig, slik at du kan redigere de hver for seg etterpå, ender du på at lydkortet du trenger blir dyrere enn PC'en. 8-spors (XLR) lydkort koster fra 6000,- og oppover. Har prøvd litt opptak med laptop i bandet mitt i det siste, og er ikke akkurat noe drømmeverktøy å jobbe med. Det er en middels kraftig laptop, og den klarer knapt å spille av 3-4 spor samtidig som den tar opp 3.En laptop har nesten ALLTID en flaskehals (som oftest prosessor, minne eller harddisk), og finnes det komponenter i den som skaper konflikt med lydkortet, er det ikke lett/ikke mulig å skifte
 6. Kjøpte fra han her: http://www.aldridge.no/ Plankene var ikke perfekte, så jeg ville kanskje anbefale å bestille fra f.eks Oslo Finérfabrikk hvis du skal gjøre noe lignende. Klart jeg tar vare på originalcomboen. Og hvem har sagt at jeg kommer til å selge ampen? Forresten, har du solgt det Soldano-kabinettet ditt, Preben?
 7. Kom på litt under tusenlappen, pluss en del arbeid. Forsterkeren henger i topplata (med alu-folie som "skjold" mot støy), frontgrillen er limt inn i hull på sideflatene (dessverre klarte vi å borre helt igjennom på ett hull, som måtte tettes med en propp ) og bak-grillen er montert på små trebiter som er limt på på innsiden. Strøm- og footswitchledning er enda ikke montert i boksen, er ikke helt sikker på om jeg skal gjøre det, eller om de kan ligge slik de ligger nå.
 8. Da er jeg ferdig, og har noen bilder av prosessen hvis noen er interessert! Målet med dette var å kunne ta med seg forsterkeren uten å drasse med seg hele comboen, fordi jeg synes den låter mye bedre på et lukket 4x12" enn på den åpne combo-høyttaleren. Men må også tilstå at jeg gjorde det litt for gøy og, og at jeg fikk en del hjelp av pappa. Brukte Mahogny som ved, for å få en fin tre-finish. Kjøpte plankene fra en lokal båtbygger. Plankene ferdig kuttet (dette var ikke lett da jeg ikke har "perfekt" sageutstyr). "Grill" er satt på, brukte avstivere som du finner bak bokhyller, k
 9. Du brukte altså 9 volt, mens du egentlig skulle bruke 12 volt? Det skal ikke være noe problem, med unntak at den ikke fungerer med 9 volt... Det er allikevel litt rart at den både skal kunne kjøre på et 9V batteri og en 12V adapter (9V er jo "standarden" på mange pedaler). Dumt spørsmål, men har du sjekka at du har batteri som virker, satt det riktig vei, etc? Det er sånne feil man gjør, men regner med at man aldri kommer til å gjøre, har gjort det selv flere ganger Sjekk også at batteriet har ordentlig kontakt med polene (ta vekk irr osv).
 10. Hehe... Det skal jeg gjøre. Er det forresten noen som vet hvor man får tak i det grove stoffet som brukes foran høyttalerene på kabinetter og i f.eks Marshalltopper?
 11. Har du prøvd å fjerne toppen litt fra kabinettet? Jeg har et lignende problem med min combo, men det er et naturlig problem som kan komme hvis vibrasjonene fra høyttalerne blir tatt opp av et av preamp-rørene, og du får da et feedback-fenomen. Prøv å skru akkurat så høyt opp at det er på nippet til å hyle, og tapp litt på preamp-rørene. Hvis du får utslag i lyden da, er det antakelig et av preamp-rørene som har blitt "mikrofoniske". Har også opplevd liknende rare greier hvis jeg putter en vrengpedal i effektsløyfa. Dette har nok andre grunner. Hvis det ikke er preamprørene som er mikrofonisk
 12. Nei.. Men har spilt i band med Martin i en kort periode, og chatta med deg på msn
 13. Ja også er det jeg som kjenner Kaasa, vet du Han bor jo i nærheten.
 14. Da har jeg bestilt mahogni fra en lokal båtbygger. Skal beise og lakke det, så det kommer til å bli en knallfin topp Fikk forresten tak i føtter og håndtak på Clas Ohlson. Noen ideer til hvordan jeg skal fikse "grillen" under tonekontrollene? Jeg skal iallefall se om jeg får til en horisontal grill og montere på Mesa-logoen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.