Web Analytics
Jump to content

HASTER!hvordan justere jeg bias på jcm 800 2203


Recommended Posts

Justering av bias er ikke noe du bør forsøke om du ikke er kyndig innen elektronikk... at du spør hvilke verktøy du trenger er en grei indikator på at du bør oppsøke en fagmann :)

Anyway, et søk på web vil gi deg svar på spørsmålet.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Multimetere har impedans i megaohm-området ved spenningsmålinger... hjelper deg lite i denne sammenhengen ;)

Hvis det du finner på web ikke hjelper deg i denne sammenhengen gjentar jeg gjerne rådet mitt: La for all del en erfaren kar gjøre dette for deg. Du risikerer alt for mye ved å gjøre det selv. Livet ditt, for starters....

At du sier det haster forsterker bare dette, å gjøre slike ting med hastverk er oppskrift på katastrofe :P

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Skal jo også gå med oscilliskop, evt. med øret, men det er ikke anbefalt hvis du må inne i ampen for å justere.

Har du kjøpt samme type rør som du hadde i fra før? Isåfall skal ikke forskjellen være så stor, og du vil kunne sannsyneligvis bruke de uten å stille bias. Om de blir litt kalde eller litt varme vil jo si noe på lyden, så en fin innstilling vil trenges, men skal jo funke som en nødløsning hvis det virkelig haster.

Link to comment
Share on other sites

hmm..så da går det ikke med ett multimeter da? åssen setter jeg in motstandene?det er jo integrert i motstand i multimeter da

Ikke sånn uten videre desverre. Og som Hucker sier hvis du ikke er vant til å jobbe inni amper og ikke vet hvor motstadene skal sitte ville jeg også anbefale deg å kontakte en amptech.

Grunnen til at man setter inn 1 ohms motstander er at da blir ohm's lov U=I slik at med mV innstilling kan du måle i parallel med et voltmeter (som er mye enklere) så får du ut mA direkte og det er jo strømmen i mA du justerer.

Link to comment
Share on other sites

hmmm..ok..røra jeg har kjøpt er jj tubes kt88 og ecc`83s..

men det er altså ingen som kan forklare meg åssen jeg går fram for å gjøre det?hvis noen har vært borti det før, så hadde jeg satt stor pris på en grundig forklaring.. jeg prata med en rørekspert i dag og han sa det skulle gå fint med et multimeter,men han dro til syden omtrent nå så han fikk ikke gjort det..det haster veldig..og den lokale musikkbutikken sa dem kom til å bruke en uke, for dem kunne det ikke..

skal ha viktig øving i morgen så ampen må bli i orden..orker ikke tanken på å bruke line 6¨en...

takk:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.