Web Analytics
Jump to content

Laney TT


Jøgge

Recommended Posts

Har noen her på forumet prøvd eller hørt Laney TT-20 combo'en. Den 3-4 år gamle modellen? Er 7000 nok bra pris på en sånn forsterker? Vil 20 watt være nok til bandøving og konserter? Spiller mest metal, men noe gammalrock( ZZ-top, Thin Lizzy og T- Rex), kanskje litt blues au.

Takker på forhånd for alle svar :D

Link to comment
Share on other sites

Hadde en sånn en! Likte den veldig godt! De to Laney rør-ampene jeg har hatt er de jeg angrer mest på at jeg har kvitta meg med!! Den andre var forøvrig en VC30 210..

TT20 er IKKE en amp med rectifier-vreng!! Nå betyr ikke det at du ikke kan spille metall med den!! Det kan du absolutt! Men den gjør en mer britisk og mellomtonetung lyd med litt mindre vreng at den som metallere vanligvis bruker i dag. Kanskje litt vanskelig å håndtere, men veeldig barsk! Rett og slett gjør TT en god imitasjon av en stor amp på full blast! Hvis du ikke har noe imot dårlig headroom på clean så er den helt super med band. Den kan spille clean ganske høyt, men ikke med en tunghendt trommis... Da knekker den opp i lett vreng. Skrur du den opp får du en fin crunch på et volum som er høyt nok til å være ukomfortabel. Dette er en rockeamp. Ganske enkelt. En bra en også når du finner lydene.

TT20 har derimot to problemer: den er litt klønete å skru seg fram på! Du bruker litt tid før du blir godt nok kjent med hvor de forskjellige lydene "bor", og det er relativt små marginer mellom bæsj og gull. Den kan rett og slett virke litt humørsyk! Det andre er at den er beryktet for å være av laber kvalitet. Jeg kan ikke si selv at jeg har hatt problemer med den, men tydligvis har andre hatt det. Les litt på Harmony Central.

Alt i alt så er det en amp du ikke bør betale mer en 4000-4500 i strøken stand for, men som tross alt er en sabla bra amp på det den kan! Til forskjell fra alle andre små comboer så låter og oppfører denne seg faktisk som en stor amp! Ikke det samme som å si at den er "bedre", men jeg syns den funker bedre til å imitere rockelyder som tar utgangspunkt i nettopp store amper! Derfor en veldig tøff liten klædd! Barnestørrelse, men brøler som en voksen mann. Problemene kan beskrives som at den voksne mannen har fått litt mye godt å drikke...

Jeg er superklønete å beskrive amper, men jeg går god for TT20... Men er den Bruk så ikke betal mer en 4500,-! Jeg fikk min kjøpt for 4500,- veeeldig pent demobrukt hos Imerslund... Så veldig verdifulle er de ikke.

Link to comment
Share on other sites

Dersom den er helt ny og ubrukt, så by 5500,- for den eller noe i den gata. Han taper IKKE penger på det! Jeg kjøpte som sagt min pent demobrukt for 4500,-! Egentlig hadde det havna feil prislapp på den! Men etter å ha sjekka det raskt ut, sa han fyren på Imerslund at jeg kunne få den for 4500.

Får du den for 5500,- så ikke tenk at du har fått en billig amp, men et røverkjøp! Den er verdt LANGT mer i bruksverdi og lyd, en hva man får for den på markedet. Det er en rar og sjelden amp som de færreste vet noe om, så de gidder ikke bry seg så mye med den! Selv om det er en liten lavwatt-combo er den heldigvis ikke NOK en VOX-spinoff, men den står på egne bein med en stor og voksen lyd, som sender tankene til meterhøye rigger. 20 Watt gir deg som sagt begrensa headroom, og den er litt vrien å skru god lyd på, men når du treffer får du valuta for pengene!

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror den er verdt en liten sjekk ja!! Jeg prøvde den selv for en stund siden, men kan ikke huske noe særlig annet en at jeg tenkte at det måtte være blandt de aller beste alternativene i den klassen!

Link to comment
Share on other sites

så bra at flere har skjønt det :D er dritfornøyd.

men Jøgge: hva slags metal spiller du? litt vesentlig når det gjelder amp valg. jeg spiller for det meste death/trash/heavy, og det funker som bare faen på Hughes'en.

Edited by alexi
Link to comment
Share on other sites

Hmmmm, spiller vel mest trash, death og heavy, du gitt. Går mye i Himsa, Chimaira og Stonegard. Det går jo litt i grunge(Alice In Chains g Nirvana) og rock au. :P

Men som sagt: mest trash, death og heavy her og. ;)

Link to comment
Share on other sites

TT20 har jo bare en kanal!? Masse knotter å du kan trykke på, men ingen kanaler! Om du tenker på den boost-funksjonen så er det bare en boost og IKKE en kanal! Hoppet i volum er så markant at det ikke er noe å slå over på med mindre hele bandet har tima og øvd inn når de andre må tilbake til sine amper for å skru opp like mye...

Link to comment
Share on other sites

Den kan nok gjøre trash, death, heavy osv, men akkurat på det feltet så er nok Hughes & Kettner hakket råere.. DET er en ting jeg husker fra når jeg prøvde den! Vrengen!.. Mener at cleanlyden var ganske bra også nå i farta...? Men noe jeg nesten kan garantere er at den ikke er dårlig i det hele tatt. Kanskje en bedre amp med mindre man er en autist på å tweake lyd..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.