Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Custom '57 Black Beauty


Goggen
 Share

Recommended Posts

Det var noen her som for en stund siden sa "meningen med livet er å eie flest mulig gitarer". Vel, som dere vet så kjøpte jeg meg en ny AmStrat for et par uker siden etter å hat tatt opp spillingen igjen etter 20 år - det kommer forresten ganske kjapt tilbake når man først begynner å øve regelmessig - har funnet en veldig god lærer også (som faktisk snakker engelsk).

Vel, jeg kom over en Gibson Les Paul 57 Custom Black Beauty og han som eier den er interessert i å selge den (ca. 20000 vill han ha for den, men som alt here i Riga, kan det prutes). Den var strøken å låt helt kjempemessig - skiller seg fra vanlig Gibsons ved at den har 3 humbuckers.

Så, nå skjønner jeg hva dere mener med å eie flest mulig guitarer. Det suger i magan. Men er dette et bra kjøp/invistering? Den skal være produsert i 97 vistnok men nesten ikke brukt. Har vært mest til pynt hos en fanatiker (som meg selv, hehe) :). Er dette noe som stiger eller synker i pris etter hvert som tiden går? Hvor kan jeg finne mere informasjon om den? Har prøvd Gibson.Com men der finner jeg den ikke.

(Dere trur nok jeg er spenna gærn tenker jeg)... :)

Håper noen andre kjøper den før jeg får bestemt meg. Ellers blir det kvelden å kroken på døra når jeg kommer hjem til kona...

Link to comment
Share on other sites

Det var noen her som for en stund siden sa "meningen med livet er å eie flest mulig gitarer".

Hehe tror det var meg :P

Eg tror du har en konge gitar her. Og mener gibson stiger litt i pris. Om årgangen e god vet eg ikkje, men tviler sterkt på at gitaren taper mye verdi i kronatos etterhvert som tiden går, heller det motsatte

Link to comment
Share on other sites

litt info:

Historic 57 LP Black Beauty

The Historic Custom is made by a special division at Gibson. Its amazing-sparkling, clear, resonant, & immediately recognizable. Constructed with a solid mahogany body, a carved mahogany top & bound with alternating white-black binding on the top and bottom of the body. Its mahogany neck, ebony fingerboard & deluxe pearl inlays add to the beauty. Gibson loads the 1957 with two ’57 classic PAF reissue pickups with gold plated polepieces, and double combination ABR-1 & Stopbar tailpiece...adjustable both horizontally and vertically. The 57’s ebony lacquer finish provides a rich contrast with gold-plated hardware. Deluxe hardshell case included. Gibson’s 100-year history is rich with legendary guitars, and these legends live in the Historic Collection. The history of popular music goes hand in hand with Gibson guitars and history is still being made by Gibson’s Custom, Art & Historic Division.

Body

Top wood: Carved mahogany Back wood: Solid mahogany Binding: Multi-ply white/black on top and back Available left-handed: Yes for 2 pickup, 3 pickup, and master tone 1957 Les Paul Custom Reissue Finish Colors: Ebony, Faded Cherry (2 pickup only)

Neck

Neck construction: 1-piece mahogany Fingerboard wood: 22 fret ebony Inlays: Pearl block Binding: Single-ply white Profile: Rounded Scale length/Nut width: 24 3/4"; 1 11/16"

Electronics & Hardware

Pickups: Burstbucker 1 (rhythm) and 2 (treble); Burstbucker 1 in middle position on 3 pickup configuration *Other: CTS pots and bumble bee caps Controls: 2 volume, 2 tone, 3-way switch; 3 volume, 1 tone on master tone configuration Hardware color: Gold Bridge/Tailpiece: ABR-1/Stopbar or optional Bigsby tremolo *Other: Thin, original-style toggleswitch washer and jackplate Tuner style: Kidney bean

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.