Web Analytics
Jump to content

Strat og mikrofoner


as-man
 Share

Recommended Posts

Er det slik at mikrofonene på en strat kun henger i plekterbrettet?

Jeg skal ha meg en strat og den skal (om ikke akkurat med en gang, så innen et par år) ha Texas Special mic'er. Jeg har sett på en Fat Strat med vanlige mic'er, men fat strat har som kjent en humbucker. Holder det at jeg kjøper et vanlig plekterbrett når jeg kjøper de nye mic'ene, eller må jeg gjøre noe mer for å gjøre en fat strat om til en "vanlig" en?

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du bare kjøper 2 Texas Specials går det helt fint, så kan du beholde 'buckeren i stolposisjon og rocke med den når du trenger. H-S-S er mer fleksibelt enn S-S-S, med mindre du skal spille Shadows. Da trenger du en single coil i stolposisjon...!

Hvis du bare MÅ ha 3 Texas Specials, må du nok ha et nytt plekterbrett.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg forstår deg riktig lurer du på om det er "plass" til en humbucker selv om det i utgangspunktet er S-S-S-oppsett? Ja, mikkene henger i plekterbrettet, men det er likevel slik at det (avhengig av modell) ikke nødvendigvis er frest ut plass til humbucker i treverket under plekterbrettet. Det bør du sjekke ut før du kjøper straten, ellers kan du jo f.eks se om du finner en Lone Star-strat (tror det er det de heter) på ebay, disse kommer med en Pealry Gates Plus humbucker i stol, og to Texas Specials singlecoils. Burde funke som smør.

Link to comment
Share on other sites

Nei, det ER installert en humbucker på den jeg lurer på. Og jeg vil ha en sc istedet...

Jeg skal kjøpe brukt og jeg er vel litt kresen på utseendet, og jeg har sett litt på en fat strat som jeg synes ser fin ut, og som ikke koster så mye som f.eks. en brukt utgave av SRV-signaturutgaven som jeg egentlig har lyst på.

Men spørsmålet blir jo om "fat strat + pickguard + 3 texas specials" blir dyrere enn å kjøpe srv-modellen direkte. Men da kunne jeg ihvertfall fått delt opp kostnadene over en viss tid.

Jeg får se hva det blir til...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.