Web Analytics
Jump to content

Effektpedaler, fra scratch.


andwerk
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Jeg trenger sårt noen tips om effektpedaler. Er på vei til å bevege meg ut av det

digitale alt-i-ett-stadiet og funnet ut at jeg syns det er fint med mange skruknotter.

(Ikke helt som 4mspedals.com sine, men allikevel...)

Hovedsaklig trenger jeg:

-overdrive/distortion

-delay

-tremolo

Mulig jeg sparer til en Moog Ring Mod... Noe mer jeg absolutt må ha da?

Jeg spiller som regel hardcore og annen støyrock, men trenger ikke å begrense meg

helt til en sjanger. Er ute etter lyd som blant andre JR Ewing har i sine gitarer (vet at

Mew har noe av den samme klangen). Jeg er interessert i å høre om både digitalt og

analogt, alt fra Line6 Echo Park til Rolands Spache Echo, og har som de fleste andre

begrenset økonomi. Gitaren jeg kommer til å bruke sammen med disse pedalene er

en telecaster.

Takker for alle tips!

andwerk

Link to comment
Share on other sites

Hadde jo vært fint å hvite hva slags amp du bruker.

Vreng/overdrive: Fulltone OCD. Bruker denne selv til å overstyre en allerede halvvrengt liten rørforsterker. Fungerer utmerket til en helt clean amp også, massiv vreng, eller bare en liten boost. Opp til deg! Den har true-bypass og utrolig allsidig. Tenk en gammel Marshall som nærmer seg kokepunkter. Koster ca 1700-1800 på tre45, men de er relativt vanskelige å få tak i.

Tremolo: Sjekk ut Fulltone Supa-Trem. Utrolig allsidig, mange muligheter og låter som en skikkelig tremolo. Koster ca 2.500 på tre45. Fantastisk pedal. Et annet godt alternativ er Carl-Martin sin Tremovibe (tror det er det den heter). Den er litt mer sær, men veldig morsom. Koster ca 2.000.-

Delay: mange muligheter, men verdt å teste ut er DanElectro sin DanEcho DE-1. Stilig, billig, true-bypass. Ikke spessielt vanskelig å få tak i brukt for 500.- Når det gjelder delay/ekko er det jo like mange pedaler som det er gitarister, men syntes denne gir deg mye for penga. Veldig mye justeringsmuligheter.

Link to comment
Share on other sites

Enig med lefsa om at det er lurt å få vite hvilken amp du har. Overdrive-pedaler har en lei tendens til å være avhengig av amp for å fungere best, det eksisterer ingen universelt god pedal. For øvrig er listen over vrengpedaler lang som et vondt år og hva som er «best» er stadig varierende. OCD er for tiden ganske heit, akkurat som AC/RC Booster har vært det.

På delay-siden finnes det mye bra. Hva du velger kan være avhengig om du trenger tap-tempo eller ikke, og hvorvidt du trenger flere typer delay (bånd, ping-pong, analog, etc). DLS Echo Tap, Line 6 Echo Park og DM4, Boss DD-5, DD-6 og DD-20, TC-pedalene, osv...

Link to comment
Share on other sites

Et poeng her er å forstå forskjellen på en overdrive pedal og en distortion pedal.

En overdrive pedal er ment for å bruke sammen med en gitarforsterker som har vreng, men ikke nok. For at en slik pedal skal låte bra er det avgjørende at du alerede liker lyden i forsterkeren, for denne pedalen gir deg ikke en "ny" vreng-lyd, den bygger på det du har fra før.

En distortion pedal en ment for å bruke sammen med clean-kanalen på en gitarforsterker, og lager en egen vrenglyd som er uavhengig av hvordan forsterkerens vreng-kanalen låter.

Så bestem deg for om det er overdrive eller distortion du er ute etter, så blir det lettere å anbefale ting.

(en distortion-pedal kan brukes til overdrive, og omvendt, da disse to typene pedaler er veldig like i oppbygning. Om det gir like bra resultater gidder jeg ikke gå inn på.)

Link to comment
Share on other sites

Egentlig har jeg ingen amp. bruker en zoom fire-15 til øving hjemme, og det jeg bruker i øvingslokale varierer. Dessuten blir det sånn at man bruker det som arrangøren har fiksa i livesituasjoner. Skal jeg skaffe meg amp regner jeg med at det beste er å ta med gitaren sin ned på nærmeste dealer og teste ut de forskjellige?

Link to comment
Share on other sites

Du sier du vil ut av digital-verden. Foreslår at du heller legger pengene i en god røramp, enn å begynne å bruke masse KRONER på effekter, som kanskje ikke vil passe dersom du skulle kjøpe deg forsterker ved en senere anledning. Kjenner du ampen din, kan du ganske greit bygge effektene rundt slik at du får den lyden og "feelingen" du er på utkikk etter, og det må ikke koste altfor mye. En brukt Engl, Mesa (nomad/f-30/50) peavey classic 30, marshall dsl 401 combo, osv kan være et greit sted å starte.

Link to comment
Share on other sites

Du sier du vil ut av digital-verden. Foreslår at du heller legger pengene i en god røramp, enn å begynne å bruke masse KRONER på effekter, som kanskje ikke vil passe dersom du skulle kjøpe deg forsterker ved en senere anledning. Kjenner du ampen din, kan du ganske greit bygge effektene rundt slik at du får den lyden og "feelingen" du er på utkikk etter, og det må ikke koste altfor mye. En brukt Engl, Mesa (nomad/f-30/50) peavey classic 30, marshall dsl 401 combo, osv kan være et greit sted å starte.

Jeg vil ut av den alt-i-ett-digtale verden. altså ikke noe boks med alle effektene i hele verden inne i en knott.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.