Web Analytics
Jump to content

Fordel med 5 strengers bass


Leonard
 Share

Recommended Posts

Gikk over fra 4 til 5 i sommer. Ser en del fler muligheter med 5-strenger. Såklart det var et helt nytt instrument den første stunden når man skulle vende seg til det, men nå trives jeg veldig godt med det selvom jeg fortsatt spiller en del på 4-strengeren min. Men smaken er som baken ja, 5-strengern har litt større mulighet, men hvor nødvendig den er er en helt annen sak. Jeg spiller mye metall og det går i mørke toner.

Link to comment
Share on other sites

Basspillinga mi har blitt redusert til en gig i året nå, men da bruker jeg 5 strnger om mulig, fordi jeg elsker muligheten til å gå ned under E-strengen. Under H strengen kommer jeg nok aldri til å ha behov for å gå :P

Link to comment
Share on other sites

Gikk over fra 4 til 5 i sommer. Ser en del fler muligheter med 5-strenger. Såklart det var et helt nytt instrument den første stunden når man skulle vende seg til det, men nå trives jeg veldig godt med det selvom jeg fortsatt spiller en del på 4-strengeren min. Men smaken er som baken ja, 5-strengern har litt større mulighet, men hvor nødvendig den er er en helt annen sak. Jeg spiller mye metall og det går i mørke toner.

stemmer det, jeg har prøvd noen forskjellige 5-strengere jeg og, jeg kan si for min del at det var vanskelig å tilspasse seg en, litt breiere hals og strenge avstand som er mindre, men det er mest fordi jeg har spilt 4strenger i alle åra jeg har spilt.

hvis du er nybegynner, og du har lyst på en 5-strenger, gå for det! det er ikke noe vanskeligere enn å begynne med en 4 strenger, det gir deg bare en ekstra streng å spille på, samt halsen er litt breiere, så dette får deg til å spre fingrene en del, men det er jo positivt :)

Link to comment
Share on other sites

Har bare en 4'er nå, og har nok tenkt å fortsett med det i en stund. Er nokså fornøyd med den egentlig, selv om det er en av de billigste man får tak i (basspakke til Hartke).

Men det hadde nok gjort seg med en ekstra streng. Slipp all tuningen mellom standard og drop d.

Link to comment
Share on other sites

Utvidet rekkevidde og litt mer muligheter, spesielt når det gjelder akkord-toner, gjør at jeg foretrekker 5-strengere (om jeg måtte velge).

Nå har jeg likevel flere 4-strengere i tillegg, og de har sine fordeler. Enkelte 5-strengere mangler "trøkket" i H-strengen og føles veldig stramme og stive. Ofte synes jeg slap låter bedre på 4 enn på 5.

Det må sies at billige 5-strengere oftere fungerer dårligere (pga. dårlig H-streng) enn 4-strengere i tilsvarende prisklasse. Man kan ofte unngå problemet ved å stemme E-C i stedet. Jeg har brukt den stemmingen i årevis, og det fungerer utrolig bra.

Det blir til syvende og sist smak og behag. Prøv deg fram og se hva du liker best!

Link to comment
Share on other sites

Fett når du spiller i danseband..

Kjipt å måtte legge kvinten opp hele tiden.....

:roll: Må bare få lov til å påpeke at de som ført startet med 5- og 6-strengere tilhørte noe andre musikkretninger enn danseband.

Den første serieproduserte 5-strengeren var Yamaha sin BB5000, som var utviklet i samarbeid med Nathan East, og før det hadde Anthony Jackson eksperimentert med en Fender Jazz bass som var stemt H-D og Jimmy Johnson hadde fått bygget seg et par Alembic 5-strengere. Disse gutta er så langt fra danseband som du kan tenke deg. ;)

Anthony Jackson var den første som begynte å eksperimentere med 6-strengere med lang mensur (Fender hadde bygd noen 6-strengere tidligere, men de var egentlig en slags mellomting mellom gitarer og basser, og var stemt som en gitar). Han regnes som en av pioneerene på dette feltet.

Jeg har sett at bassisten i Ole Ivars bruker en Yamaha TRB6JP, og helt ærlig... noe mer bortkastet kan jeg vel egentlig ikke tenke meg. Men det er et tankekors i det hele... Gutta i Ole Ivars tjener mer på musikken sin enn de fleste av oss kan drømme om...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.