Web Analytics
Jump to content

Utskifting


ramb00m

Recommended Posts

etter altjeg vet (jeg er ikeekspert da) så vet jeg ikke om det går, hvis du ikke vil skjære ut store deler av gitaren. :P

hvis du tenker på ibanez sine kopier så kommer de på mellom 2000-2500kr.

en lisensiert trooooor jeg koster ca. 1000 fra usa.

og ekte vet jeg rett og slett ikke.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer til å koste... Mye...

Det sitter en fast stol på den originalt? Altså, en gitar uten tremolo.

Kjøp av komplett locking trem og jobben med å frese ut kroppen for at tremen skal passe kommer til å koste langt mer en gitaren!! Settet alene, før utfresning i kroppen og montering vil nok koste tett opptil like mye som gitaren din er verdt!

Faktisk får du for mindre penger gitarer med original locking trem Hvis du på død og liv må ha Floyd Rose istedenfor andre systemer, som f.eks Zre Resistance og Edge Pro systemene som Ibanez bruker, så får du kjøpt standard fender strat med Floyd for ca 6-7000,-

Ombygning av gitarer til locking tremolo er ikke noe man burde vurdere med mindre man kan komme med svært gode grunner hvorfor man vil bruke mellom sju til ti tusen på ombygning av en billig gitar, når man sjeldent får et instrument som er bedre en de man kan få kjøpt ny i til samme pris!!

Link to comment
Share on other sites

Serienummeret har jo ingenting med saken å gjøre, det eneste du finner ut med det hvilket land og år gitaren ble bygget.  

Men uansett, kjøp heller en gitar som kommer med floyd originalt, da sparer du mye tid og penger

Nettop, da kan man finne ut hva slags bridge det er på den - de byttes av og til ut :mrgreen:

edit: ah, det er jo SZ serien! De har sånn Gibraltar III bridge - tipper det blir mye fresing og styr for å få inn en floyd. Det kan bli dyrt du :wink:

Link to comment
Share on other sites

HVOR dyrt?

I få satt opp en hvilken som helst gitar, dvs å få den justert skikkelig, muligens med litt fretpuss osv, altså en helt standard jobb som alle burde unne alle gitarer bortsett fra den første billige, koster 1000,- ++ Og da er det snakk om en gitar med fast stol sånn som din. Prisen på slike jobber er timesbetaling. En gitar som har floyd orginalt vil koste to ganger eller mer. Dersom du i tillegg skal få de til å faktisk bruke meisel og bygge om gitaren din så koster jobben nok minst 4000,- !!! Og så kommer den faktiske prisen på tremen i tillegg! Og som sagt koster den 3000,- og oppover.

Faktisk 3550,- bare for vib-enheten uten stemmeskruer og låsbar sadel how Guitar Workshop. 2500,- for low profile uten stemmeskruer eller låsbar sadel.. Det er ok lisensierte floyder, og finner du billigere vil de sannsynligvis ikke være verdt å bruke penger på å få de montert!

Å kjøpe i USA er ikke vits... Frakta er på 500,- og oppover og vil gjøre at du ikke sparer noe når pakken er momsa og på døra di..!! Det er bare ikke verdt å bygge om en gitar med mindre man har peil nok til å kunne se helt unike egenskaper i akkurat den spesifikke gitaren! Det vil være billigere, og faktisk minst like bra å bruke ca 7-8000,- på en ny gitar med locking trem!!

Hvis du på død og liv skal ha en custom så la ibanezen din være... Kjøp deg separat hals og hode og mekanikk og få den satt sammen av pros! Du vil ende opp på 10 000,- og vil få et instrument uten noen kul logo eller kjent merkenavn, men dersom fyren som bygger vet hva han gjør, får du en gitar som ville kosta det mangedobbelte dersom det sto "fender" på hodet...

Men som et godt og vennlig :D råd fra en gitarist som har driti seg ut noen ganger, til en annen: la ibanezen vær, og spar pengene til en annen gang... Ok? :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.