Web Analytics
Jump to content

Lys e-streng ryker ved tuneren hele tida


Kollsvein
 Share

Recommended Posts

Tittelen sier vel sitt... Er nybegynner og øver på Californication soloen. Der skal man bøye en helnote på bånd 14 på den lyseste strengen. En ting er at det er vanskelig syntes jeg. Men hvorfor ryker alltid strengen og alltid ved tuneren? Det er Grover Rotomatic tuners som skal være bra sier folk. Gjør jeg noe feil når jeg setter i streng? Jeg vrir toppen av den til den klikker, så skrur jeg stemmeskruen slik at hullet peker nedover halsen, fører strengen inn, bøyer den halvveis rundt tuneren og strammer.

Jeg spiller med .009 strenger. Kan disse være for tynne for å få til den benden?

 

Hilsen Kristoffer

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt sikker på hva du mener med at du 'vrir toppen av den til den klikker', men det høres ut som det er en type låsbare stemmeskruer ? 


Hvis strengen alltid ryker samme sted høres det ut som det er noe 'røffe kanter/slitasje' på stemmeskruen ... 
 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kollsvein said:

Kan disse være for tynne for å få til den benden?

Tynne strenger er generelt lettere å bende.

Kan være en "feil" på tuneren, som juzzi foreslår. Hvis du er komfortabel med et skrujern kan du bytte om på tunerne på E og H-strengen og se om det hjelper. I så fall er det nok tuneren som har en skarp kant eller noe.

Jeg skjønner heller ikke helt hva du mener med at du vrir toppen til den klikker, men jeg antar at det er låsbare tunere du snakker om. Jeg har lite erfaring med slike.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.