Web Analytics
Jump to content

Latterlig billig DIY Fretbender (båndbøyer!)


Recommended Posts

StewMac har sin berømte Fretbender som de selger for 158 dollar… Det blir jo fort over 2000 kroner inkludert mva og frakt.. Sikkert knallgod, men er den verd pengene?

Så jeg tenkte å lage min egen! Den trenger ikke se så fancy ut, jeg trenger ikke sveiv.. Bånda kan jeg dra gjennom bøyeren. Men den må være justerbar så jeg kan bøye bånd til alle mulige radier. Og til slutt så må den være snill med bånda, ikke skrape de opp på noe vis. På MX Sport har jeg funnet disse kulelagerne, en haug for 99 kroner + 99 kr i frakt. Laget til skateboard eller inline skøyter.. Pris 198 kr.
Kulelagerne kom kjapt i posten, og etter et kjapt søk i roteskuffene mine hadde jeg funnet bolter, skiver og muttere som trengtes. Pris på delene setter jeg til 0 kr. Hadde muligens kostet 25 kroner om jeg måtte ut å handle! En plankerest brukes til å montere Benderen på. Jeg byttet ut gummihjulet med to kulelager, så bildet av delene er ikke helt korrekt.
10 minutters arbeid i lunchen var nok til å sette den sammen! De første lengdene med fretwire er bøyd og passet til 12″ radius på gripebrettet! Den funker, men er nok ikke så enkel og lettvinn i bruk som StewMac sin. Og den har litt å gå på når det gjelder utseende... Men likevel, for en tiendedel av prisen er jeg fornøyd! Og denne kan modifiseres etterhvert om jeg kommer på forbedringer! Første forbedring tror jeg blir å sette på et større hjul i midten.
Og for ordens skyld, det første bilde er StewMac sin......

 

Fretbender StewMac.jpeg

Fretbender deler.jpeg

Fretbender ferdig.jpeg

Kulelager.jpeg

Edited by askret
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • askret changed the title to Latterlig billig DIY Fretbender (båndbøyer!)

Dette var en veldig god ide så nå har jeg bestilt lager jeg også. Skal forbedre min fretbender som jeg lagde for en stund siden. Bytter ut hjulene jeg lagde i treverk med disse lagrene som helt sikkert vil bli en stor forbedring.20151221_104800.thumb.jpg.11fc8453e8774acf1fde957343400ece.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har modifisert litt nå. Har byttet ut planken.. Og jeg har satt på et par litt større kulelager på toppen. Og ikke minst, den er gjort lett justerbar! Boret hull i bolten og gjenget den opp til 5 mm gjenger. Kunne da bruke den skruen jeg hadde for å enkelt justere det øvre hjulet opp og ned. Den skruen måtte festes slik at ikke hele greia flyttet på deg, derfor de to låsestykkene på toppen. De er strammet sånn passe så jeg fremdeles lett kan skru for å justere bånd-radiusen. Og den kan enkelt festes i skrustikke eller i høvelbenken.

Prisen har økt til 296 kroner nå, pga 2 kulelager fra Biltema.
Og jeg har malt den i en vakker grønnfarge...

Ferdig Bender.jpeg

Fretbender helt ferdig.jpeg

Edited by askret
La til et bilde..
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.