Gå til innhold

LilleMorris

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

LilleMorris vant dagen sist August 21 2018

LilleMorris hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

205 Excellent

Om LilleMorris

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nord i Trøndelag

Nylige profilbesøk

1 286 profilvisninger
 1. Er det slike du mangler en av så har jeg tre liggende som du kan få (to er litt skadet men den tredje så bra ut).
 2. Jeg saget sporene for båndene før jeg slipte radiusen (måtte gå over og sage sporene på sidene da de ble for grunne etter sliping av radius), etter på limte jeg gripebrettet til halsen. Brukte så halsen som fresemal for gripebrettet (hadde gropsaget det før limingen). Bruker to små stifter for å holde det på plass når jeg limer det, 1 mellom nut og 1. bånd og 1 mellom 19. og 20. bånd. Slår stiftene i gitarhalsen og klipper av dem ca. 2 mm over halsen, liner så opp halsen etter senterlinjene på hals og gripebrett og i lengderetningen, trykker den mot stiftene så de lager små hull på baksiden av gripebrettet på den måten vet jeg at gripebrettet kommer på rett plass når jeg limer det. Bruker en liten dasj silikon på hver ende og på midten når jeg monterer trussrod for å slippe rasling. Håper dette ble forståelig ?
 3. Selv har jeg slipt/freset radius på gripebrettet før jeg har limt det til halsen men montert bånd etterpå (bortsett fra på SG'n som fikk binding).
 4. Jeg har limt tolex en gang og da brukte jeg gulvlim for vinylbelegg. Limet hefter bra med en gang men man har likevel tid til å justere. Laget en tråd om det som du kan se her.
 5. Så var det tid for nut. Fikk tak i en bit bein fra storfe og kappet det til et grovt emne. Slipte en side plan og hold denne mot vinkelen når jeg slipte neste side slik at vinkelen mellom sidene ble 90 grader. Merket så av høyden på nut'en. Monterte nut i en jig for å file spor for strengene. Prøvemonterte og deretter pusset over med 800 papir. Måtte finjustere på dybde på strengespor etter at den var montert men den jig'en jeg har for dette hjalp meg veldig slik at det ikke var så vanskelig å lage en nut. Det ferdige resultatet.
 6. Jeg tror jeg bare ville prøvd å pensle litt aceton i glippen ja, må legge til at jeg ikke har stor erfaring med binding da.
 7. På denne brukte jeg en liten rull hvor jeg rett etterpå brukte en tynn bred pensel for å "dra ut" lakken. Har tidligere brukt både pensel og sprøyte. Sprøyten var best men krever plass å holde.
 8. Da var det på tide med en oppdatering på denne. Måtte lage meg en "binding laminator" for å lage flerlags binding som jeg skulle ha på headstock'en. Brukte aceton for å lime sammen de forskjellige lagene. Oppdaget når jeg skulle lime på halsen at det ble for lite med 2 grader i halsvinkel. Måtte lage en kile som økte vinkelen til 3 grader. Limte deretter på halsen. Så var det fresing av hull for pickup'er, boret først vekk mesteparten av materialet som skulle bort. Så var det liming av gripebrett Deretter greide jeg å bore det ene hullet for strengefestet på feil plass. Måtte da lage en plugg for å tette hullet. Grovsaget den på båndsagen og deretter spente jeg den opp i bormaskinen for så å bruke filen på den til den fikk rett dimensjon. Limte den på plass og så etterpå at jeg kunne ha tenkt på å få retningen på veden lik. Da dette var fikset var det tid for beising av gitaren, bruker Herdins ekte beis som jeg bruker Trestjerners gulvlakk over (oljebasert fordi vannbasert lakk løser opp beisen. Kan bruke vannbasert etter at man har lagt noen strøk med oljebasert.). Ble ikke helt fornøyd med fargen på denne, synes at det blir for mørke partier. Neste gang tror jeg at jeg blander beisen i lakken slik at jeg kan legge på flere strøk med farget lakk. Tror jeg da vil ha større kontroll på hvor sterk/kraftig fargen vil bli og at den ikke vil trekke like mye inn i treverket og dermed bli jevnere. Det som står igjen er da vannsliping og polering og montering av hardware + at jeg skal prøve å lage nut av bein.
 9. Takk for det. Hadde tenkt en transparent finish, mahognibrun beis (Herdins ekte beis) med klarlakk over. Takk for det, dette er min andre gitar i bjørk og jeg synes det fungerer fint. Har planer om flere i bjørk også ? (Fikk gjennom en arbeidskollega tilgang til noen bjørkemner som har ligget til tørk i ca. 20 år).
 10. Halsen er lagt av alm i følge han jeg fikk trestykket av ☺️
 11. Da var det å begynne på kroppen, bruker bjørk , denne blir av tre deler. Høvlet først alle bitene til riktig tykkelse så limte jeg dem sammen Så tegnet jeg omrisset og sagde ut kroppen og deretter freset jeg den etter malen. Så var det å frese halslommen, først freste jeg uten vinkel i bunnen (ikke full dybde) så la jeg på mal som jeg brukte noen kiler for å få rett vinkel og freste slik at vinkelen ble 2 grader (har lest flere plasser at halsvinkelen er 3 grader men på tegningen jeg har står det 2 så da prøver jeg det). Sjekket etterpå at vinkelen stemte. Sjekket også med en linjal på gripebrettet mot brua. Brukte en rasp til å forme skråkanten på kroppen og pusset etterpå med slipemaskin. Da var det hulrommet til kontrollene sin tur. Merket og boret vekk det meste (bruker tapen til dybde mål). Freste så ut etter mal og brukte ny mal for å frese spor for dekslet bak. Brukte samme mal for å lage dekslet også. Så begynte jeg å frese ut for logo/merke på head stokken, la på maskerings tape og skar ut i den for å bruke som mal. Freste deretter ut etter tapen. Sagde ut logo og deretter fin pusset den. Neste blir å gjøre ferdig logo/merke og legge på binding før jeg limer hals til kropp.
 12. Takk for tilbakemeldinger Ja jeg syns det men må si at jeg har liten erfaring med forskjellige forsterkere så jeg har lite sammenligningsgrunnlag men er fornøyd selv ? Hadde jo en fordel under byggingen da jeg kunne se på bildene i tråden din for å dobbelsjekke at jeg gjorde rett. ☺️ Har ikke vurdert noe tone modding enda ihvertfall men hvem vet, kanskje senere. Nå har jeg planer om å bli ferdig meg byggingen av SG'en jeg har begynt på.
 13. Hei. Ble så inspirert av @jonta sin tråd om bygging av forsterker at jeg fikk lyst til å prøve selv. Bestilte dette byggesettet. Ligger byggeanvisning på hjemmesiden til selger som jeg fulgte. Hadde også fordelen med at @jonta sin tråd viste fine bilder så jeg kunne dobbeltsjekke meg der. ? Først settes chassis sammen. Så bygges strømforsyningen og selve forsterker delen. Kom på etter at jeg hadde bestilt byggesettet at jeg ikke hadde noen høyttaler å bruke til forsterkeren. Fikk da tanken på om jeg skulle bygge en combo eller en topp og høyttaler og etter mye fram og tilbake ble det så jeg satset på en combo. Fant tegninger og tips om byggingen på denne siden som jeg tilpasset slik at de passet min forsterker. Brukte materialer som jeg fant i kjelleren, det ble gulvspon til selve kassen og kryssfiner til fram og bakplater. Fresing av hull til høyttalerelement i frontplate. Da var det trekking av tolex. Tegner en linje på kassen og på tolexen for å holde retningen når jeg limer den på. Limer en side av gangen, bruker gulvlim for vinylbelegg for gulv etter tips i en tråd her på forumet. (Mener det var @CastorFiber som kom med tipset). Limet hefter bra med en gang men man har likevel tid til å justere. I hjørnene kapper jeg først et rett snitt i hjørnet, så bretter jeg opp og kutter langs innvendig kant før jeg bretter over og kutter gjennom begge lag. I innvendige buer/hjørner snitter jeg slik at det blir en V i buen som jeg legger inn en bit, skjærer gjennom begge deler og limer inn biten. Det ferdige resultatet (mangler fortsatt gitter i luftingen)
 14. Kjøpte en høyttaler av @askret, svarte kjapt, sendte fort og var godt pakket . Anbefales på det sterkeste ?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.