LilleMorris

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

LilleMorris vant dagen sist Oktober 18 2017

LilleMorris hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

132 Excellent

Om LilleMorris

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nord Trøndelag

Nylige profilbesøk

898 profilvisninger
 1. Byggetråd SG

  Da var det på tide med en liten oppdatering på dette prosjektet. Fikk satt inn side "dot"s og etter det begynte jeg med selve halsen, slipte emnet flatt og i rett vinkel. Hadde bestemt meg for scarf joint på headstock fordi jeg hadde lyst til å prøve det og det sies det er sterkere. Kappet først ca vinkel på sagen, så lagde jeg meg en jig for sliping av vinkel. Tegninger og video finnes her. La på to forskljellige korninger så det er bare å snu for å fin pusse. Til slutt limte jeg headstock og hals Det neste blir å frese spor for truss rod, deretter lime på "ører" på headstock og forme hals.
 2. Da har jeg tenkt å prøve å bygge en SG Begynte med å lage maler og det ble en del (lagde først i 6 mm kryssfiner så i 19 mm mdf) Begynte med gripebrettet, har tenkt dette med trapes innlegg og binding. Etter at emnet var dimensjonert sagde jeg spor for båndene også ble det fresing av radius (12") Deretter begynte jeg å sage ut innleggene, govslipe så finslipe. Jeg tapet gripebrettet der hvor innleggene skulle være. Merket med nål i tapen hvor hjørnene innleggene skulle være. Skar ut tapen med innlegg som mal også freste jeg ut i riktig dybde Limte innleggene og brukte en blanding av lim og slipestøv for å fylle små "glipper". Pusset til slutt over gripebrettet. Derettet ble båndene presset inn og endene kuttet og slipt. Da var det tid for bindingen, tapet gripebrettet for å beskytte det mot limsøl, limte først bindingen på tverrenden (brukte aceton som lim). Kappet endene og limte på bindingen på sidene. Brukte først en kopifres forsiktig for å frese bort oveflødig binding, så brukte jeg en 3 mm bor snudd feil vei med tangen ut for å fjerne helt inne ved båndene (fresen ble for stor) og til slutt skrapet jeg av siste rest. Finpussen blir tatt når gripebrettet er limt på halsen og båndene slipt. Sidemarkeringene gjenstår før gripebrettet er ferdig. Dette ble et langt innlegg men jeg får prøve å oppdatere litt oftere, dette gripebrettet var mere arbeidssomt og tidkrevende enn jeg trodde 🙂.
 3. LP JR 3

  Ja for meg funket det, jeg tynnet ut den oljebaserte lakken for å få bedre flyt i den og la tynne strøk.
 4. LP JR 3

  Hadde samme problemet da jeg brukte Herdins beis (pulver blandet i vann) og skulle bruke vannbasert gulvlakk (tre stjernes). Jeg prøvde oljebasert gulvlakk og det fungerte for meg (la tynne strøk). En liten ting med oljebasert gulvlakk er at den ikke er helt klar, det blir et lite gulskjær i den som vises på hvit binding.
 5. Sist kjøpte verktøy

  Her finner du den: http://www.rutlands.co.uk/sp+woodworking-workshop-equipment-machinery-belt-bobbin-sanders-oscillating-belt-and-bobbin-sander-rutlands+dk7010
 6. Sist kjøpte verktøy

  Da kom endelig en sånn i hus, gleder meg til å prøve den på mitt neste prosjekt.
 7. Det stemmer at halslommen på en Tele er 16 mm dyp ja.
 8. Byggetråd Telecaster

  Tusen takk alle sammen 🙂 Jeg har brukt vanlig trestjerners gulvlakk som klarlakk på denne (vannbasert på hals og oljebasert på kropp). Den er tynnet ut og lagt på med pensel i mange lag (husker ikke hvor mange men flere på kroppen enn halsen da det var vanskligere å få fin flyt der) så er det vannslipet, rubbet og polert. På kroppen slipte jeg mellom noen av strøkene for å fjerne de verste penselstrøkene. Vet ikke om jeg gjør det samme på neste prosjekt mulig jeg følger rådet fra @arneK og blander fargen i klarlakken da jeg også foretrekker å jobbe med vannbasert lakk (gjorde det på det forrige prosjektet mitt men hadde lyst til å prøve noe annet på dette). @Truckstop Chuckie ble nok en liten skrivefeil der men regner de fleste skjønte hva jeg mente 😄. Er det noe noen lurer på om dette prosjektet så er det bare å spørre så skal jeg prøve å svare.
 9. Byggetråd Telecaster

  Da er jeg ferdig med denne. Jeg brukte Herdins ekte beis (puler som blandes ut i vann) til å farge kroppen, brukte en myk fille som jeg påføtrte berisen med. Oppdaget at man ikke kan bruke vannbasert klarlakk på Herdins ekte beis da vannet i lakken løser opp fargen så da ble det oljebasert klarlakk. La på begge plekterbrett for å finne ut hvilket jeg likte best, var et vanskelig valg men havnet på sort til slutt da hvitfargen ikke var lik på brett og binding. Det ferdige resultatet.
 10. Byggetråd Telecaster

  Veide kropp og hals uten hardware og det lå på ca. 2,5 kg.
 11. Byggetråd Telecaster

  Treverket er nok ikke så fint på nært hold og dessuten har jeg måtte "lappe" litt etter litt dårlig arbeid så jeg allerede beiset med rød farge for å prøve å skjule mine feil 🙂. Nå er det bare å legge på mange lag med klarlakk.
 12. Byggetråd Telecaster

  Bindingen i f-hullet ordnet jeg ved at jeg lagde den i fire deler og brukte varmluftpistolen til å forme den etter malen jeg hadde laget for å frese f-hullet, dermed så hadde delene rett form og størrelse før jeg limte dem inn i f-hullet (hadde kanskje vært enklere å lime bindingen i f-hullet før jeg limte toppen på resten av gitarkroppen men det tenkte jeg ikke på før etterpå). Blandet så rester av bindingen med aceton så jeg fikk en "grøt" og brukte som sparkel i skjøtene mellom delene. Hele kroppen består av bjørk både topp og bunn. Er nok mange småfeil på prosjektene mine men greier å skjule en del av dem 🙂. Halsen er såvidt jeg vet alm (trodde først det var asp men han jeg fikk treverket fra sier det er alm så da tror jeg det ettersom jeg selv ikke har så mye peiling på det).
 13. Byggetråd Telecaster

  En liten oppdatering på dette prosjektet, da har jeg fått frest spor til bindingen (brukte metoden jeg leste her på forumet med å bruke lager fra en 9,5 mm fres og sette på den 12,7 mm fres og dermed hadde jeg fres som passet til bindingen). Brukte aceton for å lime bindingen, varmet bindingen med varmluftpistol først for å få den myk og lettere å forme og tape for å holde den på plass til den satt fast. Kuttet endene med et verktøy jeg har lagd meg (kopi av et verktøy Stewmac selger). Så var det å skrape bindingen så det var helt jevn med kroppen, her var jeg ikke påpasselig og fulgte dårlig med så når jeg trodde jeg var fedig viste det seg at jeg hadde skrapet litt skjevt slik at binding kanten på topp og bunn ble veldig tynn så da var det bare å frese vekk bindingen å begynne på nytt. Etter at bindingen var ferdig prøvemonterte jeg halsen, boret hull for festeskruer til stol og strenger (string through) Da jeg begynte med dette prosjektet tenkte jeg at gitaren skulle bli rød (beis med klarlakk over) og med hvitt plekterbrett med sorte knotter men jeg har også et sort plekterbrett med blanke knotter som jeg nå synes kanskje blir finere. Noen som har meninger/tanker om dette? Hvis noen har tips og gode råd når det byggingen så vil jeg gjerne høre dem slik at jeg kan lære mer 🙂
 14. Ferdig nybygg!

  Fint bygg. En liste med feil har jo vært fint og jeg er interessert i hvordan du fikset problemene så jeg kunne lære noen triks 🙂
 15. Byggetråd Telecaster

  Da har jeg fått gjort litt til på dette prosjektet. Først høvlet jeg emnet jeg skulle bruke til lokk til rett tykkelse ( gikk for 6 mm, ble ørlite over så jeg har litt å pusse på), deretter limte jeg sammen de to delene Så var det bare å sage ut så nært streken som jeg turte. Brukte malen og freste hull og ytterkant, halslommen bare grovt tilpasset da den vil bli gjort helt ferdig når lokket er ferdig pålimt. Til slutt limte jeg lokket. Neste blir å frese spor til bindingen som jeg har tenkt å ha både foran, bak og i f-hullet.