Web Analytics
Gå til innhold

LilleMorris

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

LilleMorris vant dagen sist August 21 2018

LilleMorris hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

218 Excellent

Om LilleMorris

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nord i Trøndelag

Nylige profilbesøk

1 347 profilvisninger
 1. Takk for det, jeg følger dine (og andres) byggetråder også og synes det er mye å lære av dere andre her på forumet. Uten dere og dette forumet hadde nok jeg ikke drevet med gitarbygging.
 2. Da har jeg kommet litt lengre på dette prosjektet. Først måtte jeg slipe emnene til riktig tykkelse og lime dem sammen, bruker tre biter på lokk og bunn da jeg ikke hadde brede nok emner. Etterpå så freste jeg trappetrinn på innsiden for å fjerne materiale og etterpå høvlet og slipte jeg slik at jeg får en buet innside. Så boret og freste jeg ut for f-hull og pickup'er og etter det så brukte jeg samme metode på utsiden som innsiden for å få til buet lokk, er ikke ferdig med det enda og jeg er ikke fornøyd med nøyaktigheten når jeg freser, har fått flere "hakk" som må fylles og pusses. Tror jeg må prøve å lage meg en arm som holder fresen før jeg prøver meg på baksiden.
 3. Da har jeg tenkt å prøve å bygge en ES 335 lignende gitar. Har fått laget malene, det ble en del (laget alle først i 6mm kryssfiner før jeg laget dem i 19 mm MDF). Lokk og bunn å¨gitaren er vel originalt laget av tynne plater som limes og presses sammen i riktig form men det får jeg ikke til så jeg har tenkt å hule/frese ut formen på dem.
 4. Er det slike du mangler en av så har jeg tre liggende som du kan få (to er litt skadet men den tredje så bra ut).
 5. Jeg saget sporene for båndene før jeg slipte radiusen (måtte gå over og sage sporene på sidene da de ble for grunne etter sliping av radius), etter på limte jeg gripebrettet til halsen. Brukte så halsen som fresemal for gripebrettet (hadde gropsaget det før limingen). Bruker to små stifter for å holde det på plass når jeg limer det, 1 mellom nut og 1. bånd og 1 mellom 19. og 20. bånd. Slår stiftene i gitarhalsen og klipper av dem ca. 2 mm over halsen, liner så opp halsen etter senterlinjene på hals og gripebrett og i lengderetningen, trykker den mot stiftene så de lager små hull på baksiden av gripebrettet på den måten vet jeg at gripebrettet kommer på rett plass når jeg limer det. Bruker en liten dasj silikon på hver ende og på midten når jeg monterer trussrod for å slippe rasling. Håper dette ble forståelig ?
 6. Selv har jeg slipt/freset radius på gripebrettet før jeg har limt det til halsen men montert bånd etterpå (bortsett fra på SG'n som fikk binding).
 7. Jeg har limt tolex en gang og da brukte jeg gulvlim for vinylbelegg. Limet hefter bra med en gang men man har likevel tid til å justere. Laget en tråd om det som du kan se her.
 8. Så var det tid for nut. Fikk tak i en bit bein fra storfe og kappet det til et grovt emne. Slipte en side plan og hold denne mot vinkelen når jeg slipte neste side slik at vinkelen mellom sidene ble 90 grader. Merket så av høyden på nut'en. Monterte nut i en jig for å file spor for strengene. Prøvemonterte og deretter pusset over med 800 papir. Måtte finjustere på dybde på strengespor etter at den var montert men den jig'en jeg har for dette hjalp meg veldig slik at det ikke var så vanskelig å lage en nut. Det ferdige resultatet.
 9. Jeg tror jeg bare ville prøvd å pensle litt aceton i glippen ja, må legge til at jeg ikke har stor erfaring med binding da.
 10. På denne brukte jeg en liten rull hvor jeg rett etterpå brukte en tynn bred pensel for å "dra ut" lakken. Har tidligere brukt både pensel og sprøyte. Sprøyten var best men krever plass å holde.
 11. Da var det på tide med en oppdatering på denne. Måtte lage meg en "binding laminator" for å lage flerlags binding som jeg skulle ha på headstock'en. Brukte aceton for å lime sammen de forskjellige lagene. Oppdaget når jeg skulle lime på halsen at det ble for lite med 2 grader i halsvinkel. Måtte lage en kile som økte vinkelen til 3 grader. Limte deretter på halsen. Så var det fresing av hull for pickup'er, boret først vekk mesteparten av materialet som skulle bort. Så var det liming av gripebrett Deretter greide jeg å bore det ene hullet for strengefestet på feil plass. Måtte da lage en plugg for å tette hullet. Grovsaget den på båndsagen og deretter spente jeg den opp i bormaskinen for så å bruke filen på den til den fikk rett dimensjon. Limte den på plass og så etterpå at jeg kunne ha tenkt på å få retningen på veden lik. Da dette var fikset var det tid for beising av gitaren, bruker Herdins ekte beis som jeg bruker Trestjerners gulvlakk over (oljebasert fordi vannbasert lakk løser opp beisen. Kan bruke vannbasert etter at man har lagt noen strøk med oljebasert.). Ble ikke helt fornøyd med fargen på denne, synes at det blir for mørke partier. Neste gang tror jeg at jeg blander beisen i lakken slik at jeg kan legge på flere strøk med farget lakk. Tror jeg da vil ha større kontroll på hvor sterk/kraftig fargen vil bli og at den ikke vil trekke like mye inn i treverket og dermed bli jevnere. Det som står igjen er da vannsliping og polering og montering av hardware + at jeg skal prøve å lage nut av bein.
 12. Takk for det. Hadde tenkt en transparent finish, mahognibrun beis (Herdins ekte beis) med klarlakk over. Takk for det, dette er min andre gitar i bjørk og jeg synes det fungerer fint. Har planer om flere i bjørk også ? (Fikk gjennom en arbeidskollega tilgang til noen bjørkemner som har ligget til tørk i ca. 20 år).
 13. Halsen er lagt av alm i følge han jeg fikk trestykket av ☺️
 14. Da var det å begynne på kroppen, bruker bjørk , denne blir av tre deler. Høvlet først alle bitene til riktig tykkelse så limte jeg dem sammen Så tegnet jeg omrisset og sagde ut kroppen og deretter freset jeg den etter malen. Så var det å frese halslommen, først freste jeg uten vinkel i bunnen (ikke full dybde) så la jeg på mal som jeg brukte noen kiler for å få rett vinkel og freste slik at vinkelen ble 2 grader (har lest flere plasser at halsvinkelen er 3 grader men på tegningen jeg har står det 2 så da prøver jeg det). Sjekket etterpå at vinkelen stemte. Sjekket også med en linjal på gripebrettet mot brua. Brukte en rasp til å forme skråkanten på kroppen og pusset etterpå med slipemaskin. Da var det hulrommet til kontrollene sin tur. Merket og boret vekk det meste (bruker tapen til dybde mål). Freste så ut etter mal og brukte ny mal for å frese spor for dekslet bak. Brukte samme mal for å lage dekslet også. Så begynte jeg å frese ut for logo/merke på head stokken, la på maskerings tape og skar ut i den for å bruke som mal. Freste deretter ut etter tapen. Sagde ut logo og deretter fin pusset den. Neste blir å gjøre ferdig logo/merke og legge på binding før jeg limer hals til kropp.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.