Web Analytics
Jump to content

LilleMorris

+Annonsefritt
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

LilleMorris last won the day on May 11

LilleMorris had the most liked content!

About LilleMorris

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Nord i Trøndelag

Recent Profile Visitors

1,485 profile views

LilleMorris's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

241

Reputation

 1. Dette var en veldig god ide så nå har jeg bestilt lager jeg også. Skal forbedre min fretbender som jeg lagde for en stund siden. Bytter ut hjulene jeg lagde i treverk med disse lagrene som helt sikkert vil bli en stor forbedring.
 2. Tusen takk for tilbakemeldingene, var inne på tanken om å slipe den ned igjen for å se om jeg greide å få den bedre men tror jeg tar det heller som lærdom og satser på at jeg får det bedre til på neste prosjekt.
 3. Ble dobbelpost her da bildestørrelsen begrenset størrelsen på forrige innlegg. Bruker fasett metoden for å forme halsen. Etter montering (glemte å ta bilder av det) så var det tid for lakkering. På denne brukte jeg sprayboks fra Biltema og la på klarlakk med sprøyte. Det ferdige resultatet, ble ikke helt fornøyd med denne da jeg har vært for dårlig med grunnarbeidet men lyden ble grei 🙂
 4. En oppdatering på denne. Tilpasset midtdelen og limte den. Så lagde jeg kantlistene og limte på disse også. Deretter var det tid for bindingen på gripebrettet og da måtte det files vekk litt av "tangen" på båndet slik at enden ligger over bindingen. Før jeg limte på baklokket så sjekket jeg at elektronikken passet.
 5. Da var det på tide med en oppdatering på dette prosjektet. Bygde meg en "arm" for å holde fresen når jeg freser "trappetrinnene". Lagde meg en holder for måleuret slik at jeg kunne måle tykkelsen for at den skulle bli jevn. Så måtte jeg lage meg et verktøy for å bøye sidene, brukte et jernrør på 2" og festet det i noe kryssfiner, første utgave ble ikke bra da kryssfineren ble svidd så jeg la på gipsplate og festet røret i. Måtte også lage en varmeskjerm mot varmluftpistolen jeg brukte til oppvarming da pistolen ville smelte uten (for mye varme slo tilbake). Deretter var det å bøye sidene, prøvde først med full tykkelse (4,7 mm på tegningen jeg har) men det gikk ikke så jeg måtte dele siden i to deler på 2.4 mm hver for så å lime dem sammen etter at de var bøyd.
 6. Takk for det, jeg følger dine (og andres) byggetråder også og synes det er mye å lære av dere andre her på forumet. Uten dere og dette forumet hadde nok jeg ikke drevet med gitarbygging.
 7. Da har jeg kommet litt lengre på dette prosjektet. Først måtte jeg slipe emnene til riktig tykkelse og lime dem sammen, bruker tre biter på lokk og bunn da jeg ikke hadde brede nok emner. Etterpå så freste jeg trappetrinn på innsiden for å fjerne materiale og etterpå høvlet og slipte jeg slik at jeg får en buet innside. Så boret og freste jeg ut for f-hull og pickup'er og etter det så brukte jeg samme metode på utsiden som innsiden for å få til buet lokk, er ikke ferdig med det enda og jeg er ikke fornøyd med nøyaktigheten når jeg freser, har fått flere "hakk" som må fylles og pusses. Tror jeg må prøve å lage meg en arm som holder fresen før jeg prøver meg på baksiden.
 8. Da har jeg tenkt å prøve å bygge en ES 335 lignende gitar. Har fått laget malene, det ble en del (laget alle først i 6mm kryssfiner før jeg laget dem i 19 mm MDF). Lokk og bunn å¨gitaren er vel originalt laget av tynne plater som limes og presses sammen i riktig form men det får jeg ikke til så jeg har tenkt å hule/frese ut formen på dem.
 9. Er det slike du mangler en av så har jeg tre liggende som du kan få (to er litt skadet men den tredje så bra ut).
 10. Jeg saget sporene for båndene før jeg slipte radiusen (måtte gå over og sage sporene på sidene da de ble for grunne etter sliping av radius), etter på limte jeg gripebrettet til halsen. Brukte så halsen som fresemal for gripebrettet (hadde gropsaget det før limingen). Bruker to små stifter for å holde det på plass når jeg limer det, 1 mellom nut og 1. bånd og 1 mellom 19. og 20. bånd. Slår stiftene i gitarhalsen og klipper av dem ca. 2 mm over halsen, liner så opp halsen etter senterlinjene på hals og gripebrett og i lengderetningen, trykker den mot stiftene så de lager små hull på baksiden av gripebrettet på den måten vet jeg at gripebrettet kommer på rett plass når jeg limer det. Bruker en liten dasj silikon på hver ende og på midten når jeg monterer trussrod for å slippe rasling. Håper dette ble forståelig ?
 11. Selv har jeg slipt/freset radius på gripebrettet før jeg har limt det til halsen men montert bånd etterpå (bortsett fra på SG'n som fikk binding).
 12. Jeg har limt tolex en gang og da brukte jeg gulvlim for vinylbelegg. Limet hefter bra med en gang men man har likevel tid til å justere. Laget en tråd om det som du kan se her.
 13. Så var det tid for nut. Fikk tak i en bit bein fra storfe og kappet det til et grovt emne. Slipte en side plan og hold denne mot vinkelen når jeg slipte neste side slik at vinkelen mellom sidene ble 90 grader. Merket så av høyden på nut'en. Monterte nut i en jig for å file spor for strengene. Prøvemonterte og deretter pusset over med 800 papir. Måtte finjustere på dybde på strengespor etter at den var montert men den jig'en jeg har for dette hjalp meg veldig slik at det ikke var så vanskelig å lage en nut. Det ferdige resultatet.
 14. Jeg tror jeg bare ville prøvd å pensle litt aceton i glippen ja, må legge til at jeg ikke har stor erfaring med binding da.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.