Gå til innhold

LilleMorris

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

LilleMorris vant dagen sist Juni 12

LilleMorris hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

174 Excellent

Om LilleMorris

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nord Trøndelag

Nylige profilbesøk

1 016 profilvisninger
 1. LilleMorris

  Byggetråd SG

  Takk for det. Hadde tenkt en transparent finish, mahognibrun beis (Herdins ekte beis) med klarlakk over. Takk for det, dette er min andre gitar i bjørk og jeg synes det fungerer fint. Har planer om flere i bjørk også 🙂 (Fikk gjennom en arbeidskollega tilgang til noen bjørkemner som har ligget til tørk i ca. 20 år).
 2. LilleMorris

  Byggetråd SG

  Halsen er lagt av alm i følge han jeg fikk trestykket av ☺️
 3. LilleMorris

  Byggetråd SG

  Da var det å begynne på kroppen, bruker bjørk , denne blir av tre deler. Høvlet først alle bitene til riktig tykkelse så limte jeg dem sammen Så tegnet jeg omrisset og sagde ut kroppen og deretter freset jeg den etter malen. Så var det å frese halslommen, først freste jeg uten vinkel i bunnen (ikke full dybde) så la jeg på mal som jeg brukte noen kiler for å få rett vinkel og freste slik at vinkelen ble 2 grader (har lest flere plasser at halsvinkelen er 3 grader men på tegningen jeg har står det 2 så da prøver jeg det). Sjekket etterpå at vinkelen stemte. Sjekket også med en linjal på gripebrettet mot brua. Brukte en rasp til å forme skråkanten på kroppen og pusset etterpå med slipemaskin. Da var det hulrommet til kontrollene sin tur. Merket og boret vekk det meste (bruker tapen til dybde mål). Freste så ut etter mal og brukte ny mal for å frese spor for dekslet bak. Brukte samme mal for å lage dekslet også. Så begynte jeg å frese ut for logo/merke på head stokken, la på maskerings tape og skar ut i den for å bruke som mal. Freste deretter ut etter tapen. Sagde ut logo og deretter fin pusset den. Neste blir å gjøre ferdig logo/merke og legge på binding før jeg limer hals til kropp.
 4. LilleMorris

  Bygging av forsterker

  Takk for tilbakemeldinger Ja jeg syns det men må si at jeg har liten erfaring med forskjellige forsterkere så jeg har lite sammenligningsgrunnlag men er fornøyd selv 🙂 Hadde jo en fordel under byggingen da jeg kunne se på bildene i tråden din for å dobbelsjekke at jeg gjorde rett. ☺️ Har ikke vurdert noe tone modding enda ihvertfall men hvem vet, kanskje senere. Nå har jeg planer om å bli ferdig meg byggingen av SG'en jeg har begynt på.
 5. Hei. Ble så inspirert av @jonta sin tråd om bygging av forsterker at jeg fikk lyst til å prøve selv. Bestilte dette byggesettet. Ligger byggeanvisning på hjemmesiden til selger som jeg fulgte. Hadde også fordelen med at @jonta sin tråd viste fine bilder så jeg kunne dobbeltsjekke meg der. 🙂 Først settes chassis sammen. Så bygges strømforsyningen og selve forsterker delen. Kom på etter at jeg hadde bestilt byggesettet at jeg ikke hadde noen høyttaler å bruke til forsterkeren. Fikk da tanken på om jeg skulle bygge en combo eller en topp og høyttaler og etter mye fram og tilbake ble det så jeg satset på en combo. Fant tegninger og tips om byggingen på denne siden som jeg tilpasset slik at de passet min forsterker. Brukte materialer som jeg fant i kjelleren, det ble gulvspon til selve kassen og kryssfiner til fram og bakplater. Fresing av hull til høyttalerelement i frontplate. Da var det trekking av tolex. Tegner en linje på kassen og på tolexen for å holde retningen når jeg limer den på. Limer en side av gangen, bruker gulvlim for vinylbelegg for gulv etter tips i en tråd her på forumet. (Mener det var @CastorFiber som kom med tipset). Limet hefter bra med en gang men man har likevel tid til å justere. I hjørnene kapper jeg først et rett snitt i hjørnet, så bretter jeg opp og kutter langs innvendig kant før jeg bretter over og kutter gjennom begge lag. I innvendige buer/hjørner snitter jeg slik at det blir en V i buen som jeg legger inn en bit, skjærer gjennom begge deler og limer inn biten. Det ferdige resultatet (mangler fortsatt gitter i luftingen)
 6. LilleMorris

  Askret

  Kjøpte en høyttaler av @askret, svarte kjapt, sendte fort og var godt pakket . Anbefales på det sterkeste 👍
 7. @CastorFiber, den er grei sender deg en PM når været har blitt varmere. Har et SG prosjekt som jeg har tenkt å gjøre ferdig så jeg har noe å holde på med 🙂
 8. Ja er klar over det så det kan hende jeg bygger forsterker og høyttaler hver for seg, får tenke litt på det.
 9. Har jo en Peavey 2X15 stående men synes den blir litt voldsom, hadde sett for meg noe fysisk mindre. Har lyst til å bygge kabinettet selv så jeg må finne ut om det blir ren forsterker eller combo før jeg gjør det.
 10. Ble så inspirert av denne tråden at jeg fikk lyst til å prøve å bygge en jeg også. Bestilte samme sett som jonta men kom på etter at jeg hadde bestilt at jeg egentlig ikke har noen høyttaler og da kom ideen om å kanskje bygge en combo forsterker. Da lurer jeg på om noen her har forslag til et høyttaler element som vil passe til denne forsterkeren, helst ikke for dyr 🙂
 11. LilleMorris

  Byggetråd SG

  Da var det på tide med en liten oppdatering i denne tråden. Merker hvor langt fresen "tar". Har merket på halsen hvor langt sporet til trussrod skal være. Så er det bare å frese til strekene stemmer. Tar noen mm i hver omgang. Så var det tid for å lime på "ører" på headstock. Så brukte jeg "RoboSander" for å slipe nesten helt inntil malen. Så freste jeg den siste mm etter malen. For å forme selve halsen bruker jeg fasett metoden. Tegnet på en senterlinje også delte jeg de to delene i to i høyde og bredde. Brukte en rasp til å slipe vekk treverket slik at det blir en skrå der, halverte så de flatene som var igjen og deretter rundet jeg kantene slik at det ble en jevn bue. Sjekker hele tiden med en linjal at halsen er rett. Nedre del av halsen som skal inn i kroppen blir tilpassset når halslommen er ferdig, resten av halsen vil også finpusses når gripebrettet er limt på. Vet ikke om jeg er helt fornøyd med buen på halsen enda så det kan hende jeg forandrer litt på den når jeg har fått montert gripebrettet.
 12. LilleMorris

  Byggetråd SG

  Da var det på tide med en liten oppdatering på dette prosjektet. Fikk satt inn side "dot"s og etter det begynte jeg med selve halsen, slipte emnet flatt og i rett vinkel. Hadde bestemt meg for scarf joint på headstock fordi jeg hadde lyst til å prøve det og det sies det er sterkere. Kappet først ca vinkel på sagen, så lagde jeg meg en jig for sliping av vinkel. Tegninger og video finnes her. La på to forskljellige korninger så det er bare å snu for å fin pusse. Til slutt limte jeg headstock og hals Det neste blir å frese spor for truss rod, deretter lime på "ører" på headstock og forme hals.
 13. Da har jeg tenkt å prøve å bygge en SG Begynte med å lage maler og det ble en del (lagde først i 6 mm kryssfiner så i 19 mm mdf) Begynte med gripebrettet, har tenkt dette med trapes innlegg og binding. Etter at emnet var dimensjonert sagde jeg spor for båndene også ble det fresing av radius (12") Deretter begynte jeg å sage ut innleggene, govslipe så finslipe. Jeg tapet gripebrettet der hvor innleggene skulle være. Merket med nål i tapen hvor hjørnene innleggene skulle være. Skar ut tapen med innlegg som mal også freste jeg ut i riktig dybde Limte innleggene og brukte en blanding av lim og slipestøv for å fylle små "glipper". Pusset til slutt over gripebrettet. Derettet ble båndene presset inn og endene kuttet og slipt. Da var det tid for bindingen, tapet gripebrettet for å beskytte det mot limsøl, limte først bindingen på tverrenden (brukte aceton som lim). Kappet endene og limte på bindingen på sidene. Brukte først en kopifres forsiktig for å frese bort oveflødig binding, så brukte jeg en 3 mm bor snudd feil vei med tangen ut for å fjerne helt inne ved båndene (fresen ble for stor) og til slutt skrapet jeg av siste rest. Finpussen blir tatt når gripebrettet er limt på halsen og båndene slipt. Sidemarkeringene gjenstår før gripebrettet er ferdig. Dette ble et langt innlegg men jeg får prøve å oppdatere litt oftere, dette gripebrettet var mere arbeidssomt og tidkrevende enn jeg trodde 🙂.
 14. LilleMorris

  LP JR 3

  Ja for meg funket det, jeg tynnet ut den oljebaserte lakken for å få bedre flyt i den og la tynne strøk.
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.