Web Analytics
Jump to content

Sprekkorama Les Paul Delux 75


Runefjes
 Share

Recommended Posts

Hei! Har en kjær gammel kriger her som virkelig begynner å gå opp i sømmene. Er dette noe jeg kan fikse selv med trelim og tvinger, eller bør jeg søke profesjonell hjelp? Tar gjerne imot tips. 
PS: Ingen gitar ble skadet under monteringen av Bigsby, som forøvrig skal av da den er crap😊🤘

mvh 

Kristiansander

EA893414-17D5-47C9-830D-E957C6264264.jpeg

919EC03D-7568-419A-B03B-FEDCDB665D2D.jpeg

E92DAB6F-15AE-4E7F-8191-E9164DD1A782.jpeg

48729817-B2C9-43F7-9713-E1F261B7A665.jpeg

10EBBD77-1507-492C-A94C-618E73F83544.jpeg

Edited by Runefjes
Link to comment
Share on other sites

Er det slik at det er gap mellom trestykkene her, og at det faktisk er bevegelse når du utøver press? Ser nesten ut som om gitaren har blitt slik pga. fukt over lang tid. Jeg ville tatt denne til en proff gitardoktor. Det ser ikke verre ut enn at jeg tror dette kan fikses forholdsvis greit, men jeg vet ikke helt om du burde prøve og takle dette på egen hånd hvis du ikke er helt sikker på hva du driver med.

Hvorfor er Bigsby'en crap, forresten? Nei. den kan ikke sammenlignes med Floyd Rose, og det var ikke det den var designet for å være heller. Er det en original Bigsby, så holder den nok mer enn mål, og hvis den er montert korrekt og med Vibramate, så er saken veldig grei. 

Hvis gitaren er bra ellers, ville jeg kostet på en runde hos en reparatør. Disse er faktisk verdt en del etter hvert, selv om prisene har blitt kunstig høye etter min mening, men det er jo fordel for deg. 😊

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

proff hjelp. en slik sprekk oppstår ikke uten at det er fuktskade eller feil spenning/belastning i treverket en eller annen plass. så bare fylle med lim og tvinge sammen vil sannsynligvis ikke bli bra. muligens verre. en inspeksjon av en fagmann ville nok være smart før man limer. eventuelt om du har noen som er vant med trearbeid, som kan se på det for deg. møbelsnekker og slike folk vil sikkert klare å vurdere det.

Edited by mislykketmusikant
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Akkurat dette hadde jeg personlig ikke brydd meg om å gjøre noe med.

Kanskje om jeg skulle selge den, men man selger ikke en 75 deluxe. Ihvertfall ikke når man er fan av Thin Lizzy/Scott Gorham. Nå var riktignok hans en sunburst, men læll.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar folkens!

 Veldig usikker på hvor lenge sprekka har vært der, men ikke utenkelig at det har skjedd da vi flytta. Da ble den liggende litt her og der i den urgamle, dårlig isolerte orginalkassa. Gir veldig lite etter når jeg trykker på den da, så det bør jo kanskje være et godt tegn?🤞Men nå har jeg iallefall fått et par navn på noen skikkelig guruer. Problemet er at de holder til på Østlandet.. 

Ang Bigsbyen, så var det ikke meninga å sutre asså, men med mindre du trykker den ned og slipper, så blir gitaren fryktelig sur. Ca 1/4-1/2 tone opp. Tok den tilbake til butikken og prata med en som hadde den samme varianten, og det var visst bare sånn det var...  Mulig jeg er for godt vant med Duesenbergen min, for der snakker vi tysk ingeniørkunst på sitt beste!

Får ta et par telefoner, så skal dere se det blir en tur østover:)

Og gitaren skal ikke selges, nei. Har et par pjokker i huset som forhåpentligvis snart oppdager at gitar er en gøy hobby. 

Edited by Runefjes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.