Web Analytics
Jump to content

Sprekkorama Les Paul Delux 75


Runefjes

Recommended Posts

Hei! Har en kjær gammel kriger her som virkelig begynner å gå opp i sømmene. Er dette noe jeg kan fikse selv med trelim og tvinger, eller bør jeg søke profesjonell hjelp? Tar gjerne imot tips. 
PS: Ingen gitar ble skadet under monteringen av Bigsby, som forøvrig skal av da den er crap😊🤘

mvh 

Kristiansander

EA893414-17D5-47C9-830D-E957C6264264.jpeg

919EC03D-7568-419A-B03B-FEDCDB665D2D.jpeg

E92DAB6F-15AE-4E7F-8191-E9164DD1A782.jpeg

48729817-B2C9-43F7-9713-E1F261B7A665.jpeg

10EBBD77-1507-492C-A94C-618E73F83544.jpeg

Edited by Runefjes
Link to comment
Share on other sites

Er det slik at det er gap mellom trestykkene her, og at det faktisk er bevegelse når du utøver press? Ser nesten ut som om gitaren har blitt slik pga. fukt over lang tid. Jeg ville tatt denne til en proff gitardoktor. Det ser ikke verre ut enn at jeg tror dette kan fikses forholdsvis greit, men jeg vet ikke helt om du burde prøve og takle dette på egen hånd hvis du ikke er helt sikker på hva du driver med.

Hvorfor er Bigsby'en crap, forresten? Nei. den kan ikke sammenlignes med Floyd Rose, og det var ikke det den var designet for å være heller. Er det en original Bigsby, så holder den nok mer enn mål, og hvis den er montert korrekt og med Vibramate, så er saken veldig grei. 

Hvis gitaren er bra ellers, ville jeg kostet på en runde hos en reparatør. Disse er faktisk verdt en del etter hvert, selv om prisene har blitt kunstig høye etter min mening, men det er jo fordel for deg. 😊

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

proff hjelp. en slik sprekk oppstår ikke uten at det er fuktskade eller feil spenning/belastning i treverket en eller annen plass. så bare fylle med lim og tvinge sammen vil sannsynligvis ikke bli bra. muligens verre. en inspeksjon av en fagmann ville nok være smart før man limer. eventuelt om du har noen som er vant med trearbeid, som kan se på det for deg. møbelsnekker og slike folk vil sikkert klare å vurdere det.

Edited by mislykketmusikant
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Akkurat dette hadde jeg personlig ikke brydd meg om å gjøre noe med.

Kanskje om jeg skulle selge den, men man selger ikke en 75 deluxe. Ihvertfall ikke når man er fan av Thin Lizzy/Scott Gorham. Nå var riktignok hans en sunburst, men læll.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar folkens!

 Veldig usikker på hvor lenge sprekka har vært der, men ikke utenkelig at det har skjedd da vi flytta. Da ble den liggende litt her og der i den urgamle, dårlig isolerte orginalkassa. Gir veldig lite etter når jeg trykker på den da, så det bør jo kanskje være et godt tegn?🤞Men nå har jeg iallefall fått et par navn på noen skikkelig guruer. Problemet er at de holder til på Østlandet.. 

Ang Bigsbyen, så var det ikke meninga å sutre asså, men med mindre du trykker den ned og slipper, så blir gitaren fryktelig sur. Ca 1/4-1/2 tone opp. Tok den tilbake til butikken og prata med en som hadde den samme varianten, og det var visst bare sånn det var...  Mulig jeg er for godt vant med Duesenbergen min, for der snakker vi tysk ingeniørkunst på sitt beste!

Får ta et par telefoner, så skal dere se det blir en tur østover:)

Og gitaren skal ikke selges, nei. Har et par pjokker i huset som forhåpentligvis snart oppdager at gitar er en gøy hobby. 

Edited by Runefjes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.