Web Analytics
Jump to content

Sprekkorama Les Paul Delux 75


Runefjes
 Share

Recommended Posts

Hei! Har en kjær gammel kriger her som virkelig begynner å gå opp i sømmene. Er dette noe jeg kan fikse selv med trelim og tvinger, eller bør jeg søke profesjonell hjelp? Tar gjerne imot tips. 
PS: Ingen gitar ble skadet under monteringen av Bigsby, som forøvrig skal av da den er crap😊🤘

mvh 

Kristiansander

EA893414-17D5-47C9-830D-E957C6264264.jpeg

919EC03D-7568-419A-B03B-FEDCDB665D2D.jpeg

E92DAB6F-15AE-4E7F-8191-E9164DD1A782.jpeg

48729817-B2C9-43F7-9713-E1F261B7A665.jpeg

10EBBD77-1507-492C-A94C-618E73F83544.jpeg

Edited by Runefjes
Link to comment
Share on other sites

Er det slik at det er gap mellom trestykkene her, og at det faktisk er bevegelse når du utøver press? Ser nesten ut som om gitaren har blitt slik pga. fukt over lang tid. Jeg ville tatt denne til en proff gitardoktor. Det ser ikke verre ut enn at jeg tror dette kan fikses forholdsvis greit, men jeg vet ikke helt om du burde prøve og takle dette på egen hånd hvis du ikke er helt sikker på hva du driver med.

Hvorfor er Bigsby'en crap, forresten? Nei. den kan ikke sammenlignes med Floyd Rose, og det var ikke det den var designet for å være heller. Er det en original Bigsby, så holder den nok mer enn mål, og hvis den er montert korrekt og med Vibramate, så er saken veldig grei. 

Hvis gitaren er bra ellers, ville jeg kostet på en runde hos en reparatør. Disse er faktisk verdt en del etter hvert, selv om prisene har blitt kunstig høye etter min mening, men det er jo fordel for deg. 😊

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

proff hjelp. en slik sprekk oppstår ikke uten at det er fuktskade eller feil spenning/belastning i treverket en eller annen plass. så bare fylle med lim og tvinge sammen vil sannsynligvis ikke bli bra. muligens verre. en inspeksjon av en fagmann ville nok være smart før man limer. eventuelt om du har noen som er vant med trearbeid, som kan se på det for deg. møbelsnekker og slike folk vil sikkert klare å vurdere det.

Edited by mislykketmusikant
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Akkurat dette hadde jeg personlig ikke brydd meg om å gjøre noe med.

Kanskje om jeg skulle selge den, men man selger ikke en 75 deluxe. Ihvertfall ikke når man er fan av Thin Lizzy/Scott Gorham. Nå var riktignok hans en sunburst, men læll.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar folkens!

 Veldig usikker på hvor lenge sprekka har vært der, men ikke utenkelig at det har skjedd da vi flytta. Da ble den liggende litt her og der i den urgamle, dårlig isolerte orginalkassa. Gir veldig lite etter når jeg trykker på den da, så det bør jo kanskje være et godt tegn?🤞Men nå har jeg iallefall fått et par navn på noen skikkelig guruer. Problemet er at de holder til på Østlandet.. 

Ang Bigsbyen, så var det ikke meninga å sutre asså, men med mindre du trykker den ned og slipper, så blir gitaren fryktelig sur. Ca 1/4-1/2 tone opp. Tok den tilbake til butikken og prata med en som hadde den samme varianten, og det var visst bare sånn det var...  Mulig jeg er for godt vant med Duesenbergen min, for der snakker vi tysk ingeniørkunst på sitt beste!

Får ta et par telefoner, så skal dere se det blir en tur østover:)

Og gitaren skal ikke selges, nei. Har et par pjokker i huset som forhåpentligvis snart oppdager at gitar er en gøy hobby. 

Edited by Runefjes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.