Web Analytics
Jump to content

Budget metal/hardrock gitar


siveguten
 Share

Recommended Posts

Leter etter en billig gitar ved siden av min tele 50s. 

Kommet over en Harley Benton TE-40:
https://www.thomannmusic.no/harley_benton_hbt1500tbk_egitarre.htm


Nokså fan av tele designet, men har liker også typ dette:
https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/DISC-ESP-LTD-M-200FM-See-Thru-Black/29N5

Denne er selvfølgelig for dyr, men om det finnes noe med det designet til rundt samme pris som TE-40, så link den gjerne :)

Så: Er TE-40en verdt det? Tips til andre? Kun som en grei metal gitar, ikke noe fancy greier. Det kommer ettervert. 

Ser etter noe som ser bedre ut til metal en en tele butterscotch, og med humbucker pickups.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hatt hatt et par rimelige Harley Bentons på servicebenken og jeg var ikke akkurat kjempeimponert. Jeg ville sjekket Finn.no for en brukt Ibanez, Jackson, Schecter, LTD eller lignende. Hender det dukker opp RG350(el.lign), Schecter Diamond etc for under to lapper. 

Link to comment
Share on other sites

ville styrt unna harley benton. og andre slike in-house veldig billige brands. og når man går så lavt i pris, vil jeg anbefale å se bort fra design. man kan nok ikke velge i mye forskjellig brukbart til under 2.000.

kan du strekke deg til 2000? denne ser jo snasen ut:

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=191261706

Link to comment
Share on other sites

Se etter en bruk Schecter. Kan fint få en helt OK gitar til 2k der. Går du opp til 3500k så er utvalget plutselig mye større både hos Schecter og LTD. Kna være lurt å spare seg opp :)

Skulle jeg brukt 2k på en gitar, så tror jeg at jeg ville gått for en Epiphone Les Paul, eventuelt vurdert den Yamaha som er linket til oppe. 

Edited by Troll
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Harley Benton-gitaren kommer på over 2000,- inkl. frakt, moms og fortollingsgebyr. Da konkurrerer den plutselig med en del andre merker, som de over nevner. Hadde gått for Ibanez, Schecter, Jackson osv. før Harley Benton. Grunnen til det er at de fleste jeg kjenner som har Harley Benton-gitarer og skryter av de har hatt de inne på båndsliping og oppsett for å få de til å bli helt optimale. 

Link to comment
Share on other sites

Dette er en allright rockegitar til metal, men litt dyrere (Ibanez ART120 til 2400,-): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=195078956 (aktive pickups)
ART120_BK.gif.1396f4e49ba4e1d69a8525a30f22f1c5.gif

Her har du en billig gitar som funker til metall, men av noe lavere kvalitet (Ibanez GAX30 til 1500,- kr)https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=196335706
Ibanez.IbanezGAX30GSP31587.jpg.1f40a0e9f4fdd34e5a8e5037d421194a.jpg

Og her en kjempegitar til den sjangeren (Ibanez RG421 til 2900,-) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=148588660

ibanez_rg421ex-bkf_black_flat_guitar.jpg.debb3c404f66c24a9db29cd55ae66ef7.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Takk for svar alle!

Det er ikke aktuelt å kjøpe ny gitar helt enda, ettersom student budsjettet ikke strekker til. Bedre lyd-utstyr er førstepri.

Derfor blir det heller å finne et utvalg gitarer jeg kan plukke ur og spare til. :)

Edited by siveguten
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.