Web Analytics
Jump to content

Effektoppsett


Recommended Posts

Skal nå gå til anskaffelse av noen effektpedaler og er litt usikker på enkelte ting. Hva slags rekkefølge burde jeg ha på pedalene i kjeden?

Hvilken wah burde jeg kjøpe? (vil ha en som skriker og høye highs)wah for rock, ikke funk.Burde jeg kjøre støyreduksjon og VHT Valvulator? Hva slags pedalbrett anbefaler dere? hva slags strømforsyningsmetode burde jeg velge? voodolab?Åpen for forslag og innspill.. Spiller aggresiv og meodiøs rock.

ESP Viper Standard (active) wireless -----> B-52 AT100 amp

|

Boss TU-2

Ernie Ball Volume Pedal

Elite wah/crybaby deluxe/vox mccoy/fulltone/bad horsie/digitech jimmy?

Digitech Whammy

Boss DS-1 (fungerer som boost)

Boss DD-20

Boss RV-5

Boss CE-20

Boss TR-2

Boss PS-5

Rocktron Hush Super C Pedal

Boss GE-20

VHT Valvulator

||

B-52 AT100 effect loop-------> Foot switch

mvh Chocolate-Overdose

Link to comment
Share on other sites

Men det slår ikke lyden av en god pedal ;)

Av de jeg har erfart er det et par ting som må taes med i beregningen:

Ikke vreng foran Wah

Helst chorus før vreng

Delay etter ale som påvirkes av mengde gain (dist, od etc.) så slipper du så stor forskjell i lyden på repeatsene i forhold til orginalsignalet.

Link to comment
Share on other sites

Skal nå gå til anskaffelse av noen effektpedaler og er litt usikker på enkelte ting. Hva slags rekkefølge burde jeg ha på pedalene i kjeden?

De fleste kjører vreng og wah først' date=' men hvorvidt du vil ha wah før vreng eller omvendt er noe du må teste ut. Det kan være avhengig av wah og pedaler hva som du syns fungerer best.

Ut over det kjører folk gjerne delay/reverb sist, og pedalene i mellom i den rekkefølgen som fungerer for de effektene de vil ha. For eksempel kan det låte fett med pitch-shift inn i chorus for litt ekstra spredning, men det fungerer kanskje best i et stereo-oppsett.

Igjen, prøv deg frem og se hva som fungerer for deg.

Hvilken wah burde jeg kjøpe? (vil ha en som skriker og høye highs)wah for rock' date=' ikke funk.[/quote']

Den du syns låter best?

En vanlig eller moddet Crybaby funker fint også til rock, men de mer moderne ser ut til å velge pedaler som ikke kvekker like mye. Teese, Fulltone, Vox, Morley, Dunlop, MSD.

Det kommer an på amp og gitar, da noen wah-pedaler ikke overgår det gitaren leverer, men kun subtraherer ned i bassområdet, noe som fint kan fungerer med mye vreng og kanskje litt lyse mikker, men ellers være helt unyttig for filtreringseffekt med litt mørkere mikker.

Burde jeg kjøre støyreduksjon og VHT Valvulator?

Med en godt oppsatt rigg bør ikke støyreduksjon være nødvendig' date=' men dersom du er på høyoktanmetallnivå kan en gate være greit for å slippe feedback-problemer.

Valvulatoren kan være grei, men hvis du er på jakt etter et buffer skryter mange også av Axess BS-2. Vil du derimot ha både buffringen samt strømforsyningene er den et ålreit valg, men har den nok uttak til å dekke alle pedalene?

Hva slags pedalbrett anbefaler dere?

Trailer Trash, eventuelt Pedaltrain, eventuelt kjøp en finérplate, bygg selv og kjøp flight.

hva slags strømforsyningsmetode burde jeg velge? voodolab

Jeg har sansen for VLs Pedal Power, men det skulle ikke være noe i veien for å prøve andre løsninger også. PP2en har isolerte utganger som vil forhindre jordsløyfer, noe jeg ikke kan huske å ha sett mange andre ha. Dog kan det være et ikke-problem sålenge alle pedalene er før ampen.

Som Jon Henrik foreslår kan det være en idé å kjøre noen effekter i sløyfen på ampen, men da får du enten:

1: Mer kabler, hvis alt skal være på pedalbrettet, samt at du må ha isolerte utganger på strømforsyningen.

2: Mer styr å svitsje, dersom du har de i nærheten av ampen.

Som brownstone nevner kan andre pedalfabrikanter også klart være alternativer, det er avhengig av budsjett og ønsker, dersom du ikke ennå har anskaffet alt sammen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.