Web Analytics
Jump to content

Lydkort / interface


franknergaard
 Share

Recommended Posts

På 27.5.2020 den 22.59, franknergaard skrev:

Er vel mest pengene som sitter løst...😂

Tenkte rundt 3-4 tusen.

Min er relativt aldrende så det kan jo tenkes at det har kommet noe mer oppdatert på markedet.

Tja, slike lydkort har faktisk ikke forandret seg særlig mye. Der det er forskjell på litt dyrere og billigere lydkort, er vel i stor grad kvaliteten på pre-ampene. Samt at jo flere innganger du ønsker, jo mer koster det, selvsagt. Ellers har det mer å si kvalitet på f.eks. mikrofonen du kobler til kortet og selvsagt hva du kobler lydkortet til (Specs på PC/Mac, DAW, plugins osv.), og personen som produserer lyden, selvsagt. Både på den ene og den andre siden av lydkortet. Hvis lydkortet ditt fungerer som det skal, tror jeg ikke du vil merke særlig forskjell på det du har kontra ett til 3-4 lapper, så jeg ville brukt pengene på noe annet.

Edited by Audun
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Audun skrev:

Tja, slike lydkort har faktisk ikke forandret seg særlig mye. Der det er forskjell på litt dyrere og billigere lydkort, er vel i stor grad kvaliteten på pre-ampene. Samt at jo flere innganger du ønsker, jo mer koster det, selvsagt. Ellers har det mer å si kvalitet på f.eks. mikrofonen du kobler til kortet og selvsagt hva du kobler lydkortet til (Specs på PC/Mac, DAW, plugins osv.), og personen som produserer lyden, selvsagt. Både på den ene og den andre siden. av lydkortet. Hvis lydkortet ditt fungerer som det skal, tror jeg ikke du vil merke særlig forskjell på det du har kontra ett til 3-4 lapper, så jeg ville brukt pengene på noe annet.

Spesifikasjonene på pc'en er det ikke noe å si på. 

Jeg bruker Reaper programvare og når furtebua er ferdig og jeg kan slå meg løs er det signalet fra micen som skal inn i lydkortet. Kjører old school med pedaler og amp. 

Link to comment
Share on other sites

48 minutter siden, franknergaard skrev:

Spesifikasjonene på pc'en er det ikke noe å si på. 

Jeg bruker Reaper programvare og når furtebua er ferdig og jeg kan slå meg løs er det signalet fra micen som skal inn i lydkortet. Kjører old school med pedaler og amp. 

Er det kun gitar du ønsker å spille inn? Hvilken mic bruker du? Det kan være mye å hente på å forske litt på micplassering. Evt. kanskje forske litt på å bruke en rom-mic i tillegg til nær-micen. Jeg sliter fortsatt litt med å få tak i hva det er du ønsker å forbedre. Kanskje en grei stormembran-mic kan være noe å bruke pengene på, om du ikke allerede har det fra før?

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, franknergaard skrev:

Har en Sennheizer 906.

Joda, skjønner grunnlaget for kjøp kan virke noe tynt. Mulig at ideen om at nyere design, signalbehandling osv skal gi en bedre opplevelse er fullstendig ubegrunnet og at kjøp av noe nyere kan være fullstendig unødvendig.

Den micen er veldig grei den, men da sier jeg igjen: Bruk tid på å forske mer på micplassering, kanskje vurder å kjøpe en god stormembranmic i tillegg, og kanskje til og med en Shure SM57 som nærmic. Ja, jeg vet at sistnevnte er en relativt rimelig mic, men den har vært industristandard i over 20+ år, både live og i studio, men det er det en grunn til, og da har du litt å jobbe med. Lydkortet du har, tror jeg faktisk holder en stund til. 🙂

Edited by Audun
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.