Web Analytics
Jump to content

Bare mine gitarer som er loco.


fear_no_fish

Recommended Posts

Både Les Paulene & Strattene mine virker å ha blitt loco i varmen (& fuktigheten i luften) som har vært i Oslo i sommer. Begge strattene mine er u-intonerte og plekterbrettet på en har faktisk beveget i kant med tremolo systemet. En Les Paulen min virker som den er "mykere" i halsen. Dvs mer bevegelig. Klar over at treet i gitarene er noe for seg selv men dette tar kaka ... Helt snålt ! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Jeg skifta fra GHS 10-46 strenger til blue steel 10-46 i går, og siden det har A-strengen vært helt fryktoferdelig. Jeg har skrudd den lille saken på stolen så langt mot halsen den går, men fortsatt er strengen ca. 15 cent flat på 12. bånd. Tidligere var den helt perfekt :| Alle de andre strengene er flott intonerte som før.

Link to comment
Share on other sites

Jepp... største svakheten med Music Man gitarer... de er skikkelig humørsyke når det kommer til været... etter å ha vært ute på arbeid en uke måtte jeg i dag justere tremoloen noe sykt, og har ennå en intoneringsjobb fremfor meg... sukk

Link to comment
Share on other sites

Dette hadde aldri skjedd med Ibanez :mrgreen:
Ikke i følge Jennifer Batten tidl. Ibanez endorse ... Hun switch bl.a over til Washburn for halsene på Ibanez gitarene tålte klima fornadringer veldig dårlig (Ref Guitar Player & Total Guitar)

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Den gitaren som har holdt seg best er Clapton stratten min. Plekterbrettet har vridd seg en millimter eller to slik at det stanger lit mot tremolo sytemet. Det jeg gjorde var å løse alle skruene, for så puffe det litt tilbake. Helt utrolig jeg har 5 gitarer (derav en i retur til butikk --- KAN DET VÆRE SÅ J&"#%& VANSKELIG Å GI MEG INSTRUMENTET JEG BESTILLTE )

Link to comment
Share on other sites

Har en kompis med en Ibanez, og han har sagt det samme... de tynne halsene vrir seg ved temperaturforskjeller :wink:

Skal man slippe helt unna er det nok Parker eller Steinberger gitarer som sitter på de beste kortene... Parker har et gripebrett av karbonglass, og et skjelett av det samme som beskytter imot været... Steinberger er bare laget av dette... Men alt er selvsagt en trade-off...

Den magiske Samick-Strat kopien min derimot virker å være helt upåvirket av noe som helst... Og den har jeg reist halve verden og tilbake med... men så er det faktisk umulig (og da mener jeg helt umulig pga for korte skruer ved stolen) å inntonere perfekt.

Link to comment
Share on other sites

Dette hadde aldri skjedd med Ibanez :mrgreen:
Ikke i følge Jennifer Batten tidl. Ibanez endorse ... Hun switch bl.a over til Washburn for halsene på Ibanez gitarene tålte klima fornadringer veldig dårlig (Ref Guitar Player & Total Guitar)

:mrgreen:

Hun brukte gitarer med 22 bånd... Ikke så rart at noe galt skjer da lissom...

Hvis gitarene opplever store forskjeller i temperatur så vil forandringer skje, men når temperaturen går tilbake vil gitarene forandre seg igjen. Og siden vi i dette landet sjelden har 30 grader i skyggen og fuktig luft, så ville jeg spilt på en "sur" gitar noen dager, for så å slippe to justeringer. :)

Link to comment
Share on other sites

Problemet med mange ibanez'er/MM'er er at halsen ikke er behandlet, med lakk men oljet. Og det er pga dette disse type gitarer reagerer på klimaendringer. Og seff den tynne halsen er med på å kjøre det hele på rævva. Som kjent mener mange at lakkete halser føles 'treigere' pga man spiller på lakken og ikke treverket. (Noe jeg er enig i) så da får man bare ta konsekvensen av å kjenne treverket :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.