Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Min reise fra Cubase til CuPro


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har lenge hatt Cubase, har lenge spilt inn musikk i sin enkleste form. For noen uker siden fikk jeg ånden over meg og utfordret mine bekjente til å komme med forslag til låter jeg kunne spille inn.
Disse låtene prøver jeg å spille inn en ærlig versjon av. Formålet er å lære mer om bruken av Cubase, samt et videoredigeringsprogram som heter DaVinci Resolve (gratis ved nedlasting av versjon 15).
Så langt har jeg spilt inn to låter:
Butterflies - Tone Damli

Oppdatering:
Teodor Tuff - Lullaby.
Musikk: Denne ligger ikke i mitt stemmeleie, og det høres. Har likevel gjort meg mange gode erfaringer. F.eks. at jeg må bruke flere spor i Cubase, slik at det blir lettere å mikse. Automasjon fungerer, men det er litt mer pjatt. Denne låta måtte jeg plukke før jeg kunne spille den, og det stemmer helt sikkert ikke, men synes likevel det er farlig likt originalen (på papiret). Noen gitarstemmer er ikke med. Prøvde også å mikse alt lavere, for å unngå ekstra komprimering ved opplasting til YouTube. 
Video: Testet å kjøre ulike opptak og bilder sammen i en gruppe for å påvirke de med like bildebehandling. Det gikk greit. Ikke en fin behandling, men det var lett å se at det fungerte når endringen var drastisk. 


Formålet med hver video har vært å lære noe. Det er mye som ikke er bra. Jeg har hatt litt fokus på å ikke sitte for lenge med en låt. Jeg spiller alle instrumenter og synger, tidvis "synger". Trommer er programmert. Trommer tar mye tid. Noen av låtene har jeg ikke hørt før, og jeg har derfor også brukt tid på å plukke akkorder, samt skrive ned tekster og gangen i låta. Merkelig nok ikke alle tekster som finnes på nett.

Peaches - Rosa Helikopter
Bare glad for at denne er ferdig...Her er resten av låtene som er foreslått:
Nick Cave - Do you love me
Dum Dum Boys - Splitter pine
Major Parkinson - Strawberry suicide
Queen - Bohemian Rhapsody
Zappa - Sinister footwear
Dead or alive - You spin me round
Eric Johnson - Cliffs of Dover
Stanley Myers - Cavatina
Paul Gilbert - Better chords
Beatles - Come together
David Bowie - Fashion
Coldplay - Magic

Målet er at alle skal få en runde i Cubase/DaVinci. Visse låter er noe tvilsomme, f.eks. Zappa, men får se om det er mulig å gjøre noe. Skal prøve å legge ut videoer her, og kan forsåvidt bidra til å svare på spørsmål dersom det skulle dukke opp. 

Endret av The Euphor
 • Liker 3
 • Takker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
32 minutter siden, 007 skrev:

Artig! Er det EZDrummer?

Fikk litt Zappa-feeling av Butterflies.

Det er Superior Drummer 3. Har så langt stort sett brukt ferdige grooves uten å endre stort. Har ikke lett veldig lenge etter trommelyder heller. Har erfart at det kan gå med noen timer hvis jeg skal teste alt av lyder, skru litt her og litt der. På Rosa helikopter som straks er ferdig hadde jeg store utfordringer med autotune, noe jeg egentlig ikke vil bruke, men greit å vite hvordan. Det er veldig enkelt, men er man middelaldrende og mangler kunnskap blir det likevel vanskelig. :D 

Må sette strek før eller senere for hver låt. Satser på to videoer i løpet av helga. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har Seymour Duncan Blues Set (SH1) i min Classic. Veldig allsidige pickups til alt fra blues, rock og 80 talls metal. Vintage output, veldig åpen og en del mids/diskant. JB er jo et fint valg også, disse takler mye tyngre sjangre og solospilling med mye vreng. Spørs litt hvor mye output du trenger.  Jeg spilte på 500T tidligere. Da slet litt med feedback når jeg spilte i band med en del volum. Men mulig de kan temmes med lav høyde, som forslått 😊  Vurderer selv å prøve ut BKP Emerald på sikt. 
  • Hei, som ny på forumet starter jeg en tråd som sikkert de aller fleste har startet en gang. Jeg er på utkikk etter ny gitar men har litt paranoia for covid så vil helst unngå å dra på en fysisk butikk for å ta på samtlige, selv om dette helt klart er den beste fremgangsmåten... Uansett så vil jeg oppgradere fra den gitaren jeg har i dag som er en Ibanez V50NJP. En gitar jeg har lært meg mye på men nå synes jeg tiden er inne for å legge i mer. Det jeg vil ha er en westerngitar med cutaway i heltre, gjerne med mic. Gitaren bør ha god topp og bunn så jeg kan synge med. Når det kommer til budsjett er jeg litt fleksibel men vil unngå å bruke noe særlig mer enn 15K men kan godt koste langt mindre. Trenger ikke være ny.   Noen spesifikke anbefalinger hvilke jeg bør se etter?
  • 496r funker overraskende bra i bridge spør du meg. Hva med å teste det sammen med en 490 i neck?  Verd et forsøk før du evt handler inn noe nytt. 
  • Jeg bor i lillestrøm område, tar gjerne i mot forslag på billige gitartechs om du har kjennskap til disse rundt her.  Har forsåvidt gjort rengjøring, oljing og strengskifte på andre gitarer selv, så dette trenger jeg sikkert ikke betale for. Båndsliping har jeg ikke vært borti. Kan det være aktuelt å bytte sadel? Ser at min har samme høyde over alle strengene, i motsetning til min akustiske, men vet ikke om dette er negativt i og for seg.
  • Kjøpte pakken fra York, men har ikke fått implementert dem enda. Testet riktignok litt mer med IR som forrige eier la inn, merker at man kan få ganske bra lyd med litt tweaking her. Enkelt å utforske og tweake med HX Edit. Testet også med eksterne overdrives, og syns de gjorde nytten! Alt i alt, fin liten sak 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.