Web Analytics
Jump to content

Modde til slankere hals på SG


Recommended Posts

Har en SG som spiller veldig bra , og den ligner veldig på de tidlig 70 talls SG Standard med Ebony fretboards uten neckbinding . Men den nyere har mye tykkere hals enn disse gamle . Da det er en 2003 Faded med Ebony så er det ikke så nøye med lakken på halsen .

Prøver meg først på en annen SG Faded 2007 som har en fikset liten sprekk i halsen .Samme "rounded 50s" hals på disse . Vil ha det ned til ca. 60s slimtaper hals nivå .

Hvordan får en det jevnt uten at det "bølger" . Har mye utstyr til metall sliping etc , men lite til tre . Vil helst ikke kjøpe utstyr for tusenvis her . Har vinkelsliper med slikelamell sandpapir grovt. En "ristlesliper" som er flat på bunnen . Har masse sandpapir opptil 400-600 korning .

Hvor langt nede er truss plassert ? Har ikke lyst at det blir veldig tynt mot den .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville lagt meg en profilmal av halsen du liker, gjerne på forskjellige punkter eller kjøpe en slik: 

En Shintorasp koster ikke mange hundrelappene og er etter mitt syn noe av det beste til å forme en hals.

Hvor trussrod ligger er jammen ikke godt å si...

Link til rasp: https://www.verktoyas.no/JAP_SAGRASP_250MM_GROV_FIN_711582

last ned.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Glimrende . Raspen der får jeg gå ut og handle . Tror jeg klarer meg med den pluss det andre jeg har fra før .

Tar den ikke mindre enn en 61Ri hals . Kan sikkert lage en mal i plast som er lett å frese til .  Er vel umulig å få truss problemer da.....Tør ikke gå så lite som de gamle SG ene . Men de har 40mm bred nut som her er ca 43mm .

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bestilt en sånn shintorasp jeg også, men jeg har brukt sponhøvel på de to halsene jeg har laget, med godt resultat. Filer ved 1. Og 12. Bånd, og høvler imellom. Da gir det seg selv. Uansett,  viktig å bruke en mal sånn at profilen blir rett.

Edited by arneK
Link to comment
Share on other sites

Ja det er runde balltrehalser på alle jeg har vært borti . Skjønner ikke Gibson helt der , men de "må" vel lage de sånn slik at de kan selge SG Ri gitarer .......

Prøver å finne ut hvor mye jeg kan ta ned på midten av baksiden og unngå trøbbel med truss .

Denne SG faded spiller veldig bra - tror bånd er fiklet med en gang for så fine bånd ser jeg sjelden på vanlige Gibson USA . Og ebony fretboards er favoritten min . Denne er lettere enn de fleste SG Faded på 2960 gram . Det virker som de første 2000-2003 med ebony er bedre enn de nyere Faded SG . Bedre "lakk" -  ebony fretboards - lettere mahogny og noen er one-piece kropper . I tillegg har mange modda de med andre pickups og noen har kasser til de og .

IMG_1763.JPG

IMG_1768.JPG

IMG_1819.JPG

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Alle jeg har vært borti har samme halsen- de er 2000-2007 - alle med gammel type elektronikk. Mulig nyere de siste årene er annerledes .  De er overdrevent runde på baksiden . Har aldri skjønt hvorfor Gibson måtte bruke de halsene .      Men en stund tilbake så var det vel så himla viktig å ha digre halser og tykke strenger als R7 R8 halser på alt.

 

          

Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, jonta skrev:

Anng hvor mye treverk du har å gå på inn til halsskruen, så kan du borre et lite hull på midten og sjekke. som du plugger etterpå

Ja jeg så en som sa det , men det klarer jeg ikke å få meg til å gjøre . Jeg skal ikke ned til noe Jackson/Ibanez "thinness" så går nok bra . Jeg prøver først på en annen nyere SG Faded uten ebony som har fikset sprekk i headstock .

Ultralyd bilde funker vel - men sikkert litt dyrt hos dyre sykehuset borti gata (sykehuset er vel utelukket.....) .

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På ‎18‎.‎05‎.‎2019 den 21.35, Sugardaddy65 skrev:

I tillegg har mange modda de med andre pickups og noen har kasser til de og .

IMG_1763.JPG

IMG_1768.JPG

IMG_1819.JPG

Jeg fikk med kasse da jeg kjøpte min ny i 2005. Butikken tok feil og ga meg kasse som hørte til en SG Standard :curr:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De kom vel med Gibson gigbags på den tiden vel ?

De har nok tatt feil- lå det hangtag fra SG Standard i den ?

Jeg har fått et par Gibson med feil hangtag i kassen- DVs de har tatt feil kasse på lageret ( 4Sound) . Den ene la jeg ikke merke til før den var tils. og en kar la merke til det .

Jeg har også en ny Gibson CS kasse med "boken" til en R7 liggende . Kjøpt fra en som jobbet i butikk i et samlekjøp av 2 gitarer + kassen for 3 år siden .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.