Web Analytics
Jump to content

Feilsøking og fiks/lakk/halsbrudd på en gammel japaner! Suzuki ES-400


Recommended Posts

Fikk denne av en kamerat, og vha Germaniumkid er den identifisert som en Suzuki ES-400, en typisk Gibson ES-335 kopi.
Ingen lyd fra den, og 50 år gamle strenger og full av dritt.....

 

Original hele gitaren.JPG

Original Kropp.JPG

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Plukket ut en pickup, der står det Patent Applied For, og made by et eller annet uleselig....

Målte litt på switchen, og det virker som det er den som fusker. Fikk såvidt lyd i bridge pickup mens jeg holdt på. Så det blir å skifte den.

2_Pickup cavity.JPG

3_PAF pickup.JPG

4_Bad switch.JPG

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg fått den sammen og spillbar! Har byttet pickup-switchen, limt volumknott, satt på nytt reimfeste, vasket og polert, og satt på nye strenger!
Da var det heldigvis bare switchen det var feil på, så en ganske enkel rep-jobb.
Målte pickuper til bridge 8.2K og neck til 8.4k. Lyden er jeg ikke helt overbevist om, låter nok litt grumsete.. Men om jeg har forstått det rett er dette Goto pickups til 10 dollar stykket, på 70-tallet riktignok, og da kan man kanskje ikke forvente det helt store!

DSC04483.JPG

DSC04474.JPG

DSC04477.JPG

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Da er det halsbrudd-reparasjonen igjen.... Jeg liker ikke de to kraftige skruene som er satt inn, og er litt i tenkeboksen nå! Hva gjør man? Bare tar ut skruene og tetter hullene? Takknemlig for gode forslag! Bruddet virker solid nok, kan ikke se at noe beveger seg eller gir etter...

DSC04480.JPG

DSC04481.JPG

DSC04482.JPG

 • Like 1
 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

er det slik at bruddet er limt og reparert tidligere? Hva med å demontere skruene og plugge hullene med egnet treverk som limes ? på undersiden er det rom for forbedringer i allefall, så ikke helt god ut den  skjøten. etterpå sliper du flush og lakker pent over? Ellers synes jeg at gitaren ser riktig flott ut..

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Joda, halsbruddet ble reparert for minst 25 år siden....
Har nå tatt ut skruene, og erstattet dem med rundpinne som er limt i hullene. Skjært av over og under så godt jeg fikk til.
Har også pusset litt bak på halsen der det var skikkelig dårlig satt sammen. Krever litt tålmodighet, skal få til noen bilder senere, men det ser jo utrolig mye bedre ut nå som skruene er borte! (Iallfall på oversiden...)

Jeg må demontere tunere for å få den pusset og lakket fint, det får bli senere, nå vil jeg spille litt på den, det er jo en morsom og helt ok gitar!

Edited by askret
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Denne gitartypen har jeg prøvd meg på flere ganger tidligere, og har alltid endt opp med å selge... Får ikke formen til å passe meg, tror det blir for stort... Foreløpig er det sånn med denne også....
Akustisk respons vurderer jeg aldri på en el-gitar..... Synes det er mer interessant hvordan det låter ut av ampen! Men uten å ha tenkt noe over det så låter den kanskje noe 'mer'  (volum) enn en LP gjør, men litt spinkel, også unplugged.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.