Web Analytics
Jump to content

Passiv Aux in i effektloop?


sarge
 Share

Recommended Posts

Jeg var usikker på om dette finnes. Satser på at dette er like greit å bygge selv. Saken er:

Jeg vurderer å kjøpe ny forsterker bl.a. til øving. Den aktuelle ampen har effects loop, men ikke aux inn. Jeg ønsker å kunne bruke denne til øving og dermed koble til en mobiltelefon/PC. Jeg har brukt aux in på tidligere amper til det. Går det an å lage en boks som kan kobles inn i effects loop og som tar mono instrument inn + aux in (line level 3,5mm stereo) og så mater ut en sum av dette på instrument ut? Jeg ser for meg et motstandsnettverk her og har noen ideer, men finnes det produkter eller skjemaer for DIY av dette?

Lydkvalitet er ikke essensielt, siden dette er kun til øving, men det bør være trygt og enkelt å bruke og ikke introdusere støy eller miste bass eller diskant.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Er vel ønskelig å plassere den i loopen for å unngå at preampen skal ha noen påvirkning på lyden, tipper jeg?

En effektsløyfe kjører vel som oftest line level, så du bør vel kunne sette en billig liten mikser inn der (type firespors Behringer e.l.), og mikse ned input i den til mono output før du sender det videre? Bare vær forsiktig med volum ut fra mikseren så du ikke sender for høyt signal inn igjen til forsterkeren.

Edited by Naigewron
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, juzzizhow said:

Hmmm ... må det kobles i effektloopen ?
Hva med en enkel mixer, type Yamaha MG-06, for ampen ?

Fordi jeg ikke gidder å styre med en mikser. Komplekse løsninger på enkle problemer forsøker jeg å styre unna. Jeg har sånn mikser (en gammel Behringer) liggende. Og ja, den må i effektloop. Instrumentet skal ha EQ i pre etter amp-inngangen, det skal ikke lyden fra mobilen. 

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Naigewron said:

En effektsløyfe kjører vel som oftest line level. 

Gjør den? Det er jo interessant, siden man ofte kjører pedaler som skal håndtere instrumentnivå i loopen. Det forenkler jo en del.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, sarge said:

Gjør den? Det er jo interessant, siden man ofte kjører pedaler som skal håndtere instrumentnivå i loopen. Det forenkler jo en del.

Jeg ble usikker nå og sjekket det litt nærmere, og svaret er tydeligvis et rungende "nnnnja...".

Noen kjører line level, men det ser ut til å være forsterkere som er mer designet for studioutstyr i loopen. Så en rimeligere modell vil nok ikke gjøre det.

Beklager mulig misinformasjon; jeg har lenge trodd at line level var det vanligste oppsettet i fx loop.

Link to comment
Share on other sites

Her er en sak jeg laget for å få trails bypass på effektene jeg har i fx loopen min, rett og slett to buffer og en mikser.

Hvis du skal mikse stereo ned til mono er det bare å legge til flere input buffere. Du kan også sette inn en volumkontroll på to av dem med en stereo pot.

 

5a9438a3c3af4_Bypasslooper.dch2018-02-2617-40-10.thumb.png.50eb8e16696ff3feba27dcacb3997395.png

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 26.2.2018 at 1:23 PM, juzzizhow said:

Hva er det for en amp du vurderer ?

Hvis den har parallell fx loop kan det jo vare så enkelt som å koble telefon rett i fx return ...

Flaut, men det virker som du hadde rett i at dette var en mulighet.  Det viser seg at ampen jeg skal bruke høyst sannsynlig har parallell FX loop.  Dette trodde jeg ikke den hadde, siden det ikke var innstillinger for balanse for noe slikt.  Det viser seg at dette er noe de har fått litt kritikk for, men med mindre man går inn i ampen og flytter på jumpere (som visstnok bare skal gjøres av autorisert servicepersonell), så er det en 50/50 miks av clean signal og effects return.  Dette gjør jo jobben min betydelig enklere.  Her er det bare å lage en enkel summering fra stereo til mono (maks tre motstander), samt noen plugger, så er dette fullt mulig å lage som en kabeladapter. Trengs ikke boks en gang.  

For de som har spurt: Det er snakk om en Markbass Little Mark III bassforsterker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.