Web Analytics
Jump to content

Ibanez RT 650 - Hjelp med eletronikk og et treverk.spm


Recommended Posts

Har akkurat kjøpt meg en gammel RT650, som jeg tenkte å gjøre litt med. Det meste skal jeg klare å fikse selv, men trenger litt støtte til det elektroniske. Kan forøvrig si for andre interesserte at dette er en utrolig godt bygget gitar. Treverket er lett og solid, den er akustisk veldig høy og klinger fint. Det virker også som om gitaren er veldig godt satt sammen. 

Lodding:
Se siste post.

Treverk:
Skruene som fester tremolokloen er pr. nå ganske løse, og jeg vil gjerne at de sitter bedre. Når jeg reparerer møbler osv. har jeg brukt trelim og cocktailstikker, men har til nå ikke vært veldig redd for at treverket skal sprekke opp - det er jeg nå. Noen som har tips til en sprekkfri affære? 

 

ibanez rt 650.png

Link to comment
Share on other sites

To ting- når det gjelder treverk og sprekking, mener jeg at tre er det som oppfører seg mest som, eh, tre. Derfor, coctailpinner og trelim er bedre en allskens epoxy, lurium, og fantasticumpolymerting. Du trenger ikke å denge inn pinnene med slegge, og det kan også være greit å bore passende hull.

Når det gjelder coilsplitting, skal jeg ligge lavt i terrenget, siden SB har svart, men jeg har en bass og en gitar der man kan velge hvilken coil man skal ha lyd i. De har en ekstra bryter til dette bruket. Sånn fort tenkt, tror jeg det er nødvendig.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, CastorFiber skrev:

Ja, du kan velge, men skal man velge hvilken coil man vil bruke uten å lodde om, må man ha en ekstra bryter. På bass er det faktisk hørbar forskjell. :)

Men altså, det er uten trommeslager.

Kanskje det letteste er å bare gå for 5-veis, med splitt over tonepoten da. I bunn og grunn sånn som det er nå. Jeg trenger ikke å velge hvilken coil som er, bare at det alltid er den nærmest halsen, siden det er 24 bånd, som allerede tar litt av halslyden. Får kanskje tenke litt til før jeg hiver meg i noe. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har gjort øvelsen med å lodde en gitar "med så mange muligheter som mulig", og kort sagt er det ikke verdt det. På passiv elektronikk er det så små forskjeller i lyden at det blir helt unødvendig. Det blir mer en morsom teknisk øvelse, og om man klarer å få det til enn at det har noen praktisk verdi.

Synes at "fem lyder" er et greit utgangspunkt for den jevne gitarist. Eventuelt med en coilsplit i tillegg, hvis man synes det er noe man trenger.

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, CastorFiber skrev:

Jeg har gjort øvelsen med å lodde en gitar "med så mange muligheter som mulig", og kort sagt er det ikke verdt det. På passiv elektronikk er det så små forskjeller i lyden at det blir helt unødvendig. Det blir mer en morsom teknisk øvelse, og om man klarer å få det til enn at det har noen praktisk verdi.

Synes at "fem lyder" er et greit utgangspunkt for den jevne gitarist. Eventuelt med en coilsplit i tillegg, hvis man synes det er noe man trenger.

Jeg er egentlig litt enig i det at minst mulig er greiest. Derfor jeg tenkte litt sånn som bildet jeg har lagt ved i åpningsposten, med eller uten push/pull for bHB rett i output. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Har funnet ut at jeg bare vil ha to (2) HB's, men vil gjerne ha anledning til å splitte dem individuelt. Stemmer det da at jeg trenger

- HB's (som jeg skaffer)
- 2 x 500K Push-pull pots
- 3 veis switch?

Hva trenger jeg av cap's og sånt da? Vil gjerne ha en sånn kul som ikke drar av diskant.

Link to comment
Share on other sites

Jo lavere verdi på kondensatoren, jo mer diskant i tonen. 0.022mF virker som et vanlig valg på humbuckere, uten at jeg har noen humbuckergitarer selv. Så er det rimelig enkelt å lage en krets som Fender sin greasebucket. I korte trekk drar den av både diskant og bass, så tonen ikke blir så grøtete bare fordi du vil ha av litt topp. Delte meninger om kretsen, men jeg liker det. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.