Web Analytics
Jump to content

NGD: GW strat


skela

Recommended Posts

Strengt tatt enn partscaster med nitrolakk. Mye fint her. Hulrom i kroppen, svampask med flammelønn topp. Locking tuners fra Schaller (kunne vel mer fordel vært staggered..). Duncan JB og five-two i neck. Forholdsvis tykk hals, 10-16" radius. Prisen var relativt gunstig. 

Den fikk i kveld nye strenger og en grovjustering for flytende trem. Tror nok humbucker med fordel kunne vært en f-spaced trembucker. Volume pot må byttes. Men alt i alt et godt kjøp med potensiale (på sikt). 

 

Edit: tunerne og strengetreet skal jeg nok kunne leve med. Men volume pot må byttes. Og det er en mismatch mellom pickup og bridge. Sadlene er 11.2 mm brede og det er vel da bedre å enten sette inn en Tb-4 fremfor en Sh-4 (JB passer lydmessig godt i denne gitaren så ingen grunn til å forandre den formelen) eller å skifte til en smalere trem stol. 

 

 

rsz_img_20170111_234533.jpg

Edited by skela
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Noen som har tips å komme med her?

 

Pickup som sitter i er en normal humbucker (49 mm mellom polene). Trembucker utgaven er bredere (53 mm).

 

Stolen er en vintage trem (muligens en Wilkinson) med 11.2 mm sadler. Vanlige strater har 10.8mm sadler og noen import strater (som de ble kalt) har 10.5mm sadler. 

 

Med 10.8mm sadler er det ikke så nøye om man bruker humbucker eller trembucker men med 11.2mm merker man at topp E streng låter noe tynt. 

 

Man kan da enten bytte pickup til trembucker eller stol til 10.8mm (dvs 53-54 mm E-E). 11.2 mm sadler gir 56mm E-E og det blir litt for stor differanse. 

 

Forslag? Tror gitaren har godt potensiale som bruksgitar med mange års gjenværende driftstid. Så det er verdt å legge litt i prosjektet. JB pickupen låter ellers riktig, trenger ikke endre så mye på den formelen. 

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, OsamaFetLaden skrev:

Ingen forslag men en gratulasjon----tøff gitar!

Takk. Ja virker som et greit kjøp så langt. Prisen var god, 6500kr pluss frakt (450kr med Nimber) så alternativer i dette segmentet hadde vel vært MJT eller tilsvarende. Tror det er potensiale her som en god bruksgitar.

Jeg har tre andre strater med humbucker (en Suhr, en eldre GW og en partscaster) men regner med at denne vil få mye spilletid fremover. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, blaamann skrev:

Fin gitar. Prøv trembucker er mitt råd.

https://www.callahamguitars.com/strat_bridge_vn_catalog.htm

 

Det er kanskje det enkleste ja.

Alternativet er å sette inn en stol med smalere sadler (men samme avstand mellom skruehull). Det finnes da 10.8mm (standard) og 10.5mm (narrow) varianter. En trembucker dekker vel 11.2mm og 10.8mm greit, en humbucker går normalt 10.5 og 10.8 uten problemer. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.