Web Analytics
Jump to content

Tips om allsidig bass rundt 10 000


Sorg
 Share

Recommended Posts

Tenker å legge 10 000 i en bass. Ønsker å kjøpe pent brukt. Spiller ikke bass selv, men vil ha denne til bruk i studiosammenheng. Spiller i et progressivt metalband, men ønsker en bass som både lyd- og imagemessig funker i flere sjangere. Ønsker 5 strenger. Vurderer en Fender Precision. Andre tips om merker, årganger, etc?

Link to comment
Share on other sites

For ti lapper kan du om du er heldig få tak i en kurant Music Man Stingray 5. Ti tusen er i det lavere sjiktet, men om du kan legge på en lapp eller to så blir det litt lettere. 

Jeh spiller en del bass, men har ikke verdens største oversikt på det som finnes der ute, men femstrenger er ikke det første jeg tenker på når jeg hører Fender Bass...., men heller Music Man og aller helst Yamaha. 

Edited by Truckstop Chuckie
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har mange basser, og siden du sier noe om at den skal passe lydmessig i flere sjangre, ville jeg valgt ut G&L- bassen jeg har.  Den er veldig allsidig med hensyn til det.. Hvorvidt de passer inn med hensyn til utseende tror jeg nesten du må vurdere selv.

Mange er sikkert uenige, men en vanlig P-bass synes jeg ikke er veldig allsidig. De låter fint, for all del.

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, el_roffo skrev:

Støtter forslaget om Stingray 5-er. Bassisten vår har 5-strengs Fender Precision med humbucker i bridge, den låter veldig bra. Eldre håndlagde Warwick er killer basser, de får du også ned i 8-9000 siden de ikke er hippe lengre.

Nå er det lenge siden progrock var hipt, så en Warwick er vel kanskje innafor? :) 

Jeg har ymse minner om at Warwick er tighte greier, også på mørk H-streng. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Mer vanlig enn med flere tror jeg..., dvs at StingRay-bassen er deres desidert "vanligste" og mest solgte. Den har en preamp med 3-bånds EQ, så den dekker et ganske så bredt spekter av lyder. Får selvfølgelig ikke samme 'woody' tone som på en bass med neck-pickup (noe de fleste basser ikke har), men tror en StingRay er langt mer allsidig enn for eksempel en P-bass (som vi vet at i all sin enkelhet funker supert til det aller meste).

Jeg har hatt lyst på StingRay lenge, og ble ikke mindre fysen av å se bassfar selv, Tony Levin, stå bredbent med en Shell Pink femstrengs StingRay i går under King Crimson-konserten.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Tror en StingRay er langt mer allsidig enn for eksempel en P-bass (som vi vet at i all sin enkelhet funker supert til det aller meste).


Så selv uten neck pickup er den mer allsidig?

Er neck pickup på bass noe som hovedsaklig brukes til jazz, funk, etc..?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.