Web Analytics
Jump to content

Marshall eller laney?


Kjetil-A

Recommended Posts

Hei, 

Jeg er på let etter en ny forsterker hvor ett av kriteriene er at den også skal låte bra selv på stuevolum med barn i huset. Jeg har nå testet en marshall dls40c 40w (kan settes ned til 20) og en laney lionheart l5t 5w. Begge comboer. Men jeg klarer ikke å bestemme meg. Egentlig liker jeg marshallen best, med en muff pedal så får den en litt rå (crunchy?), rund og fin tone. Men laneyen er innmari fin den også, selv om jeg pr.nå ikke klarer å få akkurat samme lyd som på marshallen, og jeg innbiller meg at den er mer allsidig. Blant annet har den en egen clean kanal, det har vel egentlig ikke marshallen, men jeg får ikke den samme crunchen. Volummessig så kan laneyen spille lavere enn marshallen, men jeg kan justere volumet ned ved hjelp av muffa. 

Jeg liker både blues og bluesrock, men er spesielt glad i pink floyd/gilmour sounden. 

Noen tanker? 

Link to comment
Share on other sites

Hallo. Marshall DSL40C er en veldig fin allround forsterker. Den gjør alt fra clean til heavy stuff. Det eneste som er litt dumt med de er att høyttaleren er av veldig dårlig kvalitet. Jeg har selv en DSL40C og det første jeg gjorde var å sette inn en celestion vintage 30. Jeg vil anbefale Marshallen siden den gjør det meste av stilarter og den har nok punch til at du får deg nye venner og uvenner :) 

Link to comment
Share on other sites

Om man ikke absolutt må ha rør så er Marshalls nye CODE er et godt alternativ, spesielt om man ikke har en haug pedaler og stash fra før. Ikke koster de så fryktelig mye heller. Fås fra en 25W combo med 10" (ca 2200,-) til 100W-head med 4x12 (ca 6400,-). En klar ulempe er at disse forsterkerne mangler effektsløyfe, men til gjengjeld får man med et anstendig utvalg digitale effekter i boksen.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Hei, og takk for svarene :) 

40w (eller 20) blir litt mye i stua hjemme (som lokmund også påpeker). Laneyen er på 5 watt og spiller bra også på et lavt volum. Jeg har testet den en hel de mer de siste dagene og den har faktisk en meget fin lyd som jeg tror passer min smak bedre :) Jeg ender altså opp med Laneyen fremfor Marshallen B) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.