Web Analytics
Jump to content

Er gitarer idag anno 2016 bedre en alt laget før 2000.


Jackmons

Recommended Posts

Hei!! Idag gikk jeg inn til en Musikkforetning. Jeg kom inn før å prøve ut nye gitarer. Kom en av di som jobbet der bort til meg å spurte om jeg trengte hjelp. Da spurte jeg om di hadde noe gode gitarer tilsalgs. Kom han med en Yamaha til ca 5000kr. Å sa at det var en ekstremt god gitar til prisen. Jeg begynte å spille på denne. Synes det var en bra gitar men ikke helt hva jeg var på utkikk etter. Selgern kom til meg igjen å ville ha meg til å kjøpe den. Men jeg ville prøve en annen. Etter god stund med prøving å testing av gitarer. Kom selgern bort til meg igjen. Vi snakket om gitarer. Jeg hadde noen spørsmål. Da jeg sa at jeg har testet en del gitarer her. Så hadde jeg tenkt å kjøpe en av di eldre gitarene di hadde brukt der. Jeg sa at jeg har testet en del eldre gitarer å nye. Men jeg synes noe av det nye ikke er like bra som mye av di eldre gitarene. Da blei selgern irritert. Å spurte meg hva jeg hadde testet. Jeg sa at jeg hadde testet noen eldre Ibanez,Yamaha. Gibson.Fender både el gitarer å akustisk. Da spurte han meg når di var laget. Da sa jeg at di var laget på 70/80/ og 90 tallet, Da blei han pist å sa jeg ikke hadde greie på dette. Alt før 2000 var noe dritt. Å han hadde testet selv mye på det gamle. Han sa også at alt idag var mye mye bedre. Å gamle kunne di bruke som ved eller kaste. Bare dritt. Uansett om det var Fender eller Gibson. Og uansett om butikken han jobbet på solgte noen få eldre Höfner gitarer. Ville han ikke anbefale di til noen. Da det var dritt. Å han ville ikke at jeg skulle kjøpe den eldre gitaren di hadde der. Han sa det kommer du til å angre på men er jo dine penger. Jeg blei litt satt ut må jeg si. Så jeg kjøpte ikke noe der pga det. Å gikk ut. Så det jeg lure på er hva synes folk her inne.Er alt før 2000 bare dritt??

Link to comment
Share on other sites

Selvsagt har han ikke rett, og heller ikke feil.
For det første har han rett i det at nye relativt rimelige gitarer er mye bedre enn eldre gitarer i den samme prisgruppen, i den grad det går an å sammeligne.
For det andre har han rett i at "gamle gitarer" ikke nødvendigvis er det samme som "god", men å kategorisere og generalisere slik han gjorde, synes jeg er relativt spinkel kundeveilledning. Selgere vil forsøke å selge det de tjener mest på. Ikke noe feil i det.

Hvis jeg hadde jobbet i en gitarbutikk, hadde nok ikke jeg heller giddet å plage kunden med et langt foredrag som sammenhengen mellom pris og kvalitet.

Dessuten blir det enda mer forvirrende når de to tingene ikke henger på greip, som for eksempel gitartyper som ingen ville ha, og som plutselig ble "dritbra" bare fordi en narkoman fra Seattle handlet en billig på en pantelånersjappe, og dasket slapt på den mens han kikket på skoene sine.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, CastorFiber skrev:

Jajo, det stemmer vel det, men generaliseringer blir bestandig feil. Er liksom ikke vanskelig å plukke disse utsagnene i fillebiter. Blir omtrent som å le av en fireåring fordi vedkommende tror to pluss to er fem. Ikke mye vits i det heller.

I tropisk geometri er 2+2 lik 2.

 

I tretallsystemet (ternært eller base 3) er 2+2 lik 12, i firtallsystemet (kvartenert eller base 4) er 2+2 lik 11. 

 

2+2 er som regel ikke 5, men her er noen oppfinnsomme forsøk på å løse floken:

https://www.quora.com/How-can-we-make-2+2-5-1

 

main-qimg-b348fe173385d0a9ca251a34459e92

Edited by skela
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, CastorFiber skrev:

Jajo, det stemmer vel det, men generaliseringer blir bestandig feil, inkludert mine. Er liksom ikke vanskelig å plukke disse utsagnene i fillebiter. Blir omtrent som å le av en fireåring fordi vedkommende tror to pluss to er fem. Ikke mye vits i det heller.

Sant nok. Uansett en selger som mister all troverdighet og kredibilitet. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.