Web Analytics
Jump to content

NSD (Nytt studio-dag) - Enkelt hjemmeoppsett for demoinnspilling


Naigewron

Recommended Posts

Jeg har drevet og satt sammen et lite hjemmestudio de siste par månedene, og i går havnet de siste detaljene på plass. Har gjort noen testopptak den siste uken, og jeg må si dette er utrolig moro, og det var mye lettere å komme i gang med grunnleggende opptak enn jeg forestilte meg.

Jeg kjenner allerede at GAS kommer til å melde sin ankomst veldig fort, men nå har jeg i alle fall kjøpt inn og satt opp alt etter planen i versjon 1, så får vi se hva versjon 2 vil bringe.

Bakgrunnen for hele opplegget er at jeg for første gang spiller i et prosjekt der ingen har opptaksmuligheter hjemme, så da tenkte jeg at det var en god unnskyldning for å investere og lære litt. I tillegg har jeg en junior på vei (termin om under en uke), så jeg regner med det blir mindre tid til å jobber med låter i fellesskap i øvingslokalet fremover ;)

Utstyrsliste, for dem som liker slikt:

- El-gitar: Ibanez RG2550E

- Bass: Ibanez TMB-100

- Akustisk gitar: En arvet Fender av ukjent modell fra ca. 1980

- Mikrofon: Sontronics STC-2 kondensator

- Keyboard: M-Audio Keystation 49

- Padcontroller: Korg Nanopad (for trommeprogrammering)

- Interface: Focusrite Saffire Pro 24 DSP

- Monitorer: KRK RP5 gen. 1

- Headsett: Sennheiser HD598

- Controlsurface: Zoom R8 (bruker den vanligvis for backingtracks live, men fungerer også som en veldig enkel mikser)

- Software: Cubase Elements 8, EzDrummer 2 og Guitar Rig 5

Arbeidsplassen:

UjRUqCL.jpg

Elektronikk closeup:

NQqS9xh.jpg

Edited by Naigewron
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
 • 2 months later...

Kan vel like gjerne oppdatere denne tråden, siden oppmerksomhetshoren i meg alltid setter pris på internettpoeng :D

Ibanez'en er byttet ut med en Peavey Wolfgang archtop, en gitar jeg har ønsket meg siden 90-tallet. Det har også dukket opp et Roland TD-1K trommesett, fordi jeg som trommis hatet å programmere trommer med padcontroller eller MIDI-editor. Med et trommesett som jeg faktisk kan spille på så er det mye mer naturlig å lage skikkelige beats.

 

Har også flyttet studio inn i et annet rom og komprimert det ned litt. Selv med trommene så tar jeg opp mindre plass nå enn på bildene over :)

l1LHDl8.jpg

 

Gitar, bass og trommer - Ting jeg føler meg relativt komfortabel med å bruke

4380UO7.jpg

 

Keyboard, interface, DAW, plugins, etc... ting som jeg definitivt ikke vet hvordan jeg skal utnytte skikkelig enda :P

J7xdURg.jpg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.