Web Analytics
Jump to content

Alternativ til signalsplitter


Griffin

Recommended Posts

Ser VG har denne i sitt sortemang, men synes kanskje 1400,- for en boks som bare splitter signalet er noe drøyt... buffret eller ei..

http://www.vintagegitar.no/effekter/jhs-pedals/181-effekter/jhs-pedals/1908-jhs-buffersplitter

Den er ellers akkurat det jeg trenger... fin liten boks som kan stå under brettet om nødvendig.

Aktiv splitter, tar liten plass og ingen knapper som risikerer å skape krøll i en live situasjon...

Så da lurte jeg på om noen vet av noen alternativer til denne som det går å holde utkikk etter?

Edited by Griffin
Link to comment
Share on other sites

Lehle er absolutt fine greier, signalene splittes med galvanisk isolerende trafoer - noe som er veldig bra på mange måter :)

Lehle splitteren er vel en av de beste på markedet.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Men kan også splitte signalet med en stereo pedal (f.eks en chorus), den trenger ikke engang stå på. Og isolere det ene signalet med en hum eliminator (f.eks Ebtech).

Radial Engineering har også diverse løsninger.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Lehle så fiffig ut, men tanken var en liten boks jeg kan set and forget under brettet... tror den blir litt svær :)

Men kan også splitte signalet med en stereo pedal (f.eks en chorus), den trenger ikke engang stå på. Og isolere det ene signalet med en hum eliminator (f.eks Ebtech).

Inntil videre så tar jeg det tipset ditt og smatt inn en TC Electronic Trinity som har stereo ut... så får jeg testa det ut også før jeg investerer noe ytterligere.

Spennende om dette har no for seg, eller om jeg bare jobber forgjeves og må gjøre om igjen senere...

Gitar ----- Wah ----- Tuner ----- Phaser ----- Reverb ----- Overdrive ----- Delay ----- Amp 1

I--- Overdrive ---I I-- Amp 2

Amp 1 og 2 kan være de to kanalene på Deluxe Reverb'n også... i utgangspunktet så vil jeg bruke vrengen i ampen, men der jeg ikke kan spille så høyt så har jeg overdrive pedalene... en til hver amp/kanal...

Link to comment
Share on other sites

Hva med:

Gitar-tuner-wah-phaser-overdrive-delay-reverb.... Det er standard oppsett (man kan også sette phaser etter overdrive men det gir en litt annen type effekt).

Enten kjøre et stereo delay/reverb signal til to amper eller kjøre dry/wet med rev/del kun på den ene amp.

Wah bør ikke splittes (det låter merkelig). Alt annet kan kjøres A/B, dvs splitt før to overdriver kan fungere.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Wah splittes ikke, men settes foran tuner av praktiske grunner. Jeg kjører trådløst, men for de gangene batteriet svikter, eller på øving, så er det greit å kunne bare plugge i en kabel. Wah'en står så fint til med å trekke ut og det har ingenting å si rekkefølgen på de to.

I utgangspunktet så ønsker jeg ikke bruke overdrive, men volum begrensninger gjør at jeg nesten må det noen ganger.

Reverb'en satte jeg før overdrive da den fungerer som splitter, så får vi se om jeg kan bruke den til no :) Reverb i tradisjonell forstand bruker jeg den som er på Deluxe Reverb'en når jeg trenger.

Split'en kan kanskje gjøres med hell før phaser ja, mulig det blir mer subtilt og rent... slik at det blir ett tørt signal, evt. kun delay på den ene ampen, det var vanskelig å balansere delay'en så det ikke ble rotete lyd når jeg kjørte på begge.

Etter ett kjapt hjemmeforsøk så låt det i allefall best når den Overdrive'n til amp 2 var avslått...

Meen... tar'n med på øving i kveld og ser hvordan det låter da.

Link to comment
Share on other sites

En annen mulighet er gitar-tuner-wah-phaser-overdrive-splitt

Så kjører du den ene side i delay til tørr kanal på Deluxe Reverb (hvis du har den versjonen uten reverb på kanal 1), og den andre side til reverb input. Sett evt en volume pedal foran delay så har du blend fotkontroll.

Fremfor å splitte signal til ulike overdrive kan man også bruke od med blend, type Sparkle Drive.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips...

Den reverb foran overdrive gjorde lite for meg altså... den kan vel stå der til jeg skaffer en mindre sak som kan stå under brette slik at ting ser litt romsligere ut.

Phaseren kan nok også med hell gå kun på en kanal/amp... men den fungerte greit med begge også.

Ellers så låt det temmelig fett... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.