Web Analytics
Jump to content

Dagens funn: Gitar på loppemarked til inntekt for en god sak


sarge

Recommended Posts

Jeg var på loppemarked i dag på Berby Herregård til inntekt for Flyktningehjelpen. Der fikk jeg øye på en gitar med en prislapp på 300 kroner og en lapp der det sto: "Mangler en mutter på input". Jeg kikket på den, og ganske riktig, mutteren som holdt input-kontakten på plass var borte. Gitaren manglet også vibarm, og var håpløst satt opp, men var overraskende nok stemt. Ingen synlig båndslitasje. Ganske lekker var den, i en vinrød farget lakk der treverket kunne ses gjennom. En slags superstrat av det ukjente merket "jiwestone". Jeg googlet, og det viste seg at dette var et norsk importmerke som gikk konkurs i 2006.

Jeg trengte ikke ny gitar, men tenkte at denne er lett å fikse, og dersom barna mine (16 og 13) ikke var interessert, så kan jeg gi den bort til noen som trenger den, så blir det dobbelt veldedighet ut av den.

Vel hjemme fant jeg fram en ny switchcraft-plugg, forsøkte først å bare flytte over mutteren, men det var ikke samme dimensjon, så jeg byttet hele inngangen. Deretter løsnet jeg alle strengene og strammet fjærene under brua, slik at den ikke ville løfte seg igjen. Deretter var det bare setup (intonering, truss rod og sadelhøyder), samt en rengjøring, så var den god som ny.

Jeg traff faktisk eieren som hadde donert gitaren til loppemarkedet da jeg skulle betale. Ei hyggelig jente som kunne fortelle at hun hadde hatt den stående lenge og at hun nesten ikke hadde spilt på den. Det eneste hun kom til å savne var "Gluecifer"-klistremerket. Jeg synes jo det ga litt historie til instrumentet, så jeg har valgt å la det sitte på.

Gitaren har ingen synlig typebetegnelse annet enn "jiwestone"-navnet. Er det noen som vet noe mer om den?

Her er det noen bilder:

20151018_20151018_180126_jiwestone01.jpg

20151018_20151018_180138_jiwestone02.jpg

20151018_20151018_180118_jiwestone03.jpg

20151018_20151018_180021_jiwestone04.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.