Web Analytics
Jump to content

Dagens funn: Gitar på loppemarked til inntekt for en god sak


sarge
 Share

Recommended Posts

Jeg var på loppemarked i dag på Berby Herregård til inntekt for Flyktningehjelpen. Der fikk jeg øye på en gitar med en prislapp på 300 kroner og en lapp der det sto: "Mangler en mutter på input". Jeg kikket på den, og ganske riktig, mutteren som holdt input-kontakten på plass var borte. Gitaren manglet også vibarm, og var håpløst satt opp, men var overraskende nok stemt. Ingen synlig båndslitasje. Ganske lekker var den, i en vinrød farget lakk der treverket kunne ses gjennom. En slags superstrat av det ukjente merket "jiwestone". Jeg googlet, og det viste seg at dette var et norsk importmerke som gikk konkurs i 2006.

Jeg trengte ikke ny gitar, men tenkte at denne er lett å fikse, og dersom barna mine (16 og 13) ikke var interessert, så kan jeg gi den bort til noen som trenger den, så blir det dobbelt veldedighet ut av den.

Vel hjemme fant jeg fram en ny switchcraft-plugg, forsøkte først å bare flytte over mutteren, men det var ikke samme dimensjon, så jeg byttet hele inngangen. Deretter løsnet jeg alle strengene og strammet fjærene under brua, slik at den ikke ville løfte seg igjen. Deretter var det bare setup (intonering, truss rod og sadelhøyder), samt en rengjøring, så var den god som ny.

Jeg traff faktisk eieren som hadde donert gitaren til loppemarkedet da jeg skulle betale. Ei hyggelig jente som kunne fortelle at hun hadde hatt den stående lenge og at hun nesten ikke hadde spilt på den. Det eneste hun kom til å savne var "Gluecifer"-klistremerket. Jeg synes jo det ga litt historie til instrumentet, så jeg har valgt å la det sitte på.

Gitaren har ingen synlig typebetegnelse annet enn "jiwestone"-navnet. Er det noen som vet noe mer om den?

Her er det noen bilder:

20151018_20151018_180126_jiwestone01.jpg

20151018_20151018_180138_jiwestone02.jpg

20151018_20151018_180118_jiwestone03.jpg

20151018_20151018_180021_jiwestone04.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.