Web Analytics
Jump to content

Skraping/dårlig lyd i forsterker -marshall valvestate 80v


arneK
 Share

Recommended Posts

Har en Marshall fra 90-tallet en gang, overtatt/låner den fra en kompis som ikke har brukt den på åresvis. Den lager masse skraping og sviktende lyd. Har kjøpt elektronikkrens på Jula, men ville høre om noen har gode råd hvordan det bør gjøre FØR jeg starter. Forsterkeren heter valvestate 80 V model 80/80

Kjenner noen til denne modellen forresten?

Link to comment
Share on other sites

Unnskyld meg, men det er det dårligste tipset jeg har lest på lenge.

Det skumle er at de tilsynelatende funker gull rett etter at man sprayer, men det er ikke noe som varer.

Disse to boksene er fine til mye, men det er de rene potmeterdreperene. Da er det like greit å skifte komponentene like godt først som sist.

Hold de langt unna potmetere. De blir ødelagt.

Det eneste scenarioet jeg kan se for meg at dette er en farbar vei, er hvis man skal spille konsert, ikke har noe annet, og man skal ha forsterkeren til å virke den kvelden, og så er det klart for service etterpå.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Disse stoffene er laget for å smøre, og å fjerne fuktighetvann. Ingen av delene trengs i potmetre. Dessuten legger de igjen olje, noe som tiltrekker seg støv og dritt senere.

Dette vet jeg ved å ha erfart det selv, ved å ha spurt personer som reparerer musikkutstyr, og ved å ha lest det på diverse fora. Ta et søk på temaet selv.

Link to comment
Share on other sites

Igjen, prøv selv. Men selvførgelig kan jo elektronikk spray være "snillere". Jeg har ikke hatt noe problemer med potmetere som jeg har brukt 565/WD-40 på.

Kanskje min elektronikk spray var en "mandags" boks, den funka ihvertfall merkbart dårligere.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

For ikke å gjenta meg selv, les de innleggene jeg har postet.

Hvis det er slik at CRC 5-56 og WD40 er knall, hvorfor gidder man da å lage egen rens? Videre, hvorfor bruker ikke proffer de greiene der? De er billigere, og mye mer tilgjengelig.

På de (riktignok ganske få) elektronikkverkstedene jeg har vært innom, så har de hatt en boks med elektronikkrens stående. Ikke WD40.

Tåler godt at du har andre erfaringer, og jeg skal gjerne innrømme at jeg har ødelagt en god neve potmetre med CRC 5-56 selv, før jeg visste bedre. Det virker jo sånn rett etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.