Web Analytics
Jump to content

Skraping/dårlig lyd i forsterker -marshall valvestate 80v


arneK

Recommended Posts

Har en Marshall fra 90-tallet en gang, overtatt/låner den fra en kompis som ikke har brukt den på åresvis. Den lager masse skraping og sviktende lyd. Har kjøpt elektronikkrens på Jula, men ville høre om noen har gode råd hvordan det bør gjøre FØR jeg starter. Forsterkeren heter valvestate 80 V model 80/80

Kjenner noen til denne modellen forresten?

Link to comment
Share on other sites

Unnskyld meg, men det er det dårligste tipset jeg har lest på lenge.

Det skumle er at de tilsynelatende funker gull rett etter at man sprayer, men det er ikke noe som varer.

Disse to boksene er fine til mye, men det er de rene potmeterdreperene. Da er det like greit å skifte komponentene like godt først som sist.

Hold de langt unna potmetere. De blir ødelagt.

Det eneste scenarioet jeg kan se for meg at dette er en farbar vei, er hvis man skal spille konsert, ikke har noe annet, og man skal ha forsterkeren til å virke den kvelden, og så er det klart for service etterpå.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Disse stoffene er laget for å smøre, og å fjerne fuktighetvann. Ingen av delene trengs i potmetre. Dessuten legger de igjen olje, noe som tiltrekker seg støv og dritt senere.

Dette vet jeg ved å ha erfart det selv, ved å ha spurt personer som reparerer musikkutstyr, og ved å ha lest det på diverse fora. Ta et søk på temaet selv.

Link to comment
Share on other sites

Igjen, prøv selv. Men selvførgelig kan jo elektronikk spray være "snillere". Jeg har ikke hatt noe problemer med potmetere som jeg har brukt 565/WD-40 på.

Kanskje min elektronikk spray var en "mandags" boks, den funka ihvertfall merkbart dårligere.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

For ikke å gjenta meg selv, les de innleggene jeg har postet.

Hvis det er slik at CRC 5-56 og WD40 er knall, hvorfor gidder man da å lage egen rens? Videre, hvorfor bruker ikke proffer de greiene der? De er billigere, og mye mer tilgjengelig.

På de (riktignok ganske få) elektronikkverkstedene jeg har vært innom, så har de hatt en boks med elektronikkrens stående. Ikke WD40.

Tåler godt at du har andre erfaringer, og jeg skal gjerne innrømme at jeg har ødelagt en god neve potmetre med CRC 5-56 selv, før jeg visste bedre. Det virker jo sånn rett etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.