Web Analytics
Jump to content

Ampen svinner mens jeg spiller


Calle
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en Engl Sovereign 1x20 100W combo som forsåvidt låter veldig bra, men relativt ofte mens jeg spiller kan den plutselig miste kraft og volum – det høres ut som noen skrur gain-kontrollen helt ned – og noen ganger forsvinner den nesten helt bort. Tilsynelatende skjer dette tilfeldig, jeg berører i hvertfall ikke forstererkeren fysisk for at dette skal skje. Etter noen sekunder pleier lyden å komme tilbake igjen av seg selv.

Har ikke spesielt god teknisk peiling på forsterkere, så blir glad for forslag til hva som mest sannsynlig kan være galt. Antar det kan ha med rørene å gjøre, men tenkte å høre her før jeg begynner å handle dyre rør i hytt og pine.

Takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

Min Valvestate har litt samme greie. Der kommer det av at potmetrene er gåene. Altså er det oftest trøbbel når jeg vrir på volumen (må finne sweetspot på poten for å få lyd) , men det kan også skje av seg selv.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tilbake på nittitallet hadde jeg en JTM60----dritforsterker----som jeg ville bli kvitt. En fyr kom og så på den, og vi bar den ned i stua for å teste. Skrudde den på og fyren spilte litt. Så forsvant lyden plutselig---gikk fra veldig høyt til knapt hørbart. Etter ei stund kom den tilbake i vater. Jeg hadde den i et par år til, og det hendte kun den gangen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skjer det helt tilfeldig, eller spiller du på omtrent samme måte når det skjer (f.eks. basstoner, lange toner, veldig kraftige anslag etc) ?

Godt spørsmål, jeg har ikke lagt merke til akkurat det. Men når jeg skrur opp volumpotten litt og spiller på vreng-kanalen skjer det oftere, mens i dag har jeg spilt ganske lavt på crunch-kanalen og det har ikke skjedd i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbakemeldinger alle sammen. Det virker ut fra bidragene deres som at det kan være relativt mange mulige grunner til problemet, og jeg har ikke kunnskap eller tid til å undersøke alt. Planen min er å selge ampen, så lurer på om det er bedre å sende den til reparasjon og siden få solgt den til "vanlig brukt" pris, eller heller oppgi feilen i en annonse og selge til veldig lav pris. Ville dere turt å kjøpe en amp med "ukjent feil" mot et godt avslag i pris?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.