Web Analytics
Jump to content

Ampen svinner mens jeg spiller


Calle

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en Engl Sovereign 1x20 100W combo som forsåvidt låter veldig bra, men relativt ofte mens jeg spiller kan den plutselig miste kraft og volum – det høres ut som noen skrur gain-kontrollen helt ned – og noen ganger forsvinner den nesten helt bort. Tilsynelatende skjer dette tilfeldig, jeg berører i hvertfall ikke forstererkeren fysisk for at dette skal skje. Etter noen sekunder pleier lyden å komme tilbake igjen av seg selv.

Har ikke spesielt god teknisk peiling på forsterkere, så blir glad for forslag til hva som mest sannsynlig kan være galt. Antar det kan ha med rørene å gjøre, men tenkte å høre her før jeg begynner å handle dyre rør i hytt og pine.

Takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

Min Valvestate har litt samme greie. Der kommer det av at potmetrene er gåene. Altså er det oftest trøbbel når jeg vrir på volumen (må finne sweetspot på poten for å få lyd) , men det kan også skje av seg selv.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tilbake på nittitallet hadde jeg en JTM60----dritforsterker----som jeg ville bli kvitt. En fyr kom og så på den, og vi bar den ned i stua for å teste. Skrudde den på og fyren spilte litt. Så forsvant lyden plutselig---gikk fra veldig høyt til knapt hørbart. Etter ei stund kom den tilbake i vater. Jeg hadde den i et par år til, og det hendte kun den gangen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skjer det helt tilfeldig, eller spiller du på omtrent samme måte når det skjer (f.eks. basstoner, lange toner, veldig kraftige anslag etc) ?

Godt spørsmål, jeg har ikke lagt merke til akkurat det. Men når jeg skrur opp volumpotten litt og spiller på vreng-kanalen skjer det oftere, mens i dag har jeg spilt ganske lavt på crunch-kanalen og det har ikke skjedd i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbakemeldinger alle sammen. Det virker ut fra bidragene deres som at det kan være relativt mange mulige grunner til problemet, og jeg har ikke kunnskap eller tid til å undersøke alt. Planen min er å selge ampen, så lurer på om det er bedre å sende den til reparasjon og siden få solgt den til "vanlig brukt" pris, eller heller oppgi feilen i en annonse og selge til veldig lav pris. Ville dere turt å kjøpe en amp med "ukjent feil" mot et godt avslag i pris?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.