Web Analytics
Jump to content

plekterbrett i pleksiglass/plast?


Recommended Posts

Er det noen her som har utstyr til å lage plekterbrett?

Jeg trenger et slikt som på Fanoen til Pledrik!

Altså glass/plast med gullmaling på baksiden.

2015520_fano-045.jpg

Det skal være til telemasteren min, og jeg kan selvfølgelig sende plekterbrettet jeg har nå som mal.

Kan jo muligens prøve selv også, men hva slags materiale bruker jeg, og hvor får jeg kjøpt det?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"lage seg en liten sagejig" høres enkelt ut, om en skjønner hva det er snakk om :)

For å få skråskjært da? Så for meg freseverktøu med riktig tupp, og en mal å gå etter, men det er kanskje overkill?

http://www.biltema.no/no/Bygg/Ovrig/Plexiglas-2000034953/ ?

Men den er ikke 100% blank. Blir kanskje krøll med maling på undersiden da?

Edit:

Nei, denne er det sikkert du tenker på?

http://www.biltema.no/no/Bygg/Ovrig/Plastglass-2000030030/

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Du kommer langt med løvsag, sandpapir og fil.

Jeg bruker en skarp kniv (Stanley eller lignende) til å skrape kanten av plasten. Dette går ganske fort og gir en fin overflate. Du kan polere opp kanten etterpå med polerpasta (jeg brukte Autosol og tørkepapir).

Baksiden tror jeg må mattes ned med stålull/fint sandpapir før du lakker. Det kan uansett være vanskelig å få lakken til å henge , så det kan lønne seg å teste litt før du kommer for langt.

Jeg mener også at noen typer plast kan gjøre at lakken ikke herder ordentlig?

Jeg brukte Herdins Gullbrons på sprayboks.

Link to comment
Share on other sites

"Sagejig" er så enkelt som en liten plankerest eller noe fiberplate, litt smalere enn halvparten av buen på løvsagen du har. Så borer du et hull 10-15 cm fra kantene, 10- 15 mm i diameter, og så sager du et spor inn til hullet, gjerne fra fronten av sagejigen, slik at det er litt mindre avstand fra alle kantene inn til hullet enn hva løvsagen din er fra bladet til buen.

Skru den fast i en arbeidsbenk eller noe, slik at det blir stabilt, og at du får plass til hele plekterbrettet.

Vil du være ekstra nøye, kler du jigen med noe mykt stoff, slik at du er sikker på at du ikke riper opp plasten. Hele vitsen er å sørge for at plastplaten holdes stiv, slik at du ikke får vibrasjoner. Da kan plasten sprekke.

Jeg vil tippe at du kan sage ut et helt plekterbrett på rundt en halvtime. Tipsene til børd er noe jeg kunne ha skrevet selv.

Problemet med motorisert verktøy er at det veldig fort blir for varmt, og da blir det ikke pent, og du får problemer med at plasten du skal ha vekk stivner sammen med det du vil fjerne.

Jeg saget litt større enn det jeg skulle ha, og filte vekk. Det var før jeg fikk fresefot og egnede freser til Dremel, og det tok ikke lang tid å lage en skrå kant.

Forsøkte å finne bilde, men bildene er borte fra Glorocastertråden.

Jeg har brukt dette, og synes det funket like greit som pleksi. http://www.biltema.no/no/Bygg/Ovrig/Plastglass-2000030030/

Har saget i det med elektrisk stikksag og metallblad, men det er vanskelig å unngå varmgang, altså at plasten smelter. Tror totalt sett det er minst jobb å bruke en manuell sag. Smelter det, blir alt grått, og man må bruke masse tid på å fjerne smeltet plast.

Link to comment
Share on other sites

Fra rc-verdenen vet jeg at her på berget er det vel stort sett to typer lakk som brukes på lexankarosserier som sitter godt. Det ene merket er Tamiya, det andre husker jeg ikke i farten. Den lakken sitter godt, og krever bare en grundig avfetting. Ikke avskrekkende dyr og ganske mange farger å velge mellom.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.