Web Analytics
Jump to content

Preamppedal og lydkort


Grohl

Recommended Posts

Tenkte å få til noe lurt for å forenkle innspilling hjemme. Så at Orange har kommet med en pedal de kaller bax bangeetar. Den så spennende ut da man også kan koble den rett i lydkortet med cabsim-utgangen. Jeg har nå bare spilt direkte inn lydkortet (apogee jam) og tenkt at det er greit, men jeg orker ikke å skru så mye og da låter de gratis vstpluginene jeg har prøvd rumpe. I tillegg sliter jeg med forsinkelser da jeg har monitor gjennom macen og ikke lydkortet.

Så det jeg ønsker er et enkelt og lite lydkort. Trenger i grunn kun en inngang og utgang men de fleste har i hvert fall to innganger så det er jo greit. Men skulle gjerne hatt tips til hvilke som tar lite plass.

Ellers er jeg også interessert i en preamppedal tilsvarende nevnte? Hva et alternativene?

Link to comment
Share on other sites

Line6 lydkortene er gode til dette. Der kan du skru lydene i softwaren deres å få bortimot null latency ut. De er ikke high end men veldig praktiske. Hvordan de får så lav latency vet jeg ikke men det er noe med hvordan lydkortet samarbeider med softwaren deres.

Edited by djupnes
Link to comment
Share on other sites

Det er en fordel om jeg får benyttet reaper som software. Mulig man kan benytte line 6 softwaren som plugin i dawen? Ønsker likevel å ha en pedalløsning hvor jeg kan ha mulighet til renlyd og vreng uten å måtte spille inn to spor eller liknende.

Link to comment
Share on other sites

Disse ser kjempemessige ut. Med den Laneysaken kan man slippe lydkortet i tillegg. Får man fuzzaktig vreng av disse ironheartsakene?

Noen som har prøvd spindoctoren? Kan den gjøre stonervreng? Den ser litt stor ut og jeg roter meg antakelig bort i alle mulighetene den har.

Kjør på med alternativer!

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg ender opp med et itrack solo lydkort. Tror det skal gjøre alt jeg ønsker mer enn bra nok.

Ironheart-pedalen låt ikke ideelt på klipp fra tuben. Tror spindoctor er i overkant stort, men Gubbe har et til salgs som er interessant. Finnes det flere? Har kommet over Verellen preamps som jeg nok hadde blitt fornøyd med, men prisen er helt uaktuell. Ellers har jeg kikket på rene amp/cab-sims som Palmer og slikt. Disse er jo gunstige, men det virker som de ikke låter slike jeg ønsker i det hele tatt. Om man kommer i nærheten av vreng liknende Orange, Hiwatt eller tilsvarende er jeg i positiv.

Link to comment
Share on other sites

Du kan sikkert prøve en POD HD hos din lokale forhandler da. Har desverre ikke fått testet dem selv enda, men tror det skal være bra greier.

Jeg har hatt de gamle versjonene som POD 2.0, XT og Toneport. De har fungert bra i sin tid, men nå er de nok utdatert. De jeg har eid har hatt svært lav latency og kommer som VST-plugin til innspillingsprogrammer som støtter VST. Kan være verdt et forsøk, men det er lenge jeg har drevet med sånt - så kan desverre ikke anbefale noe.

Link to comment
Share on other sites

Hadde en pod xt live før. Den ble jeg aldri venn med. Lyst på noe man kan tråkke på. Tenkte på nova system, men det skal visst ikke funke så bra rett PA så da regner jeg med at det er dårlig inn i et lydkort også.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd mange preamp pedaler med cab sim, og de som jeg synest skiller seg ut er AMT sine, både rør- og transistorpreampene deres. Har eid tech21 classic, tech21 gt2, k&h tubeman mk2, a/da app-1, AMT ss-20, AMT ft-1 samt standalone kabinettsimulator a/da gcs-2 og AMT cn-1. I tillegg har jeg fått testet andre analoge preamper (som spin doc nevnt her) og en bråte sub 5k digitale preamper.

Foruten analoge preamper kommer du ikke utenom kemper og axe fx som gjør en formidabel jobb; men da løper lappene fort, og ikke minst størrelsen på riggen din.

-----

Ang. Tech21 har de kul voicing, men dårlig (kald) breakup. One-trick pony.

https://m.youtube.com/watch?v=SUr2B_FisvQ

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.