Web Analytics
Jump to content

Whoah! John Pearse akkertstrenger


Ichi
 Share

Recommended Posts

Jeg er en forholdsvis trofast D'addariomann. Grei bang for the buck, og man finner sjelden noe som er bedre i rimeligsegmentet blant de større merkene. Innimellom bestiller jeg et par sett nye merker som testes på akkertene, men jeg vender som regel tilbake til D'addario. GHS, Fender, Ernie Ball, Dunlop, Martin, forskjellen er ikke større enn at det omtrent er det samme hva man bruker.

Men etter å ha testa et sett John Pearse- strenger på dreadnoughtene og gått tilbake til D'addario var det noe som lydmessig mangla hos D'addario i forhold. De hørtes harde og enkle ut, selv med splitter nye strenger vs gamle John Pearse. Omtrent som en solid state vs rørforsterker. :D Masse overtoner og harmonier og chime i topp, og gitaren vibrerer langt mer. Tydelig hørbart gjennom PA også. Så jeg måtte bare bestille nye, og jeg kommer helt klart til å kjøre disse framover. :)

Anbefales til lydaffinados!

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker ikke coata strenger, synes de har for lite topp. Har testa begge, Elixir både på akkert og elektrisk, men jeg syns de mangler den krispe toppen som ucoata har. Men selv om Pearse-strengene også mister topp etterhvert, blir de ikke like dølle som resten av gjengen. Det forrige settet hadde jeg spilt hardt et par måneder, men syns fortsatt de låt bedre enn nye D'addario. :D

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Låter bra. Ser pearce ikke e coata. Hm... Prøve vleartone først. Guilden min låte så klart og åpent at muligens for klare strenga kan bli litt i overkant.

Har jo plektre man kan endre tona me. Yes. Der fikk æ unnskyldninga for å teste enda flere strengesett.

Edited by SteikBacon
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har et par gitarer hvor vanlig fosforbronsestrenger blir litt i overkant, og der har jeg kjørt 80/20-bronsestrenger for å dempe resonansene litt og for å få varmere lyd. Da kan en dra på med favorittplekteret. :)

Syns Pearse sine strenger nettopp klarer trikset å trigge de rette frekvensene slik at det låter krispt, stort og varmt uten å få den voldsomme frekvensresonansen en åpen og svært resonant gitar kan gi. Men det er klart, man må eksperimentere litt for å finne de strengene som gir den lyden man vil ha fra en bestemt gitar. På 12-strengeren syns jeg for eksempel alt anna enn Thomastik Plectrum låter tynt og kaldt, så akkurat de strengene har nok en frekvensresonans som passer gitaren.

Har forresten hørt mye godord om Everly sine strenger, uten at jeg har fått testa dem enda. De har egen fabrikk, i likhet med Pearse, så da er sjansene store for at de låter annerledes enn de store merka. Noen som har prøvd dem?

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Jeg har ikke brukt noe annet etter jeg fant John Pearse 600L-strenger, beste jeg har prøvd! ...Men nå er lagert mitt tomt, og jeg finner ikke noen i Norge som selger dem (kjøpte tidliger på stikker.no, men ser ut som de har lagt ned?)

Noen som vet hvor man får kjøpt dem nå?

Link to comment
Share on other sites

De skal jeg jammen prøve! Jeg bruker helst Newtone Heritage, såkalte "even tension"-strenger, men der veldig vanskelige å få tak i og koster det dobbelte. Pearse har Heavy Top/Light Bottom-sett ser jeg, for oss som har lagt heavyambisjonene på hylla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.