Web Analytics
Jump to content

Dårlig jord i stikkontakt?


Affen

Recommended Posts

Jeg har bytta rom til å spille musikk i i leiligheten. På det nye rommet støyer alle gitarene mine (også de med humbuckers) utenom når jeg tar på der det er metall (bro e.l.) Kan det være dårlig jord i veggkontakten? Har prøvd å bytte men det støyer like mye i alle 4 jeg har der.

Link to comment
Share on other sites

Dimmbare spotter er f.eks et notorisk støyproblem.

Jeg holdt på å bli sprøyte gal etter å ha skiftet pickups i en gitar, og resultatet ble støy, støy, støy.

Etter laaaang feilsøking oppdaget jeg at dimmeren til spottene i taket var skrudd litt ned. Skrudde bryteren på maks, problemet borte.

Som CF sier så er støykildene potensielt mange, og systematisk tilnærming er vel den smarteste veien å gå for å løse problemet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Hvis routeren har ekstern strømforsyning, trekk ut den. Det er spenningen på den selv om routeren er skrudd av.

Som nevnt er slike støysendere vanskelige å finne. Du kan ev. legge ut en skjøteledning fra en kurs et annet sted og sjekke om det endrer seg da. Jordforbindelse kan måles, men da må man ha multimeter og vite hva man driver med.

Link to comment
Share on other sites

Jordforbindelse kan måles, men skal ikke måles med multimeter/ohmmeter. Man bruker en kontinuitetstester for å måle dette. I en slik tester ligger det krav til bla. instrumentets strømkilde, noe som er nødvendig for å oppnå en fullgod måling. Bare til info :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun èn lampe i taket på rommet , den er ikke dimbar. Står en router der, den skrudde jeg av uten hell.

Det er bad vegg i vegg. Vet ikke om det kan ha noe å si?

Hvilke rom eller hva som er i dem er ikke så viktig. Gå i sikringskapet og se hva som er på kursen, og start med å skru av aktuelle ting på samme kurs som amp'en. Det er et jordet stikk du kobler i ?

Edited by autoprod
Link to comment
Share on other sites

Jordforbindelse kan måles, men skal ikke måles med multimeter/ohmmeter. Man bruker en kontinuitetstester for å måle dette. I en slik tester ligger det krav til bla. instrumentets strømkilde, noe som er nødvendig for å oppnå en fullgod måling. Bare til info :)

Stiller man inn noe på "ohm" når man skal måle jordfeil, er man vel i utgangspunktet på bærtur, fordi de som fikser slike feil ikke engang vil gidde å ta en slik måling, fordi den ikke gir noe godt svar i det hele tatt. Ordet "Megge", bør vel kanskje nevnes, uten at det har noe med damer å gjøre.

En liten kjapp sjekk,der man kan ved å sette multimeteret på vekselstrøm, og volt, gir noe indikasjon om det er en jordfeil på gang, og ikke mer enn det. Det var derfor jeg nevnte noe at man gjerne burde vite noe om hva man holdt på med. :) Vet man ikke det, risikerer man svidde fingertupper, og et behov for å kjøpe et nytt et nytt multimeter.. Det er ikke enkelt å gi gode råd på internettet. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobbeltsjekka oppe og nede nå, og der jeg var før er de jorda, men ikke der jeg er nå.... :-(

Da ville jeg nok tenkt at det er en grei plass å begynne.

Jeg har en Fender Blues Jr jeg måtte ta inn på soverommet for å ta opp med, da det var et jordet stikk der, og den ikke holdt kjeft i de ujordede stikkene ellers i kåken. (Heldigvis fikk vi en vannlekkasje og måtte rive og gjenoppbygge det meste, inkludert el-anlegg.) Den er kronisk på å plukke opp diverse støy når den ikke er koblet til jord.

Link to comment
Share on other sites

Dumt spørsmål, men lønner det deg å bruke jordet uttak til strømforsyning for pedalene?

Kommer vel helt an på hvilken strømforsyning du opererer med. Om det er vanlige "Boss" 9V-adaptere du bruker, så har jo disse ingen jordingspunkter i støpselet. Dermed er jordet uttak unødvendig på slike, etter det jeg har erfart.

Selv bruker jeg en T-Rex Fueltank, og den kom med jordet Eurokabel. På den er det betydelig mindre støy fra enkelte pedaler når jeg bruker jordet stikkontakt!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.