Web Analytics
Jump to content

Dårlig jord i stikkontakt?


Affen
 Share

Recommended Posts

Jeg har bytta rom til å spille musikk i i leiligheten. På det nye rommet støyer alle gitarene mine (også de med humbuckers) utenom når jeg tar på der det er metall (bro e.l.) Kan det være dårlig jord i veggkontakten? Har prøvd å bytte men det støyer like mye i alle 4 jeg har der.

Link to comment
Share on other sites

Dimmbare spotter er f.eks et notorisk støyproblem.

Jeg holdt på å bli sprøyte gal etter å ha skiftet pickups i en gitar, og resultatet ble støy, støy, støy.

Etter laaaang feilsøking oppdaget jeg at dimmeren til spottene i taket var skrudd litt ned. Skrudde bryteren på maks, problemet borte.

Som CF sier så er støykildene potensielt mange, og systematisk tilnærming er vel den smarteste veien å gå for å løse problemet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Hvis routeren har ekstern strømforsyning, trekk ut den. Det er spenningen på den selv om routeren er skrudd av.

Som nevnt er slike støysendere vanskelige å finne. Du kan ev. legge ut en skjøteledning fra en kurs et annet sted og sjekke om det endrer seg da. Jordforbindelse kan måles, men da må man ha multimeter og vite hva man driver med.

Link to comment
Share on other sites

Jordforbindelse kan måles, men skal ikke måles med multimeter/ohmmeter. Man bruker en kontinuitetstester for å måle dette. I en slik tester ligger det krav til bla. instrumentets strømkilde, noe som er nødvendig for å oppnå en fullgod måling. Bare til info :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun èn lampe i taket på rommet , den er ikke dimbar. Står en router der, den skrudde jeg av uten hell.

Det er bad vegg i vegg. Vet ikke om det kan ha noe å si?

Hvilke rom eller hva som er i dem er ikke så viktig. Gå i sikringskapet og se hva som er på kursen, og start med å skru av aktuelle ting på samme kurs som amp'en. Det er et jordet stikk du kobler i ?

Edited by autoprod
Link to comment
Share on other sites

Jordforbindelse kan måles, men skal ikke måles med multimeter/ohmmeter. Man bruker en kontinuitetstester for å måle dette. I en slik tester ligger det krav til bla. instrumentets strømkilde, noe som er nødvendig for å oppnå en fullgod måling. Bare til info :)

Stiller man inn noe på "ohm" når man skal måle jordfeil, er man vel i utgangspunktet på bærtur, fordi de som fikser slike feil ikke engang vil gidde å ta en slik måling, fordi den ikke gir noe godt svar i det hele tatt. Ordet "Megge", bør vel kanskje nevnes, uten at det har noe med damer å gjøre.

En liten kjapp sjekk,der man kan ved å sette multimeteret på vekselstrøm, og volt, gir noe indikasjon om det er en jordfeil på gang, og ikke mer enn det. Det var derfor jeg nevnte noe at man gjerne burde vite noe om hva man holdt på med. :) Vet man ikke det, risikerer man svidde fingertupper, og et behov for å kjøpe et nytt et nytt multimeter.. Det er ikke enkelt å gi gode råd på internettet. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobbeltsjekka oppe og nede nå, og der jeg var før er de jorda, men ikke der jeg er nå.... :-(

Da ville jeg nok tenkt at det er en grei plass å begynne.

Jeg har en Fender Blues Jr jeg måtte ta inn på soverommet for å ta opp med, da det var et jordet stikk der, og den ikke holdt kjeft i de ujordede stikkene ellers i kåken. (Heldigvis fikk vi en vannlekkasje og måtte rive og gjenoppbygge det meste, inkludert el-anlegg.) Den er kronisk på å plukke opp diverse støy når den ikke er koblet til jord.

Link to comment
Share on other sites

Dumt spørsmål, men lønner det deg å bruke jordet uttak til strømforsyning for pedalene?

Kommer vel helt an på hvilken strømforsyning du opererer med. Om det er vanlige "Boss" 9V-adaptere du bruker, så har jo disse ingen jordingspunkter i støpselet. Dermed er jordet uttak unødvendig på slike, etter det jeg har erfart.

Selv bruker jeg en T-Rex Fueltank, og den kom med jordet Eurokabel. På den er det betydelig mindre støy fra enkelte pedaler når jeg bruker jordet stikkontakt!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.