Web Analytics
Jump to content

Hva gjør en AMP plug-in?


Recommended Posts

Trenger jeg egentlig en gitar- eller bass Amplifier plug-in? Hva gjør den med input signalet, utenom:

1. Forsterke signalet

2. Tonekontroll/EQ

3. Kompresjon (?)

4. Distortion

5. evt. chorus/flanger

6. Reverb/room

7. Karakter

Jeg har gode plug-ins som dekker alt her – kanskje utenom «karakter». Det er klart at en Fender gir én type lyd og Orange en annen. Men dere forstår spørsmålet mitt?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har jo aldri prøvd, men jeg ser ikke bort fra at med en neve egnede plugins, så er det mulig å "emulere" en ampsimulator.

Poenget mitt er at man må da finne ut hvilke plugins som funker, og så skru de til, og så videre. Det er jo veldig mye raskere å velge et ferdig preset og så kanskje skru litt i det.

Link to comment
Share on other sites

En amp-plugin er ikke bare en eq, den simulerer en preamp med gain-stage (vreng), eq og poweramp og i de fleste tilfeller også kabinettsimulator og mikker.

Akkurat som at det er rimelig vrient å få et opptak av en mikk til å låte som en helt annen mikk (som diskutert i en annen tråd her inne), skal det ganske mye til å etterlikne gitarforsterkere med noen få "vanlige" plugins.

En kan heller diskutere lydkvaliteten på de forskjellige ampsimulator-plugs'a...Gitarrig kontra Amplitube kontra Softtube sine kontra UAD sine, osv osv

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.