Web Analytics
Jump to content

Hva gjør en AMP plug-in?


Sharkeye
 Share

Recommended Posts

Trenger jeg egentlig en gitar- eller bass Amplifier plug-in? Hva gjør den med input signalet, utenom:

1. Forsterke signalet

2. Tonekontroll/EQ

3. Kompresjon (?)

4. Distortion

5. evt. chorus/flanger

6. Reverb/room

7. Karakter

Jeg har gode plug-ins som dekker alt her – kanskje utenom «karakter». Det er klart at en Fender gir én type lyd og Orange en annen. Men dere forstår spørsmålet mitt?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har jo aldri prøvd, men jeg ser ikke bort fra at med en neve egnede plugins, så er det mulig å "emulere" en ampsimulator.

Poenget mitt er at man må da finne ut hvilke plugins som funker, og så skru de til, og så videre. Det er jo veldig mye raskere å velge et ferdig preset og så kanskje skru litt i det.

Link to comment
Share on other sites

En amp-plugin er ikke bare en eq, den simulerer en preamp med gain-stage (vreng), eq og poweramp og i de fleste tilfeller også kabinettsimulator og mikker.

Akkurat som at det er rimelig vrient å få et opptak av en mikk til å låte som en helt annen mikk (som diskutert i en annen tråd her inne), skal det ganske mye til å etterlikne gitarforsterkere med noen få "vanlige" plugins.

En kan heller diskutere lydkvaliteten på de forskjellige ampsimulator-plugs'a...Gitarrig kontra Amplitube kontra Softtube sine kontra UAD sine, osv osv

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
  • Lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg 😊 og eventuelt tiltenkt sjanger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.