Web Analytics
Jump to content

Rengjøre gripebrett i lønn. Et skritt videre i forskningen.


Recommended Posts

Har skrevet kontrakt på kjøp av Ibanez JEM 77 PMC. For meg og noen andre " the holy grail" innen Jem samling. Kun 271 produserte.

Jeg har ikke fått den i hus ennå. Men skal hente den i ferien. Men har en drøss med bilder av den. Gripebrettet trenger en real rengjøring. Jeg har lest jæ...... mye om det på diverse forum. Alt fra lighter bensin, stålull 0000. Gorgomyte kluter osv.

Dette er en gitar man ikke leker med. Derfor tester jeg ut på billigere saker. Denne testen er gjort på en 1990 RG 550.

Penslet på et tynt lag med en blanding 50/50 med bi voks og eddik . Børstet i tre fibrenes retning med tannbørste

og tørket med micro klut.

Vet jo ikke noe om langtids virkningen av denne behandlingen ennå. Og vil ikke stå til ansvar for ev etter virkninger.

Men her er bilder av gripebrettet når jeg fikk den, og etter behandlingen. Samt the Grail.

Ønsker ikke kommentarer som: Det ser ut som noen har spydd på en planke.

Jeg skal ha den siste swirl'n jeg mangler (og da blir det 16 Jem's.) 77 GMC koste hva det koste vil.

Noen til salgs tas i mot med takk. Se siste bilde.

post-7278-0-32235900-1423509829_thumb.jp

post-7278-0-41112000-1423509835_thumb.jp

post-7278-0-66139800-1423509906_thumb.jp

post-7278-0-71035000-1423510008_thumb.jp

post-7278-0-88565700-1423510192_thumb.jp

post-7278-0-48790300-1423510411_thumb.jp

Edited by stensen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nyttig for en fattig stakkar som må nøye seg med en liten neve "peasant editions", RG 550.. :) Ser jo veldig bra ut.

RG 550 med riktig pups er jo like fett å spille på som en sjelden Jem. Jem er jo strengt talt en stor del jåleri hvis man er ærlig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Her var vel lakken slitt bort? Vanligvis trenger ikke gripebrett i behandlet lnn (som de aller aller fleste gripebrett i lnn er...)noe annet enn rengjring med en fuktig klut. (gjerne mikrofiber)

Og s堫an det jo faktisk kle en gitar at bruksslitasjen vises ogs堺)

Link to comment
Share on other sites

Denne skal jo henge til pynt eller lagres i samlingen så trådstarter vil vel ikke at den se ut som om den er spilt så mye på. Litt som med folk som samler på frimerker tenker jeg?

Behandlingen så for øvrig bra ut :) hvis lakken er slitt vekk kan noen runder med tru-oil eller lignende hjelpe å forsegle det igjen så den ikke fylles med fingerfett ved bruk

Edited by djupnes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.