Web Analytics
Jump to content

Rengjøre gripebrett i lønn. Et skritt videre i forskningen.


Recommended Posts

Har skrevet kontrakt på kjøp av Ibanez JEM 77 PMC. For meg og noen andre " the holy grail" innen Jem samling. Kun 271 produserte.

Jeg har ikke fått den i hus ennå. Men skal hente den i ferien. Men har en drøss med bilder av den. Gripebrettet trenger en real rengjøring. Jeg har lest jæ...... mye om det på diverse forum. Alt fra lighter bensin, stålull 0000. Gorgomyte kluter osv.

Dette er en gitar man ikke leker med. Derfor tester jeg ut på billigere saker. Denne testen er gjort på en 1990 RG 550.

Penslet på et tynt lag med en blanding 50/50 med bi voks og eddik . Børstet i tre fibrenes retning med tannbørste

og tørket med micro klut.

Vet jo ikke noe om langtids virkningen av denne behandlingen ennå. Og vil ikke stå til ansvar for ev etter virkninger.

Men her er bilder av gripebrettet når jeg fikk den, og etter behandlingen. Samt the Grail.

Ønsker ikke kommentarer som: Det ser ut som noen har spydd på en planke.

Jeg skal ha den siste swirl'n jeg mangler (og da blir det 16 Jem's.) 77 GMC koste hva det koste vil.

Noen til salgs tas i mot med takk. Se siste bilde.

post-7278-0-32235900-1423509829_thumb.jp

post-7278-0-41112000-1423509835_thumb.jp

post-7278-0-66139800-1423509906_thumb.jp

post-7278-0-71035000-1423510008_thumb.jp

post-7278-0-88565700-1423510192_thumb.jp

post-7278-0-48790300-1423510411_thumb.jp

Edited by stensen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nyttig for en fattig stakkar som må nøye seg med en liten neve "peasant editions", RG 550.. :) Ser jo veldig bra ut.

RG 550 med riktig pups er jo like fett å spille på som en sjelden Jem. Jem er jo strengt talt en stor del jåleri hvis man er ærlig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Her var vel lakken slitt bort? Vanligvis trenger ikke gripebrett i behandlet lnn (som de aller aller fleste gripebrett i lnn er...)noe annet enn rengjring med en fuktig klut. (gjerne mikrofiber)

Og s堫an det jo faktisk kle en gitar at bruksslitasjen vises ogs堺)

Link to comment
Share on other sites

Denne skal jo henge til pynt eller lagres i samlingen så trådstarter vil vel ikke at den se ut som om den er spilt så mye på. Litt som med folk som samler på frimerker tenker jeg?

Behandlingen så for øvrig bra ut :) hvis lakken er slitt vekk kan noen runder med tru-oil eller lignende hjelpe å forsegle det igjen så den ikke fylles med fingerfett ved bruk

Edited by djupnes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.