Web Analytics
Jump to content

Hvilken type strenger?


Zimmerman
 Share

Recommended Posts

God kveld!

Har bestemt meg for å prøve å bytte strenger på min gamle akustiske gitar. Det har aldri vært gjort før og jeg har aldri prøvd å bytte strenger, men tenkte at dette er noe jeg burde kunne nå som jeg har kommet opp på et visst nivå. Har sett en del videoer på YouTube og det virker ikke så veldig vanskelig.

Det store spørsmålet er egentlig hvilken type strenger jeg skal kjøpe. Bør jeg kjøpe den typen som er påmontert gitaren nå eller finnes det strenger som er bedre? Hvordan finner jeg ut hvilken type strenger jeg har nå og hva bør jeg egentlig kjøpe?

Link to comment
Share on other sites

Tjaa ... umulig å gi noe "korrekt svar" her, siden jag ikke vet hvordan gitar du har, om du spiller hardt med plekter eller mykt med fingrene e.t.c ...

Men D'addario EJ16 er en "safe bet" uansett !

Di er vel litt sånn "industristandard" som alle har prøvd/brukt ?

Link to comment
Share on other sites

Som juzzizhow nevner, avhenger det av flere ting - ikke minst om du er fornøyd med lyden og spillbarheten til de nåværende strengene.

juzzizhow: Jeg har aldri prøvd EJ16 - brukt diverse Elixir-strenger siden "dag 1". Varigheten og lyden er, etter min smak og mening, upåklagelig, men de er en del dyrere enn mange andre strenger. Dersom Zimmerman har muligheten til å prøve en gitar med andre strenger, kan det være like greit før et eventuelt bytte.

Ellers er det lurt å være oppmerksom på at større endringer i strengetykkelse kan kreve at truss rod justeres noe.

Link to comment
Share on other sites

En Dreadnought kan fort bli ganske basstung så vil anbefale 80/20 Bronze i stedet for Phosphor bronze som er litt mer bright i lyden.

Ernie Ball Earthwood er jeg veldig fornøyd med men de blir fort gamle om du bruker gitaren mye, hvor Elixir er mye bedre, men syns ikke Elixir har samme klangen. D'Addario er også gode strenger og bra priset. De nye til Ernie Ball, Aluminium Bronze og Everlast ser veldig bra ut men har enda ikke fått testet de ut :P

Link to comment
Share on other sites

Tror trådstarter blir fornøyd uansett… nye strenger låter bare mye bedre enn gamle.

Jeg har valgt å eksperimentere selv pga masse gode tilbud på "strings and beyond"

Tror jeg vil anbefale trådstarter å si noe om han liker harde eller myke strenger.

Elixir er vel stainless og dermed noe stivere enn andre. Kanskje tykkere strenger på bass-siden er noe, jeg tester et bluegrass-sett nå, som har dette. Egentlig er jeg avhengig av tynne myke strenger (leddbåndskade på hender gjør at all belastning må unngås) men liker godt å spille på dette. Har 80/20 (011) og et sett fra Everlast (010-sett) som venter å prøves. Jeg spiller og liker veldig å leke på giter så såpass tynne strenger inviterer til bending, høneplukking, sweeping, tapping og alt annet man finner på. Trives også godt at vanskelige jazzakorder er noe lettere å gjennomføre uten å kjempe mot strengedrag.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.