Web Analytics
Jump to content

Død høyttaler


Recommended Posts

Har en høyttaler hjemme nå som virker ganske defekt. Den har stått i et 4x12 kabinett der eieren har vært ivrig med å bytte ut elementer og har loddet selv. Har aldri sett eller hørt kabinettet, har bare denne ene høyttaleren. Når jeg måler den viser den drøye 7 Ohm, og det er jo ganske normalt for et 8 ohms element. Når det kobles til forsterker er det usannsynlig lav lyd i det, kan såvidt høre noe.

Noen som har vært borti lignende, og er det i såfall noe som kan fikses? Er dette et symptom på 'sprengt' høyttaler? Det er ikke synlige skader...

Link to comment
Share on other sites

Sørg for at det er heelt stille der du er.
Ta elementet ut.
Lag en så perfekt "ring" som du klarer med fingrene dine, og sett de ned på membranen, sånn 75% utpå. Skyv forsiktig membranen innover med så jevn kraft som du får til. Fem- seks millimeter holder.
Lytt. Skraper det? Hvis ja, sprengt.

Gjenta seansen, men denne gangen setter du fingrene på baksiden av menbranen, og skyver utover. Da er det vanskelig å få brukt mer enn 8 fingre, men du skjønner tegninga.

Det er større sjans for at det skraper når du skyver utover. Gjør det det, så er den sprengt.

Du kan også koble på den en forsterker på noen watt, trenger å ikke være så veldig mye, og gjerne en "stereoanleggforsterker" med uforvrengt lyd, og høre på hvordan den låter. Skurrer det når du drar på litt, så er den sprengt. Gi den litt bass, det avslører like feil.

Du vet sikkert dette, men nevner det likevel, en høyttaler som er tatt ut av baffelet/kassa låter mye lavere enn i kassa, særlig i bassen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.