Web Analytics
Jump to content

DIY B. Blender pedal


sarge
 Share

Recommended Posts

Jeg har i det siste funnet ut at jeg ikke er så glad i effektene mine på bass. De er bra, men bassen mister mye av sin egenklang. Derfor vil jeg bygge en "blender", en slags mikser som gjør at jeg kan bestemme hvor mye effektlyd og hvor mye cleanlyd som skal være med.

Jeg er foreløpig usikker på om jeg skal bygge dette som en pedal eller om jeg skal bygge det inn i et pedalbrett.

Bygget blir basert på B. Blender, som er en krets som ligger her:

http://seanm.ca/stomp/bblender.html

Den varianten jeg lager inneholder også en volumkontroll, og jeg vil sannsynligvis modde den ytterligere med mulighet for en svak cleanboost:

http://gaussmarkov.net/wordpress/circuits/b-blender/

Jeg skal ha to fotbrytere, en for clean og en for effektsløyfen. Når begge er av vil jeg ha true bypass (altså clean signal, uten bufring).

Jeg har funnet ut hva jeg skal lage nå, og alle deler unntatt boks å bygge det i er bestilt fra www.smallbearelec.com.

Utenom boksen tror jeg at totalprisen for delene havner rundt 200 kroner. Så kommer frakt og litt sånt i tillegg.

...nå er det bare å vente på posten...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Avbiterjobben er gjort og nå føler jeg meg "ganske trygg" på at hele greia går inn i boksen jeg har planlagt:

2014101_20141001_211518_bblender04.jpg

... så nå blir det boring av hull, deretter finish, til slutt montering. For en gang skyld skal jeg forsøke å lodde penere signalvei med passe lange ledere inni boksen.

Siden jeg nå er ganske sikker på at det blir kun en boks, så endrer jeg bittelitt på trådtittelen.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hei,

Nå vet ikke jeg hva du pleier å bruke av effekter på bassen, men det vanlige er vel chorus, drive, autowah etc.

Det som vel ofte er vanlig ved effektbruk på bass er at "bunnen" i lyden faller litt ut og trøkket forsvinner.

Hva med å lage et variabelt delefilter med en utgang og retur for de dype frekvensene, og en utgang og retur for de lysere tonene?

Da kan du f.eks bruke en kompressor på de dype tonene og ha jevn dybde der, og legge chorus, drive, wah etc. kun på de lysere tonene.

Jeg vet at dette blir brukt i forbindelse med nedmiks av bass i DAW-programmer og har gjort det selv med flott resultat.

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset Hank. Jeg har faktisk lekt meg med frekvenssplitt for en stund tilbake (før pedalen det gjaldt tok kvelden), men likte ikke hvordan det gjorde at strenger med ulik grunntone fikk ulik påvirkning av effekten.

Jeg bruker for øvrig ikke så mange effekter. Det blir som regel en phaser (av en eller annen grunn foretrekker jeg det framfor chorus) og drive på enkelte tracks. Det er hovedsaklig driven som er problemet, og jeg har ennå ikke bestemt hva som skal være switchbart i effektloopen på blenderen og om jeg skal ha pedaler på utsiden (tuneren vil nok ligge i forkant, uansett).

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har boret hull. Noe ble litt off på grunn av unøyaktig kjørning, men det blir boks av det. Neste steg er lakking av boksen.

2014102_20141002_211201_bblender05.jpg

Lakkingen er allerede i gang med grunning, men det har jeg ikke bilde av ennå. Lakking er en tålmodighetsprøve på grunn av all tørkingen.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Argh!

Finish-setback. Hvorfor tåler spraylakk maskeringsteip når man tester den på innsiden av lokket, men ikke på utsiden?

2014104_20141004_143049_bblender06_setba

Nå må hele greia pusses ned igjen. Akkurat nå er det MER arbeid igjen enn da jeg fant fram sprayboksene...

PS. Jeg ser jo også at maskeringen min IKKE holdt mål, så her må jeg finne en ny og bedre måte uansett...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Slikt er ikke noe man engang bør irritere seg over, som amatørlakkerer, det er rett og slett en del av gamet.

Når det gjelder merking og bokstaver, har jeg noen ganger hatt hell med å lakkere i en farge, vente lenger enn langt, og lime på selvklebende vinylbokstaver. Så lakkerer man over, med så lite lakk som mulig, lakkerer med fargen man vil ha, og så pirker vekk bokstavene med en egnet gjenstand. Jeg er så heldig at jeg har noen avlagte tannlegetannpirketing, og de fungerer utmerket til slikt. En brytebladkniv kan kanksje være et greit alternativ. Så kan man skue verket i all sin prakt, der skriften står fram med den fargen man la på først. Bare ment som et tips. Ellers er det jo mye fint man kan lage med waterslides og denslags, men det krever jo at grunnfargen er lys. Man kan ikke lage hvitfarge med en vanlig skriver.

Link to comment
Share on other sites

Takk for innspillet, Castor. Jeg har heldigvis ikke krav til meg selv om at det jeg lager skal se ut som det kommer fra fabrikk, og liker å eksperimentere. Denne gangen er det sjablonger som er greia, men ellers høres jo de vinylbokstavwne interessante ut. :) Men risikerer man ikke at de også drar med lakken under når man løsner dem?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Kanskje ikke nødvendig å grunne før du lakker, eller . . . :unsure:

Jeg opplevd problemer noen gang ved lakking (med Quicklakk) på glassfiber/epoxy. Hadde ingen problemer når jeg sprayet lakkene på direkte, uten grunning. Et par ganger grunnet jeg først, og da flakket det lett av. Kanskje noe jeg gjorde feil, men jeg sluttet i hvert fall å bruke grunner.

Edited by Wiker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.