Web Analytics
Jump to content

Bygge kabinett og topp av Marshall Valvestate 8240


Recommended Posts

Nok et prosjekt på gang.

Har en Valvestate fra 90-tallet. Hadde vært kjekt å kunne bruke elementene koblet til annen forsterker, og fortsatt kunne bruke Marshallen.

Elementene er 2x12" Celestion g12t 4 ohm (engelske, så vidt jeg kan skjønne)

Fra forsterkeren er det 2 ledningsett som kommer ut. Altså et til hvert element. (Forsterkeren har stereochorus, så det er vel da koblet i stereo ;) )

Er ikke så ivrig på stereobiten, så kabinettet bør vel kobles så det har 8 ohm inn.

Får jeg koblet sammen høyre og venstre fra forsterkeren til å fungere med 8 ohm kabinett? Da kan jeg jo også bruke toppen på andre kabinett, om jeg ønsker det.

Link to comment
Share on other sites

Morsomt - hadde akkurat samme prosjektet for et par år siden. Bare at det var en 8280 Ble en slags topp ut av den men den var så skral at den gikk på dynga. Resten ble til et tilta, monitor style, stereo cab :-)

Edited by CarvinDC135
Link to comment
Share on other sites

Det er en 8240, 40 watt istedet for 80, men ellers helt lik 8280 mener jeg å huske.

Husker jeg også vurderte en Peavy Classic 30 (2x12") i tweed den gangen, men den låt ikke fett nok (og var ikke Marshall...)

Altså, pappa prøvde å få meg til å kjøpe Peavyen. Noen ganger vet foreldre best!

(På den annen side byttet han sin '61 Telecaster i en midi synthmodul, og solgte '65 Voxen sin på 90-tallet... Noen kjipere bytter, sett i ettertid? ;) )

Angrer litt på Marshallen i dag, da Peavyen var full rørforsterker som fortsatt er ettertraktet og denne her i bunn og grunn kun gjør masse vreng "bra" :)

I dette prosjektet er egentlig høyttalerkabinett pri 1. Om ikke toppen blir helt topp (....) er ikke det noen kjempekrise.

Link to comment
Share on other sites

Input panelet jeg brukte har en switch for å velge mellom stereo eller mono. Ca samme som står i Marshall 1936 kabinettet. Kjøpte det på gitarist.no.

Nå skal det sies at 8280en har jackutganger for speaker slik at det var lettere å gjøre forsterkerdelen om til en topp(det faktes vel en topp-utgave av den også tror jeg).

Edited by CarvinDC135
Link to comment
Share on other sites

Nå er det vel bare å lodde på en hunjack på hver av de ledningene på forsterkeren.
De fleste som gir seg i kast med å bygge om en combo, fikser vel det greit, eller i det minste kjenner en som klarer å lodde. Hvis ikke, finnes det en loddeguide her på forumet. Man skal være veldig klønete hvis man ikke klarer å lodde to ledninger til en jackplugg slik at det fungerer. :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe, lodding burde gå greit :)

Trevirke er verre :)

Tenkte som du sier, å lodde hunplugger på de som kommer ut av ampen.

Så se om jeg finner en skjema for kobling av terminal med stereo og mono input til kasse, slik at impedansen blir riktig.

Altså 2 x 4 ohm i stereo og 8 ohm i mono, med bryter eller noe. Må lese meg opp på hvordan det gjøres.

edit: Slik som din kobling ja Carvin. Ikke pent, men sikkert funksjonelt :)

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.