Web Analytics
Jump to content

NCD: 1x12 Mesa Thiele kabinett.


tonyshred
 Share

Recommended Posts

Ikke bare gitarer, men kabinetter og forsterkere er også gøy.

Så fikk jeg fingeren ut og kjøpte et 1x12 Mesa Thiele kabinett. Jeg har lest og tenkt og vurdert og lurt mye på disse, men aldri helt sett at jeg trengte det, men så er det forskjell på hva man har lyst på og trenger.

Selgeren sa at det hadde hatt maks en time spilletid så det var rimelig nytt, og lukta til og med nytt.

Dette er den nye versjonen med Celestion C90 element som noen liker og andre ikke.

De er mest kjent for å komme med Electrovoice EVM 12L elementer.

Tilbake til C90, det låt tight i bunn, overaskende tight til å være 1x12, men litt hard i øvre mellomtone og noe harskt etter min smak, og jeg liker Vintage 30 i Mesa 4x12.

Så etter en dags spilling og litt søvn så kommer nysjerrigheten i meg og henter skrudrillen og åpner opp. Jeg har nemlig et Mesa kombo skall fra min Mark IV (som forøvrig huser en Mark III for tiden) med EVM element. Så her var det bare å bytte om og teste.

VOILA!!!

Det låt kuler og krutt i Thiele kabinett. Skjønner så utrolig godt at kabinettet er kjent for dette elementet.

Men ikke bare det, C90 elementet låt konge i åpen combo også, og sammen låter de kanon óg.

Nå er elementene kommet hjem til sitt eget hus og alle er glade ;-)

Hadde aldri trodd at det skulle låte så nært 4x12.

Og for å snakke om vekta, Thiele med EVM; 20 kg, vs 48 på Recto oversize 4x12.

FAMILIEBILDE:

Mesafaminklthiele_zpsd015c98a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.