Web Analytics
Jump to content

Nyttig link til informasjon


Recommended Posts

Hei! Jeg har aldri postet i dette forumet før, men hender seg at jeg leser litt her.

Generelt poster jeg lite på forumer eller brukergrupper på facebook, selv om det klør i fingrene av og til. Grunnen til dette er at jeg faktisk prøver å livnære meg av denne bransjen. Og da skal min kunnskap betale seg i kroner og øre.

Derfor har jeg nå valgt å skrive en blogg hvor jeg fortløpende kommer til å skrive artikler som forhåpentligvis kan gi andre nyttig kunnskap, og oppklare en del myter og missforståelser. Sjekk ut:

www.eiffelaudio.com

Jeg er fulstendig klar over at dette sikkert oppleves som skamløs reklame. Det er det vel kanskje også. Men jeg kan garantere at mange vil lære ganske mye om dere tar dere tid til å lese igjennom. Samt må dere også gjerne klikke på noen av reklamelinkene der, slik at jeg sitter igjen med litt lønn for strevet ;)

- Eiffel

Link to comment
Share on other sites

Hat lest igjennom artiklene dine, og mye nyttig og fint. Men dersom du sikter mot å tjene penger på artiklene dine, skal jeg gi deg noen tips på veien - helt gratis:

- Språkvask. Sjekk språkrådets nettsider for tips og retningslinjer.

- Av-engelsk språket, det blir uoversiktlig.

- Del opp artiklene dine. Du trenger ikke å innlede artikkelen om strømforsyning med grunnleggende innføring rundt volt, spenning, etc. Del det opp i en egen artikkel, og referer til den.

- Krediter opphavsmannen til bildene, eller lag egen grafikk. Ikke kult å tjene penger på andres arbeid.

Link to comment
Share on other sites

PerA:

Tusen takk for nyttige råd! Jeg er ingen fremragende artikkel forfatter, det er jeg fulstendig klar over. Web design er også relativt nytt kapittel for meg. Men øvelse gjør vel forhåpentligvis mester. Konstruktive tilbakemeldinger settes pris på.

Kossoff:

Kan du være litt mer spesifik på hva du mener er "tøysete"? Er det mine skriveegenskaper, design osv, tar jeg det til meg. Eller er det artikkelenes innehold.

Hva du har av kompetanse anner jeg ikke, så om folk skal lytte til deg eller meg, kan jeg vel ikke uttale meg om...

Men ja, jeg har kompetanse. Her er en slags CV jeg lagde meg, da vi la opp ny webside til studio-kollektivet jeg til daglig er en del av:

Jon Halvor "Eiffel" Nysveen

"Musikkbransjen er myteomspunnet, og i kullissene er ofte noen helter du ikke har hørt om, men som holder maskineriet igang. Jon Halvor "Eiffel" Nysveen er en av dem – Nils Petter Molvær.

Med sin allsidige kompetanse er det svært sannsynlig at du enten har hørt en låt han har tracket, mikset, eller spilt gitar på. Hvis han ikke har bidratt direkte selv kan du være ganske trygg på at gitaristen på låta du hører, eller en i bandet spiller på et pedalbrett han har designet, eller har vært i et studio hvor Eiffel har bidratt med sin kompetanse. Uten at du vet det har du sikkert også vært på en konsert som ikke har kunnet starte før Eiffel har vært der og løst et akutt teknisk problem med et med et instrument eller en "dings" i siste liten.

Jon Halvor besitter meget høy teknisk og fagmessig kompetanse, og med sitt rolige hedmarkske gemytt er han en type som er behagelig og jobbe med.

Tjenester som tilbys:

Innspilling og miksing

Jon Halvor har årevis med erfaring som studioteknikker. Han har erfarne ører og meget høy teknisk kompetanse. I tillegg vil hans erfaring som musiker, og "ha sittet på andre siden av glasset", bidra til at kommunikasjonen foregår knirkefritt og at du blir forstått. Dette er egenskaper som gir deg som kunde effektive innspillinger og god lyd gjennom gjennom bra mikser. Trygge musikere/artister yter som regel best. Gjennom Phatcat Studios® tilbys du som kunde meget gode innspillingsrom, stor mikrofonpark og en SSL4040E/G (Jon Halvors store kjærlighet). Jon Halvor har jobbet for følgende artister og produsenter:

Andalusian Conspiracy

Hayseed (Himora)

Tone Damlie

David Eriksen

Arvid Solvang

Vidar Johnsen/Peter Nordberg

Polyester

Jan Teigen

Lage Fosheim

Lars Kilevold

Live Ullmann

Grand Elk

Chris Medina

Tonje Unstad

Vestlandsfanden

Studio - alt av tekniske løsninger

Trenger du å installere Pro Tools på din laptop til, eller et 128 kanalers Neve bord i ditt studio? Det fikser Eiffel. Ingen jobb er for liten eller stor.

"Noe som alltid fasinerer meg, er hvor tungvint folk lager det for seg i det de kaller for enkle hjemmestudio.. Uten gjennomtenkte patchbays osv, finner jeg det utrolig mye tyngre og jobbe effektivt i mindre oppsett enn store proffe studioer med enorme rack med outboard og store kompliserte miksere.. Et lite prosjektstudio med 16 linjer inn til et DAW, men uten patch og lite gjennomtenkte løsninger byr for meg på enormt mye mer frustrasjon og bortkastet tid enn et stort studiokompleks med ørten tusen tielines osv godt organisert i en patch" . Ta kontakt dersom du ønsker konsultasjon angående audio infrastruktur. Noen tusen spandert på en god infrastruktur og patch, kan garanteres at du tjener inn på spart arbeidstid liggende bak et mørkt rack og lure på "er dette inngang 1 eller 7 til Pro Tools".

Jon Halvor favorittemne i studio er SSL4000, har du en som trengs og installeres, recappes, modifiseres, generelt vedlikeholdes, spørsmål om deler eller trengs opplæring i, så ta kontakt. Har du et eller annet av outboard som trenger førstehjelp, ta kontakt. Eiffel har også erfaring av installasjon og reparasjon av Euphonix CS miksere pg Neve miksere. Noen utvalgte studiokunder er:

Viagram Studio

Phatcat

Livingroom

Stange Rockeverksted

Kitchen Studio

Bernt Rune Stray

Ulf Holand

Livingroom Studio

Velvet Recording

Niss

Earport Studio

Gitar/pedalbrett/racksystemer - design/reparasjoner/modifikasjoner/ konsultasjon

"Jon Halvor har den sjeldne kombinasjonen av musikalitet og teknisk kompetanse, og jeg har i en årrekke støttet meg på hans kunnskaper" - Børge Petersen-Øverleir

Jon Halvor har mange års erfaring på dette område. Hans sterkeste sider er: som gitarist selv kjenner han til behov og problemstillinger, høy teknisk kompetanse og evne til og lytte til kunden for å kunne skreddersy en løsning som passer best for kundens behov. Gitarbransjen preges generelt av mye snake-oil, skal du derfor ha meninger om den beste relic-jobben, hvorfor en 59 LP er den beste årgangen, hva som er det beste batteriet til fuzz-facen din og alt som har null relasjoner til en gitarists hverdagslige problemer, ring gjerne en annen. Skal du derimot ha null bullshit, og gode løsninger på dine praktiske problemer, ta kontakt! Med lang erfaring og en kundekrets av gitarister som turnerer verden over, er det sannsynlig Norges største kompetanse på området du har med å gjøre. Tjenester som tilbys er:

- settup av alle typer gitarer

- elektronikk represjoner/modifikasjoner av alle typer gitarer.

- pedalbrett: konsultasjon, design, bygging

- racksystemer: konsultasjon, design og bygging.

- custom bygde løsninger: Ta kontakt, alt fra en enkel AB-boks, til et større problem som må løses.

Jon Halvor har oppigjennom årene jobbet for blant andre: Børge Petersen-Øverleir, Eivind Aarseth, Nils Petter Molvær, Bjørn Charles Dreyer, Kjell Harald Litangen, Bernt Rune Stray, Gjermund Silseth, Olav Torget, Elias Muri, Arvid Solvang, Hans Aaseth, Knut Værnes, Haavard Kaspersen, Ture Janson

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei og lenge siden Jon. Slå deg sammen med noen som kan animasjon/videoproduksjon og lag små snutter som illustrerer poengene dine. Det er lettere å ta inn over seg visuelt enn å kun lese tekst. Bilder kan si tusen ord på få sekunder :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.